Francoski Rennes na domačem igrišču ni dovolil presenečenja, čeprav je že dišalo po njem. Mura je do 76. minute držala neodločen rezultat in točko, ki pa jo je z golom odnesel Loic Bade.

Blizu, a znova predaleč. Tudi po drugem spopadu Mure in Rennesa lahko zapišemo, da Sobočani niso razočarali, a borbena predstava vseeno ni bila dovolj za zgodovinsko točko.

Muraši v drugem polčasu nekajkrat zapretili v napadu

Točka v skupinskem delu evropskega tekmovanja tudi po četrti tekmi UEFA Evropske konferenčne lige ostaja na listi želja črno-belih. 

Slovenski prvak se je pred več kot 20 tisoč gledalci dobro upiral domačinom. Z nekaj posredovanji se je izkazal razigrani Matko Obradović, Sobočani pa so v drugem polčasu nekajkrat zapretili tudi v napadu.

Udarci nogometašev Mure niso našli poti do mreže, uspešnejši pa so bili sicer podjetnejši in precej nevarnejši Francozi. Po prostem strelu Hrvata Lovra Majerja je bil pred vrati Mure najvišji Loic Bade.

Domov z novimi izkušnjami

»Taktično smo opravili zelo dobro. Vedeli smo, da bomo trpeli in kam prihajamo, vendar mislim, da smo odigrali zelo dobro tekmo. 

Na žalost, pred prejetim golom smo imeli dve ali tri priložnosti, ampak tako je. S te tekme odnašamo ogromno izkušenj,« je po srečanju dejal Ante Šimundža.

Strateg Mure je moral tudi v Bretaniji opraviti nekaj rošad. Doma sta ostala obolela Mihael Klepač in Jan Gorenc, ki ga je v zadnji vrsti dobro zamenjal Marin Karamarko, Žiga Škoflek pa po poškodbi še ni nared za igranje.

Tudi Luka Bobičanec, ki okreva po poletni poškodbi, je tekmo spremljal zgolj s klopi za rezerviste, si bo pa gostovanje v Franciji zapomnil Žan Buček, saj je 17-letnik v 89. minuti tekme debitiral v dresu članske ekipe.

Morali se bodo naučiti zadržati žogo

»Zameriti jim ne morem nič, delovna vnema oziroma požrtvovalnost je bila maksimalna. Edino kar je, se moramo naučiti, da pod veliko obremenitvijo in visokim srčnim utripom zadržimo žogo. 

S tem bi lahko bili konkretnejši tudi v fazi napada,« o tem, kaj še manjka njegovim varovancem, pravi Šimundža.

Čeprav so si domačini pripravili precej več nevarnejših poskusov, je bilo v drugem polčasu čutiti nekaj nervoze. 

»To je nogomet. Dejstvo pa je, da moramo še ogromno delati za dvig na ta nivo. Potem bi lahko v zadnjih 15 minutah kaznovali nasprotnika,« še poudarja strateg prekmurskega kluba.

Zadetek iz prekinitve boli še bolj

Klemen Pucko je, tako kot obračun v Ljudskem vrtu, tudi srečanje na zelenici Roazhon Parku pričel od prve minute. Hitri nogometaš ni skrival niti utrujenosti niti razočaranja:

»Po takšni naporni tekmi smo seveda utrujeni. Borili smo se kot levi, žal je spet odločila prekinitev, prejeli smo 'brezvezen' zadetek. Na žalost nam ni uspelo osvojiti zgodovinske točke.«

Vsestranski nogometaš je pomagal tako v obrambi kot napadu, a s hitrim korakom ni uspel resneje ogroziti domačih vrat. Je pa priznal, da je poraz po golu iz prekinitve še nekoliko bolj boleč:

»Zagotovo bo to bolelo, vsak poraz boli, ne glede na to, na kakšen način prejmeš zadetek. Še posebej pa boli, ker smo ga dobili iz prekinitve.«

Pristop želijo ponoviti že v nedeljo

Dolgoletni član Mure iz Bogojine je obžaloval, da soboška zasedba ni bolje izkoristila nekaj (pol)priložnosti iz prekinitev in protinapadov, ozrl pa se je tudi proti prihajajočim izzivom.

Prekmurec poudarja, da mora črno-bela zasedbo z enakim pristopom kreniti tudi v nedeljski spopad z Domžalami:

»Mislim, da je nocoj vsak igralec pokazal fanatičen pristop in dal svoj maksimum. V dveh dneh se bomo skušali karseda najbolj regenerirati za tekmo z Domžalami, ki nas čaka v nedeljo.

Pokazati moramo isti pristop kot danes. Ni druge, gremo po zmago!«

Večerni spopad v Fazaneriji se bo pričel ob 20:15, Mura pa bo napadala prekinitev pet tekem dolgega zmagovalnega posta. Se bodo državni prvaki veselili treh točk?

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tistitan (nepreverjen)

Če bi se v prvenstvi 60% tak borile kak tan, bi zaj z vrha lestvice dol gledale. Zaj pa mate prazen stadion - ka je razlog za takše igre, san bog zna. Kak nan lejko v prvenstve što šče 2,3 gole da, tan se pa velki klubi mučijo z name?

Markasto. (nepreverjen)

Ja, ta komentar je na mestu, ampak res pohvale našim neglede na rezultat.

In reply to by tistitan (nepreverjen)

rr (nepreverjen)

Strinjan se secki z vami..

Devižwr (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Če bi o tistih keri dosegajo nekše uspehe na svojih področjih poročali telko kak o nekšon neefektivnon lokalnon fuzbali, bi tudi malo boukše bilou.

rr (nepreverjen)

Skratka Budalo ce ti ne pase ne stej pa ne komentrraj...Jasno

In reply to by Devižwr (nepreverjen)

Devižwr (nepreverjen)

Občasno pač poglednen. Izraziti svoje mnenje je znankar nej takša groza. Vekša groza se mi zdi nestrpnost do drugačnega mnenja. In dejstvo je ka je lokalen fuzbal eno področje okouli keroga se naslajajo na eni strani tisti, ki majo od toga korist, in na drugi strani tisti, ki nemajo pojma za koj se ide.

In reply to by rr (nepreverjen)

rr (nepreverjen)

Ja kakti ka nemas pojma pa komenteras..

In reply to by Devižwr (nepreverjen)

Mura je pri Ledavi (nepreverjen)

Škoda, čeprav sem itak vsak trenutek med gledanjem pričakoval, da bodo popustili. Pač realnost, nekih priložnosti nismo imeli, tistih nekaj bolj slučajnih pa pač ni rezultiralo z zadetkom.
Kapo dol, dobro so se držali!

njiva

Za včerajšnjo in nasplošno vse Evropske tekme dozdaj:kapo doj,saka vam čast za borbeno in hrabro igro,kelko se je dalo smo potegnoli,čegli bi leko po moje ob zaklučkih akcij bili bole konkretni.Zaj trbej takšno igro in to borbenost in htenje prenesti v prvenstvo.Eni znamo,ka se dogaja in zakoj so takšne slabe predstave v prvenstvi in to de se tudi slekoprej rešilo,zato apeleran na igralce;špilajte za nas navijače-kelko jiš še mate.V nedelo morejo biti 3 pike,obvezno.

Starejše novice