Foto: ŽKK Cinkarna Celje
Košarkarice Cinkarne Celje so v Slovenskih Konjicah še 17. postale pokalne prvakinje, v dvoboju s Triglavom pa je pomemben delež k zmagi dodala Blaža Čeh. Prekmurka je bila proglašena za najkoristnejšo igralko finala.

Celjske košarkarice so se v Slovenskih Konjicah veselile nove lovorike, že 17. so postale pokalne prvakinje. V finalnem obračunu so z 72:67 premagale kranjski Triglav.

Šlo je za pričakovan obračun dveh najboljših slovenskih ekip, v finalu pa je nekaj časa bolje kazalo Gorenjkam, ki so še v 35. minuti vodile z 59:58, Celjanke pa so v naslednjih dveh minutah z delnim izidom 12:0 prišle do ključne razlike za novo slavje.

Ekipi sta bili izenačini v večini statističnih elementov, igralke Cinkarne Celja pa so bile na koncu malce bolj zbrane pri izgubljenih žogah, saj so jih izgubile šest manj od nasprotnic.

Celjanke so tako nadaljevale niz, ki so s prvim pokalnim naslovom pričele leta 2003. Kot zadnje so zmagovalno serijo leta 2018 prekinile prav kranjske košarkarice.

»Pričakovale smo težko tekmo in v prvih treh četrtinah nismo bile dovolj zbrane, saj smo nasprotnicam dovoljevale preveč doseženih lahkih točk. 

V četrti četrtini smo tudi zadele nekaj metov in mislim, da smo zasluženo zmagale. Odločilna je bila naša energija proti koncu tekme,« je o dogajanju v Slovenskih Konjicah dejala Blaža Čeh.

Devetnajstletnica iz Rakičana je bila po koncu srečanja izbrana za najkoristnejšo igralko finalnega dvoboja. Prekmurka je v skoraj 30 minutah igre zbrala 13 točk, največ v celjski zasedbi, s petimi asistencami pa je bila tudi najboljša podajalka ekipe.

Reprezentantka Slovenije je zadela enega od treh metov izza črte, izkoristila je tri od petih metov za dve točke, nezgrešljiva pa je bila pri štirih prostih metih.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice