Pomlad je pred vrati in zima bo kmalu pomahala v slovo. Kakšno pa je dejansko bila zima 2019/20? Predvsem topla in suha, kažejo podatki Agencije RS za okolje.

Če pogledamo vremensko napoved za Pomurje, nas bodo sončni žarki v prihodnjih dneh kar precej segrevali, živo srebro se bo povzpelo vse do 21 stopinj Celzija. Ob tem bo v tem tednu razlika med jutranjo in popoldansko temperaturo precejšnja, tudi več kot 15 stopinj Celzija.

Jutra bodo še sveža, temperatura bo okoli ledišča, najvišja dnevna temperatura pa bo že jutri blizu 15 stopinj, v sredo in četrtek pa bo okoli 20 stopinj Celzija. Nadpovprečno toplo bo tudi drugje po Evropi, na Iberskem polotoku se bo segrelo do 30 stopinj Celzija, pišejo na Agenciji RS za okolje.
 

Obetajo se nam še toplejši dnevi

Jutri bo pretežno jasno, na vzhodu zjutraj še bolj oblačno. Zapihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 6, najvišje dnevne od 14 do 21 stopinj Celzija. V četrtek bo pretežno jasno, pihal bo jugozahodni veter. Proti večeru se bo na zahodu pooblačilo. V petek bo pretežno oblačno, sprva bo občasno deževalo zlasti na zahodu, popoldne pa bodo padavine dosegle tudi vzhodne kraje.

Murska Sobota v vrhu

Kot so zapisali v Arsu, je bila v precejšnjem delu Evrope minula zima ena najtoplejših v zgodovini meritev. Nič drugače ni bilo tudi v Sloveniji. Pri nas je bila zima tudi nenavadno sončna, padavin pa je bilo manj od povprečja. K velikemu temperaturnemu odklonu je najbolj prispeval februar, a sta bila tudi december in januar večinoma precej toplejša od dolgoletnega povprečja.
 

Murska Sobota je glede na povprečno temperaturo zraka v letošnji zimi in primerjavo s preteklostjo uvrščena na tretje mesto od najtoplejšemu proti najhladnejšemu kraju, kažejo podatki merilne postaje. 

Celotno analizo vremenskega dogajanja in zime 2019/2020 si lahko pogledate na naslednji povezavi.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
vrijema... (nepreverjen)

kaj pa zadnji 100 let, ali mogoce 150 let? kaksne so bile pa takrat zime?

Hmmmmm (nepreverjen)

Definitivno dosta bole mrzle kak zadnjih 15 let...

In reply to by vrijema... (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Planet Zemlja ima v svoji zgodovini poledenitve, otoplitve..... radi bojte, ka ne živimo v ledeni dobi!!

Astnc (nepreverjen)

Kako napreduje gradbisce pred hotelom Dobrai?

Starejše novice