Slika je simbolična.
Cepivo Johnson & Johnson se lahko uporabi kot poživitveni odmerek po cepljenju z dvema dozama cepiva mRNA.

Evropska agencija za zdravila je danes sporočila, da se cepivo proti covidu-19 proizvajalca Johnson & Johnson pri osebah, starejših od 18 let, lahko uporablja za poživitveni odmerek dva meseca po cepljenju s prvim odmerkom.

Kot so pojasnili na Evropski agenciji za zdravila, so se za priporočilo odločili, ker podatki kažejo, da poživitveni odmerek dva meseca po prvem odmerku pri odraslih poveča količino protiteles proti novemu koronavirusu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V sporočilu so še dodali, da tveganje za trombozo s trombocitopenijo oziroma druge redke nezaželene učinke pri poživitvenem odmerku zaenkrat ni znano, zadevo pa pozorno spremljajo.

To je sicer že tretje cepivo proti covidu-19, katerega uporabo je Evropski agencija za zdravila odobrila za poživitveni odmerek, za cepivoma Pfizer/BioNTech in Moderna.

Sporočili so še, da se cepivo Johnson & Johnson lahko uporabi kot poživitveni odmerek po cepljenju z dvema dozama cepiva mRNA, kot sta cepivi Pfizerja in Moderne.

Spomnimo, Slovenija je sicer po smrti dekleta septembra letos, ki je bila posledica cepljenja s cepivom proizvajalca Johnson & Johnson, ustavila cepljenje s tem cepivom.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost5 (nepreverjen)

Kaj želite spraviti še eno 20 letno Katjo pod zemljo?

hodsta (nepreverjen)

ker teh Katij ni škoda, za temi noben novinar mainstreammedijev ne bo jokal ali delal panike, bolj so pomembni tisti, ki nasedajo govoricam, da v eu se nič ne dela, socilan pada z neba in zato prehodijo 1000km da ilegalno prečkajo mejo, žrtvujejo otroke itd.

In reply to by Gost5 (nepreverjen)

necepec (nepreverjen)

Probali bodo pocepiti (če sploj štoj pride zavihat rokav), potem pa................
če bo špičasto, bodo vile, če bo okroglo pa lopata oz.
če bodo strdki, bo kap, če pa bo miokarditis, pa bo ...... tudi lejko kap!

In reply to by Gost5 (nepreverjen)

Starejše novice