Slika je simbolična.
Policisti so med enotedensko nacionalno preventivno akcijo ugotovili 1415 primerov uporabe mobilnih telefonov med vožnjo.

Med enotedensko nacionalno preventivno akcijo, v kateri sta Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa in policija ozaveščali o nevarnosti rabe mobilnih telefonov v prometu, so policisti ugotovili 1415 kršitev.

To je bila prva letošnja nacionalna preventivna akcija, ki jo bosta agencija in policija ponovili med 9. in 15. oktobrom 2023.

Sporočilo akcije je, da naj udeleženci v prometu ne uporabljajo mobilnega telefona, ampak naj se varno ustavijo na primernem mestu in opravijo telefonski klic ali pošljejo sms sporočilo.

Mobilni telefoni nevarni tudi v rokah kolesarjev in pešcev

Od 9. do 15. januarja 2023 so policisti poostreno nadzirali uporabo mobilnih telefonov in drugih naprav ter opreme (tablic, prenosnih računalnikov, slušalk), ki motijo voznikovo vidno in slušno zaznavanje ali možnost obvladovanja vozila.

Od 1415 kršitev so policisti v 46 primerih izrekli opozorilo. Pozornost policije je bila usmerjena v sočasno uporabo telefona pri udeležbi v prometu, pri čemer so bili pozorni tako na prekrške voznikov kot tudi drugih prometnih udeležencev.

Mobilni telefoni so nevarni tudi v rokah kolesarjev, voznikov e-skirojev in pešcev, ki s tem ogrožajo lastno varnost in varnost drugih.

Pravočasnost in ustreznost reakcij pešcev je lahko ob uporabi mobilnih telefonov in pregledovanju družbenih omrežij zmanjšana tudi do 60 odstotkov.

Komentarji (1)

MACHO (ni preverjeno)

Znane so nove podrobnosti preventivne aakcije.
Od 1415 kršitev je bilo 812 moških, ki so naredili prekršek. Kar 811 možakarjev je dvignilo telefon med vožnjo, ker jih je klicala žena in si niso upali poslati sporočila "Pokličem kasneje".

Starejše novice