Slika je simbolična.
Po spremenjenem načinu poročanja o hospitaliziranih zaradi covida-19 v bolnišnicah 513 bolnikov.

S februarjem bodo začeli poročati podatke o tem, ali je nekdo hospitaliziran zaradi covida-19 ali pa je hospitaliziran zaradi druge bolezni in ima hkrati potrjeno okužbo z novim koronavirusom, je napovedal minister Janez Poklukar. 

Ta je že danes povedal, da je zaradi covida-19 v bolnišnicah 513 bolnikov, od teh 119 na intenzivni negi.

Kot je dejal minister za zdravje, je koronavirusna različica omikron tudi bolnišnice postavila »pred novo, drugačno realnost«.

Koliko je hospitaliziranih?

Danes je sicer hospitaliziranih skupaj covidnih 818 bolnikov, od tega jih je na intenzivni negi 138. 

Po novem načinu poročanja, kot je že na današnji novinarski konferenci predstavil minister, je bilo navadnem oddelku zaradi covida-19 hospitaliziranih 394 bolnikov, 286 pa s covidom-19. 

V enotah intenzivne terapije zaradi covida-19 zdravijo 119 bolnikov in 19 s covidom-19.

V nedeljo, ko je umrlo devet oseb s covidom-19, je bilo po starem načinu spremljanja hospitaliziranih 749 covidnih bolnikov, od tega 130 na intenzivni negi.

Obetajo se prilagoditve ukrepov

Po današnjih besedah Poklukarja razmere v covidnih bolnišnicah, ki jih je po aktivaciji trboveljske trenutno 13, pozorno spremljajo.

»Vrh okužb se nam izrisuje, kaže da se virus spreminja v nekaj, kar bomo lahko obvladali z drugačnimi pristopi. Ne želim navajati, da bomo sproščali ukrepe, želim poudariti, da jih bomo prilagajali, da bomo lažje živeli,« je še dejal.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Lažnivci in lopovi so zdaj ugotovili, da jim že najbole nouri ne verjejo. Malo do popustili, pa lagali dalje. Narod je glup je ugotovo Jelinčič.

čarni vrag (nepreverjen)

Ne želim navajati, da bomo sproščali ukrepe, želim poudariti, da jih bomo prilagajali, da bomo lažje živeli,« je še dejal.

Prevod v Prekmurščino. Malo bomo menjali položaj in mo vas še dale jebali v živi mozek. Parola: "Narod je glup!"

211q (nepreverjen)

Ukinite diskiminatoren PCT in nepotrebne zivalske qr kode.

Tunč (nepreverjen)

V bistven so avtojske, Nej živalske, 😉 tak ka smo dejansko ONEJE nite Nej več kak živa bitja...

In reply to by 211q (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Zdravniška in politična elita ten njeuni hlapci sedaj panično iščejo čim bolj elegantno pot s katero bi se distancirali od lastnih avtoritarnih in fašistoidnih ter predvsem neučinkovitih ukrepov kakršne so zagovarjali in nam predpisovali dve leti. Dve leti so nas mrcvarili in se izživljali nad namu, sedaj pa želijpo ubežati krivdi in morebitnemu kazenskemu pregonu. A NE BO JIM USPELO ! Vse smo si zapomnili in ne bomo vam odpustili. Vlagali bomo kazenske ovadbe zoper ljudi, ki so vodili to epidemijo in ne bomo odnehali vse dokler ne bo v zaporu vsak izmed njih. Za rešetke moramo spraviti Janeza Janšo, Aleša Hojsa, Jelka Kacina, Janeza POklukarja, Bojano Beovič ,Tino Bregant, Milana Kreka, Matejo Logar, Aleša Rozmana, Konrada Koštrina, Mateja Tonina, Zdravka Počivalška, Aleksandro Pivec, Tomaža Gantarja, Gregorja Golobiča, Aleša Štruklja, vse zdravniške dobičkarje, vse vodilne v slovenski policiji, vse ministre trenutne vlade, večino poslancev, ki so za plačilo s svojimi glasovi potrjevali zakone, uredbe, odloke.... Slovenski zapori bodo premajhni za vse, ki si zaslužijo guliti zaporniške celice, zato bomo zgradili nove zapore. Pripravite se kajti prihaja čas obračuna. Še 60 dni. Tik tak, tik tak, tik tak...

Ministrant (nepreverjen)

Hja, če se rodiš kot bedak, tudi umreš kot bedak; vmes pa... poskusi ugotoviti sam... ampak dvomim...

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

sava (nepreverjen)

Najprle naj ukinejo maske pa pct, te se pa naj špilajo doktore po bolnicaj. Ka ne pozabin, je že komi uspelo dokazati virus, pa ka povzroča bolezen zvano covid-19, kera še zdaj nema definicije?

sobočanec22 (nepreverjen)

kar marx ti si tele komunistično, tebe bi trbelo zaprejti. Ne vidiš ka je cejli svejt v dreki nej samo 2 mil Slovencov. Boga moli, naj te te viros ne zaodi, kak je meme.

Znon ale nej (nepreverjen)

Šteu san njeme neka napijsate, pa san se premislo! Njeme pomočij nega, ne vej niti, ka nemamo takšneh kapacitet v zaporaj, ka be se tej zaprle, na štere un mijsle. Če se zaprej en doktor, te se morajo si po Sloveneje, štere so zdravele lidij. Problem pa de, če se Marxe stave prdec, što de ga vračo, če se doktore zaprej? Ma un na tou odgovor?
Zgodovino znamo, ene bole, drüjge menje: nej je Mao praktično spakejro s svejta cejlo šoulano elito? Nej je Stalen dau spoklate skoron štiridesejtgezero oficejrof, te pa je nej meu vodilnoga kadra pred Moskvof? Pa še be se najšlo, naš "markec" pa vesejlo tou tiranijo dale tira, čeglij somo na internete!

In reply to by sobočanec22 (nepreverjen)

Starejše novice