Foto: Jure Banfi (simbolična)
Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 3. maja, opravili 4750 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 929 novih okužb, gre za 19,6-odstotni delež okužb. Aktivnih primerov je po podatkih Covid-19 Sledilnika trenutno 9688.

Opravljenih je bilo tudi 24.855 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 4024 PCR testiranjih na koronavirus potrdili 894 novih okužb, šlo je za za 22,2-odstotni delež okužb. Prejšnjo sredo, 28. aprila, je bilo potrjenih 920 novih primerov, delež pozitivnih je takrat znašal 23,4 odstotke. 

V bolnišnicah 560 covidnih bolnikov

Včeraj je umrlo 6 oseb okuženih s koronavirusom. Skupno število umrlih po podatkih Covid-19 Sledilnika znaša zdaj 4279.

V slovenskih bolnišnicah se zdravi 560 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 141 pacientov na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 63 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom. Sedemdnevno povprečje okužb se je zvišalo, in sicer iz 675 na 750.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hozjanfrida (nepreverjen)

Ma kaki vse je to nateg in prevara.

Draš (nepreverjen)

Po nategi in prevari prijde do tebi podobnih.

In reply to by Hozjanfrida (nepreverjen)

Hmmmmm (nepreverjen)

Ja, sigurno mas dokaze. Ah, ka sploj gucin dokaze, niti argumentov nemas... V 14. stoletji je kuga valda tuj bila prevara. SARS, MERS, prasicja gripa pa ebola v zadnjih 15 letih so valda tudi bili nategi...

In reply to by Hozjanfrida (nepreverjen)

Kjded (nepreverjen)

Vse je to lažna pandemija katera sploh nebi smela obstajati eno leto vas že imajo za norce. Cepiva pa vas bodo ubila.

Hmmmmm (nepreverjen)

To sigurno. Vsi (in to je DEJSTVO), steri so se v 19. stol. kak prvi cepili proti crnin kozan, so sedaj MRTVI!!!!!! Celo bolezen je IZKORENINJENA! Vse je mrtvo in to zaradi cepiv!!!!

In reply to by Kjded (nepreverjen)

Starejše novice