Vlada je na zadnji seji sprostila izvedbo športnih tekmovanj z udeležbo gledalcev, zato si soboški klub želi tekmo z Domžalami izvesti s prisotnostjo gledalcev.

Športni navdušenci in predvsem nogometni klubi so se razveselili zadnje odločitve vlade, ko je sporočila, da bo ponovno možna udeležba gledalcev na tekmovanjih.

Spomnimo, prisotnost gledalcev je bila prepovedana vse od konca lanskega oktobra, pred tem pa je bila nekaj časa možna udeležba do 500 gledalcev v skladu z odlokom, ki je dovoljeval javno zbiranje. 

Proti Domžalam na tribunah 2200 gledalcev?

Z novim odlokom, ki bo pričel veljati 17. maja in bo veljal do vključno 23. maja, pa bo dovoljeno izvajanje vseh športnih tekmovanj in udeležba gledalcev na tekmovanjih, pri čemer bodo določeni pogoji za udeležbo (test na virus SARS-Cov-2 z metodo verižne reakcije s polimerazo ali hitri antigenski test).

Z odlokom bo natančno določeno, kdaj testa ni potrebno opraviti, prisotnost gledalcev pa bo dovoljena do 50 odstotkov kapacitete sedišč.

Odlok sicer še ni objavljen v uradnem listu, zato natančne podrobnosti še niso znane, ampak to v praksi pomeni, da bo lahko Fazanerija sprejela vsaj 2200 gledalcev. 

Zanimivo, javno zbiranje, ki je urejeno z drugim odlokom, pa se zvišuje na 50 oseb.

Kot so sporočili v soboškem prvoligašu, načrtujejo, da tekmo 35. kroga PLTS proti NK Domžale, ki bo v sredo, 19. maja, izvedejo s prisotnostjo gledalcev, za kar je že bila oddana vloga na Upravno enoto Murska Sobota. 

Do konca še dve gostovanji in ena domača tekma

Črno-bele do konca prvenstva čakajo sicer še tri tekme.

V soboto, 15. maja, gostujejo v Kidričevem proti Aluminiju, nato sledi tekma z Domžalami doma, v zadnjem krogu, 22. maja, pa še veliki derbi z Mariborom na Ljudskem vrtu. 

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mokoca (nepreverjen)

Sramota ,da imamo take v Vladi,kot tudi v parlamentu,da gledajo samo za svojo rit.To bi se že lahko zdavnaj dovolilo da bi se gledalci vrnili na tribune ,pa vsaj če ne več cca. polovica .

magyar bacsi (nepreverjen)

Posrana črna, domobranska banda na čelu z jasharijem DANES IN NIKOLI VEČ.........UKOZIM SE NA VAS!!!!!

-- (nepreverjen)

Debeli fuknjenec ukozim se jes na tebe. Kmet zaostali.

In reply to by magyar bacsi (nepreverjen)

Labdopojo (nepreverjen)

Jes jes jes aj šuti kurvetina :) lendavainfo je za vas mađare

In reply to by -- (nepreverjen)

tt (nepreverjen)

Cepljeni, preboleli da, drugi ne? Rasizem??? Segregacija??? Halo??? Tisti GNOJI iz urada za človekove pravice pa se tudi ne bodo zganili ker so Janševi ritolizniki....

Karl Marx (nepreverjen)

Peter Svetina je bivši funkcionar SLS in NSi. Torej je resnično janšev ritoliznik.

In reply to by tt (nepreverjen)

Busybee (nepreverjen)

Debeli ukozimo se ti vsi grupno v usta

Zemla nuca gnoj (nepreverjen)

Debeli ka že spet trepečeš ka boš se mogo prepirati glede števila gledalcev bedak?

Starejše novice