Slika je simbolična.
Na slovenskih sodiščih so za prihodnji teden razpisani predobravnavna naroka oziroma začetek sojenja v treh primerih umorov, piše Tjaša Doljak.

Na Ptuju pričakujejo obtoženega umora partnerke in njenih staršev, v Celju obdolženega umora dekleta v okolici Žalca, v Ljubljani pa četverico, ki naj bi zaradi premoženjske koristi do smrti pretepla moškega na območju Grosuplja.

Na ptujskem okrožnem sodišču se bo v petek začelo sojenje Silvu Drevenšku, ki mu tožilstvo očita lanski umor zunajzakonske partnerice in njenih staršev na božični večer v Gerečji vasi pri Ptuju. Obtoženi na nedavnem predobravnavnem naroku krivde ni priznal z besedami, da je polovica očitkov v obtožnici laž.

Tožilstvo mu sicer pripisuje tri kazniva dejanja umora ter kaznivo dejanje zlorabe mladoletne osebe in surovega ravnanja.

Predloga kazni za primer priznanja krivde niso podali, po ocenah pooblaščenca Danijela Planinšca, ki zastopa otroka in brata umorjene, pa bi bila primerna kazen le dosmrtni zapor. Obtožnica Drevenška bremeni, da je na zahrbten način in iz koristoljubja najprej umoril zunajzakonsko partnerko, nato pa pred očmi svojega štiriletnega sina še taščo in tasta.

Abramov tokrat pred sodišče zaradi domnevnega umora nekdanjega dekleta

Na Okrožnem sodišču v Celju je za sredo razpisan predobravnavni narok za Sebastiena Abramova, ki mu tožilstvo očita, da je marca 2015 umoril svoje takratno dekle, 24-letno Saro Veber. Tragični dogodek se je zgodil v hiši njenih staršev v okolici Žalca. Osumljeni, ki se je v času dogodka imenoval Sebastjan Colarič, je dogodek vseskozi opisoval kot nesrečo, ki da se je zgodila, ko je čistil puško.

Preiskava dogodka je sprva potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, konec aprila lani pa so celjski kriminalisti Abramova kazensko ovadili. Abramov naj bi storil kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Grozi mu do 30 let zapora.

Abramov je sicer v priporu zaradi nepravnomočne obsodbe zaradi zavarovalniške goljufije v tako imenovanem primeru z odrezano roko. Še pred tem so ga v Celju spoznali za krivega goljufije na račun staršev pokojne Sare Veber, višje sodišče mu je v tem primeru kazen znižalo za štiri mesece na leto dni zapora.

Obtožene umora 77-letnega Grosupeljčana pričakujejo na predobravnavnih narokih

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani so za četrtek razpisani predobravnavni naroki za četverico, obtoženo, da so konec marca letos iz koristoljubja umorili 77-letnega Grosupeljčana. Po ugotovitvah policije naj bi četverica z območja Kočevja, Marjan Brajdič, Mihael Grm, njegov brat Marjan ter bratranec Marko Belcl, skušali okrasti 77-letnika, ki je bival v gozdu na območju Grosuplja.

Ker jih je ta zalotil, naj bi ga napadli, pretepli ter mu zvezali roke in noge. Pozneje naj bi po navedbah kriminalistov četverica preiskala bivališče moškega ter mu ukradla 2000 evrov gotovine in dva mobilna telefona, nato pa zbežala. Določene predmete, ki naj bi jih uporabili oziroma pridobili pri kaznivem dejanju, so med begom zmetali v potok, druge predmete pa naj bi pozneje, ko so izvedeli, da je žrtev umrla, zažgali doma.

Žrtev je na kraju dejanja umrla. Storilce so po poročanju časnika Delo odkrili na podlagi sledi DNK, ki jih je na prizorišču pustil eden izmed njih. Tožilka Petra Vugrinec vse štiri osumljence bremeni umora, ker ni znano, kateri od napadalcev je žrtvi povzročil najbolj usodne poškodbe, je junija poročalo Delo.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
anton77 (nepreverjen)

Abramof de se relativno pocejni zmazo... Sistem brani svoje ovaduhe....

Starejše novice