Slika je simbolična.
V Lekarniški zbornici Slovenije izpostavljajo, da se v zadnjem času pojavlja trend obiskovanja lekarn s strani bolnih posameznikov, kar lahko predstavlja tveganje za širjenje okužbe med zaposlenimi in drugimi uporabniki lekarniških storitev.

V Lekarniški zbornici Slovenije odločno pozivajo okužene s koronavirusom, naj se izognejo obisku lekarn. Prav tako svetujejo, da se posamezniki z akutnimi okužbami dihal zaščitijo z masko pri obisku lekarne. 

Vedno več bolnih v lekarnah

Zbornica namreč opozarja na trend bolnih posameznikov v lekarnah ter spodbuja uporabo mask in razkuževanje rok ob vstopu.

»V zadnjem času opažamo, da bolni posamezniki obiskujejo lekarne. Vse uporabnike lekarniških storitev pozivamo, da se ustrezno zaščitite z masko, če ste bolni. Vse pa pozivamo, da si ob vstopu v lekarne razkužite roke. 

Če ste pozitivni na covid-19, priporočamo, da zdravila za vas prevzamejo zdrave osebe ali pokličete v lekarno,« so zapisali v Lekarniški zbornici.

Svarijo pred zapiranjem lekarn

Poudarjajo, da je zagotavljanje varnosti pacientov in zaposlenih ključno za nemoteno delovanje lekarn. 

»V nasprotnem primeru bomo primorani v zapiranje lekarn zaradi bolniških odsotnosti zaposlenih,« so posvarili.

Komentarji (18)

Zamasek (ni preverjeno)

Pa strasite s prehladom

Kr neki (ni preverjeno)

V lekarno in k zdravniku samo zdravi :-)

111333 (ni preverjeno)

Kje in kdaj je bilo znanstveno dokazano, da virus povzročitelj bolezni?

Golobist (ni preverjeno)

Ka je zdaj Levuhari nete kolesarili pa delali pizdarije.

janšist (ni preverjeno)

Bomo ko bo Janči lopov na oblasti, če slučajno bo.

In reply to by Golobist (ni preverjeno)

Ferenczak (ni preverjeno)

In ti zdaj misliš ka si nekši čeden izpadno s ten komentaron? Saj itak van je domet to kolesarjenje in nekši levuhari pa podobne nebuloze s kerimi vas šopajo in van perejo glave na nova24. Bougi ste, redno ste bougi eni, ka nemo pravo desničari, ka nej so čista vsi desničari maloumni imbecili ampak velka večina vas je. In ti pa tebi podobni se is dneva v den s takšnimi zblojenimi komentari trudite, ka tak tudi ostane.

In reply to by Golobist (ni preverjeno)

.... ..... (ni preverjeno)

Kdo bi si mislil, da lahko toliko Slovencev naseda desnim trobilom. Slaboumnost, večine desničarjev, več ne dopušča trezne presoje. Ne ločijo več dobro od slabega. Uboge "ovce" kimajoč pojedo vse, kar jim desni mediji nasujejo v "korito". Človeku se kar smilijo ob dejstvu, kako z njimi manipulirajo.

In reply to by Ferenczak (ni preverjeno)

326 (ni preverjeno)

Ti s pravi lenuhar in levuhar! Kumrovški levuhar že kolesari in non stop dela "pizdarije" Zato brž na kolo!

In reply to by Golobist (ni preverjeno)

Ohjoj (ni preverjeno)

Golobist potegjeni, če bi vsaaaaj malo delali tvoji možgani bi vedel ka so potekali dvojni protesti in to različni! Kolesari in biti proti kovid cirkusu ni enako, kolesarili so proti Janši v petek, ob torkih so pa bili proti kovid cirkusu. Ali ti nisi pismen ali pa Tomašič ni, to veš le sam, DEBIL.

In reply to by Golobist (ni preverjeno)

tgrjr (ni preverjeno)

kak če ptič golob pravo ka nega kovida!!

22 (ni preverjeno)

Oskubljeni neleteči "golob" Janez pa pravi, da covid je! O tem kdo ima prav, bo odločalo ustavno sodišče, kot je bilo rečeno na novi24TV!

In reply to by tgrjr (ni preverjeno)

Golobist (ni preverjeno)

Ohohooooo LEVUHARI VOLUHARI san van malo na rep staupo pa ste mijlo zacvijlili kak VOLUHAR da ga pikneš. In sodeč po vaših komentarji prav LEVUHARI radi gledate novice na nova24. Prav smejšni ste edni kakše traume mate.

In reply to by 22 (ni preverjeno)

Grk (ni preverjeno)

Janša pravi ka kovid je in pika - tu ni debate!

In reply to by tgrjr (ni preverjeno)

Ginhhkjkj (ni preverjeno)

Vam bom jaz dal korona NATEG I POBIJANJE LJUDI S CEPIVI MASKAMI UKREPI PVM PODKUPLJENA LAŽNIVA!

Pederčina (ni preverjeno)

Jaz bi se rad pedral, iščem pederčino!

fička (ni preverjeno)

Ljudje so žal so sebični, se je videlo že v času kovida, eni smo povedali za vse stike z okuženimi, drugi so tajili še svoj kovid in ga širili naokoli . Tako pač je, povprečen Slovenec je tipičen Balkanec, rad bi pa imel švedski model ( skoraj 80 % precepljenost )

Sehb (ni preverjeno)

Daj ne serite z kovid prevaro, ki je ista gripa!!! Lekarne do zapirali prej. Saj pa so virusi pa bakterijske okužbe že leta med nami. Pa še nikdar nejso ble zaprete lekarne zaradi toga. Na Kitajskem so si zamislili novi virus, ki napade pljuča pri deci. Kak te nej, če nas prasci škropijo vsak dan z letali.

necepec (ni preverjeno)

Jaz hodim samo v privat lekarne in te niso bile nikoli zaprte niti v času kovida(gripe) ne.

Starejše novice