Foto: Jure Banfi
Nogometašice ŽNK Mura Nona so se v soboto veselile desete pokalne lovorike, pomembno vlogo pa sta v dvoboju z Olimpijo odigrali tudi Josy Matos in Thalita. Brazilki sta danes s klubom podpisali profesionalno pogodbo.

Ženski nogometni klub Mura Nona je na dobri poti, da sezono zaključi z dvojno krono. Črno-bele lahko po sobotni osvojitvi pokalne lovorike že v soboto potrdijo tudi naslov državnih prvakinj.

Pomurske nogometašice bi z zmago v dvoboju z ŽNK Ljubljana že desetič - prvič pod grbom Mure - postale državne prvakinje in si s tem zagotovile nov nastop na mednarodnem odru, v kvalifikacijah UEFA Lige prvakinj.

Če v končnici državnega prvenstva ne bo velikega presenečenja, bosta Muri na poletnih evropskih tekmah pomagali tudi Brazilki, ki sta se v Fazanerijo preselili pozimi. Josy Matos in Thalita sta danes s klubom podpisali profesionalno pogodbo.

»Z novima profesionalnima pogodbama si klub še bolj prizadeva slediti zastavljenim ciljem in profesionalizaciji ženske ekipe. S tem sledimo smernicam UEFA in FIFA, ki vedno več poudarka dajeta promociji in popularizaciji ženskega nogometa,« je ob podpisu dogovorov dejal prvi mož kluba Robert Kuzmič.

»Pred začetkom prvenstva sta bili obe pripeljani, da zaostrita konkurenco v ekipi, saj smo menili, da imata kvalitete, ki jih potrebujemo. 

Po prvih tekmah smo hitro videli, da premoreta dovolj kakovosti, napredovali sta s tekme v tekmo in postali standardni igralki začetne enajsterici. S svojimi igrami sta nas prepričali, da smo z njima podpisali profesionalno pogodbo,« pa je dodal športni direktor Štefan Kozic.

Krilna napadalka Josy Matos je v sobotnem finalu z golom za vodstvo z 0:1 tlakovala pot do pokalne lovorike, še trikrat pa je zadela na šestih ligaških preizkušnjah. Obrambna igralka Thalita je v finalnem obračunu odlično zaustavila prvo strelko lige Ano Milović.

Brazilski nogometašici sta z Muro sklenili dogovor do konca sezone 2023/24. Že pozimi sta profesionalno pogodbo z ŽNK Mura Nona podpisali Lucija Kos in Margita Vasović.

Ob tem velja še zapisati, da bi bilo profesionalnih pogodb verjetno še več, a se večina igralk ob igranju nogometa še vedno tudi šola.

Komentarji (3)

. (ni preverjeno)

Bravo, mura šampion.

Kramer (ni preverjeno)

Tak, da kak so zdaj poparckane?

rgs (ni preverjeno)

se jima ponujaš, ali kako to misliš?

In reply to by Kramer (ni preverjeno)

Starejše novice