FOTO: Jure Banfi
Mura je jesenski del Prve lige Telemach zaključila na petem mestu lestvice. Sobočani so ob evropskih obveznostih zbrali 29 točk, deset manj kot vodilni Maribor, ki pa je odigral tekmo več.

Nogometaši črno-belih so se po remiju na koprski Bonifiki odpravili na zasluženi premor, ki ne bo dolg, saj jih uvodni trening v novem letu čaka že 3. januarja. Priprave bodo krajše kot prejšnja leta.

Zgolj dobrih pet tednov kasneje je načrtovan pričetek spomladanskega dela prvenstva. Mura bo v domači Fazaneriji gostila ljubljansko Bravo, Sobočane pa ob tem čaka še zaostali obračun z Olimpijo, ki pa še nima potrjenega termina.

Čeprav pri aktualnih državnih prvakih še niso javno razkrili načrta priprav, je bilo že večkrat moč slišati, da se bodo Prekmurci tudi to zimo odpravili v Turčijo.

Horvat in Karničnik nista izpustila tekme

Ante Šimundža je v jesenskem delu Prve lige Telemach priložnost za igro namenil 25 nogometašem. Ob tem sta Žan Buček in Tilen Ščernjavič, ki še čakata na ligaški debi, za člansko ekipo prvič zaigrala v UEFA Evropski konferenčni ligi.

V prejšnjih dveh sezonah državnega prvenstva je črno-beli dres obleklo 28 nogometašev, v krstni sezoni po povratku med nogometno elito pa je zaigrala triindvajseterica.

Sobočani so v prvi polovici letošnje sezone odigrali že 34 tekem, nedeljski tekmec Koper, recimo, zgolj 22. V kadru aktualnega državnega prvaka najdemo zgolj dva nogometaša, ki nista izpustila srečanja, to sta Tomi Horvat in Žan Karničnik

Prav Karničnik, ki bi lahko pozimi slekel dres Mure, je odigral največ minut, kar 2.846 od možnih 3.060. Mejo 2.000 minut so presegli še Matko Obradović, Žiga Kous, Tomi Horvat, Matic Maruško, Klemen Šturm in Jan Gorenc.

Lotrič vodilni asistent, Karničnik in Karamarko najbolje ocenjena

Mura ima v svojih vrstah tudi prvega asistenta jesenskega dela slovenskega prvenstva. Mitja Lotrič, ki se je poleti vrnil v staro gnezdo, je podal za šest ligaških zadetkov, s petimi asistencami mu sledita Gregor Sikošek in Ivan Božić, člana Maribora oziroma Celja.

Pred zimskim premorom se je z dvema zadetkoma prebudil Nardin Mulahusejnović, od katerega so navijači pričakovali več, z osmimi zadetki v vseh tekmovanjih pa na klubski lestvici vodi Amadej Maroša. Napadalec je edini nogometaš Mure, ki je v skupinskem delu evropskih tekmovanj dosegel več kot gol.

Zanimiv je pogled tudi na poglobljene statistične podatke. Poročilo InStat, ki zbira statistične podatke o tekmah Prve lige Telemach, razkriva, da je z indeksom 255 najbolje ocenjeni nogometaš slovenskega prvenstva Blaž Vrhovec

Na petem mestu z indeksom 242 najdemo najbolje ocenjenega nogometaše Mure. Pravzaprav sta dva, ob Žanu Karničniku nekoliko presenetljivo tudi Marin Karamarko, ki je zaigral na 11 ligaških preizkušnjah.

Kdo je najbolje prepričal vas bralce?

Zaključek leta je priložnost za takšne in drugačne analize, tudi ocenjevanja. V drugi polovici letošnjega leta ni manjkalo zgodovinskih zadetkov, le kdo bi pozabil gol Žige Kousa v Londonu ali litovski Vilni, ki je Muri prinesel evropsko jesen, ali pa zadetek Amadeja Maroše za zmago v spopadu s Tottenhamom.

Tudi v državnem prvenstvu smo bili priča nekaj mojstrskim zadetkom pa tudi posredovanjem Matka Obradovića, ki trenutno okreva po poškodbi hrbta.

Ante Šimundža bi v svojem slogu verjetno izjavil, da so bili junaki vsi, ki so sodelovali pri letošnjih uspehih, a nekaj članov črno-bele zasedbe je kljub vsemu izstopalo. 

Sprašujemo tudi vas, cenjeni bralci Sobotainfo, kdo vas je to jesen ob uspehih Mure najbolj preprčal? Komu bi namenili svoj glas, če bi izbirali najboljšega posameznika jesenskega dela sezone?

Kdo vas je najbolj navdušil s svojo igro v jesenskem delu letošnje sezone?

Jan Gorenc
1% (2 glasova)
Tomi Horvat
9% (19 glasova)
Žan Karničnik
61% (133 glasova)
Žiga Kous
5% (11 glasova)
Mitja Lotrič
2% (5 glasova)
Amadej Maroša
11% (23 glasova)
Matko Obradović
10% (22 glasova)
nekdo drug
1% (2 glasova)
Skupaj glasov: 217

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
MurekIN (ni preverjeno)

Trejzika!

Starejše novice