Foto: Jure Banfi (simbolična)
Takšno je epidemiološko stanje v naši regiji.

V Sloveniji so včeraj, 3. maja, opravili 4750 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 929 novih okužb, gre za 19,6-odstotni delež okužb. Aktivnih primerov je po podatkih Covid-19 Sledilnika trenutno 9688.

Opravljenih je bilo tudi 24.855 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

S pomočjo COVID-19 Sledilnika smo preverili, kakšno je epidemiološko stanje v naši regiji po včerajšnjem dnevu. 

V Pomurju 29 okužb v dvanajstih občinah

Največ novih primerov so včeraj potrdili v soboški občini, kjer so našteli osem novih okužb. Sledita občini Lendava in Ljutomer s štirimi novimi primeri. Po dva nova primera so potrdili v občinah Tišina, Beltinci, Črenšovci in Odranci, po eno novo okužbo pa beležijo še občine Gornja Radgona, Turnišče, Kuzma, Gornji Petrovci in Velika Polana. 

Petnajst pomurskih občin je bilo včeraj brez novih okužb, aktivnih primerov pa je trenutno 439. 

Sedemdnevno povprečje okužb je v Pomurju 32,3, regija pa ima drugo najugodnejšo incidenco na 100.000 prebivalcev v Sloveniji, takoj za Obalno-kraško regijo. V Splošni bolnišnici Murska Sobota se trenutno zdravi 38 covidnih bolnikov, od tega jih je osem na oddelku za intenzivno terapijo. Včeraj je v soboški bolnišnici s covidom umrla ena oseba.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Xsavojred (nepreverjen)

Nateg od natega celotna zgodba je izmišljena upam da boste imeli nočne more danes....

Starejše novice