Vir: posnetek zaslona, YouTube kanal David Milosavljević
Ustanoviteljica FIT akademije ne verjame, da so lahko debele ženske samozavestne.

Patricija Pangeršič je licencirana osebna trenerka, ki že več let uspešno spreminja življenjske navade s FIT akademijo, pri čemer trdi, da je že več kot 60.000 osebam pomagala spremeniti življenje. 

Nedavno je svoje mnenje okoli prehranjevanja, teles, treningov in še česa ... delila v triurnem intervjuju, v katerem je med drugim govorila še o prvi službi, začetku fitnes poti o materinstvu, horoskopu, erotičnih knjigah in tudi o tem, ali se strinja, da ima najlepšo ritko v Sloveniji.

Podkast je bil objavljen 10. februarja na kanalu YouTuberja Davida Milosavljevića

Izjava, ki je požela razburjenje predvsem med ženskimi sledilkami, se je nanašala na vprašanja o samozavesti in zdravem življenjskem slogu. V intervjuju je izpostavila predvsem dvoličnost javnega odziva, kadar ženske delijo sliko svoje postave.

»Pike dobim pri marsikateri objavi. Ko je ženska 'plus size', s plus 30, plus 40 celo plus 50 kilogrami preveč, v spodnjem perilu, in napiše, kako je ona samozavestna in nevem še kaj vse, je spodaj 50 komentarjev: 👏👏👏.

Ko jaz objavim sliko v spodnjem perilu, natrenirano žensko telo, ne vem kaj vse, kaj bi lahko pričakovali v komentarjih? Kaj je s tabo, zakaj iščeš pozornost?«

In potem je še nadaljevala.

»Pike dobim, ko vidim, da se ženski s 50 in več kilogrami ploska, nekomu, ki se pa trudi zase, in ne leti to samo name, to leti na vse punce, ki se trudijo zase, ki migajo, ki trenirajo, ki veliko vložijo v to, da dobro izgledajo. Zakaj se pa njim ne more zaploskati? Samo iz fovšije ali kaj?«

In še:

»Ko vidim žensko, ki si ne more modrca sama zapet in ona oglašuje, kako je ona samozavestna in popolna in se dobro počuti v svojem telesu, sem samo tako: Komu ti lažeš? Nikoli v življenju se ti dobro ne počutiš.«

To je vzbudilo kar nekaj ogorčenja

To je vzbudilo kar nekaj ogorčenja med žensko populacijo. Številni so mnenja, da so njeni komentarji neprimerni in da je v intervjuju govorila s poniževalnim in žaljivim tonom, še posebej, ker si življenjski stil financira prav z ženskami, ki se trudijo znebiti odvečne teže. 

Svoj odziv je delila tudi TikTok uporabnica tiasshaz, ki je besede Patricije ostro obsodila.

Odzval se je tudi Jan Vaukman

Jan Vaukman je YouTuber z YouTube kanalom »Vauks Army«, preko katerega deli videoposnetke z različno vsebino. Zelo rad se oglasi pri družbeno perečih temah in doda svoje mnenje. Tudi izjave Pangeršičeve so pritegnile njegovo pozornost. 

O njenih komentarjih se je razgovoril v dvajsetminutnem videoposnetku z naslovom »Ali ima Patricija prav?«. V glavnem pravi, da se z večino izjav strinja. Malo je pa sicer presenečen, da je tako izrazito izrazila svoja prepričanja, saj pravi, da javnost slabo sprejema čustvene izpovedi.

Njen pogovor ni označil za žaljiv, temveč za pogumen in iskren.

Njegovo celoten monolog si lahko ogledate spodaj.

Odzvala sta se tudi znana pomurska influencerja, ki na družbenih omrežjih nastopata pod imenom Misticizem, a sta posnetek kasneje izbrisala.

Kakšna bo prihodnost FIT akademije?

V komentarjih po različnih družbenih omrežjih članice FIT akademije napovedujejo, da so s programom zaključile. Ali bodo res prekinile svojo preobrazbeno pot, zaradi nekaj odmevnih izjav ne moremo vedeti zagotovo, vsekakor pa ogorčenje zaenkrat še vztraja. 

Kaj pa menite vi? Je povedala zgolj bridko resnico, ki si je drugi ne upajo povedati na glas? Ali pa so njena mnenja nepotrebno kruta in da žalijo predvsem tiste ljudi, ki ji omogočajo, da je FIT akademija profitabilen projekt?

Na družbenih omrežjih se Patricija Pangeršič do objave tega članka še ni odzvala na kritike.

Komentarji (20)

Šef19991 (ni preverjeno)

Tak je to, kda imajo pozornost tisti, kateri bi bili ena velka 0, brez socialnih omrezij. :)

Khmmm (ni preverjeno)

Ja nvn, kda sluzi na debeluskaj se te dela javno norca iz njih. One njoj dejansko luksus sponzorerajo. Brez njih, bi bila trgovka v Tusi ale kelnarca na Moli.

In reply to by Šef19991 (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Vsaka ženska je lepa, edinstvena in si zasluži biti srečna in samozavestna. Nikoli in nikdar se ni zaničevalo ljudi, ki hodijo v fitnes in imajo "popolno" telo. Problem je da so današnji fitneserji/ke preveč polni samih sebe in pluvajo po vseh. Zakaj se ženska na primer 40 letna s 50 + kilogrami nebi smela počutiti samozavestno v svoji koži? Zakaj bi prav kilaža in zunanjost morala vplivati na samozavest?? Prav zaradi takšnih komentarjev/izjav na socialnih omrežjih se predvsem mlade punce pa tudi na sploh ženska populacija počutijo nesamozavestne in nesrečne same sabo, polek tega preveč žensk zabrede v motnje hranjenja.

Ofeden (ni preverjeno)

Što je Patricija Pangeršič? In ka je una tak pomembnoga napravila ka jo reklamerate?

lukčev mesec (ni preverjeno)

Bodi raje tiho baba blesava ❗❗❗

Ta družbena omrežja so največje sranje današnjega časa.

Pomagala 60.000 ženskam ❓❓❓❓

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Na teh omrežjih so taki, ki imajo IQ manjši od čevljev.

Sem že kar nekaj star, poznam in sem poznal veliko žensk, ki so bile debele in tudi zelo samozavestne.

Seveda tudi niso poznale tega sranja, ki se jim reče družbena omrežja.

Take mlade mule dajejo take izjave, da zbudijo pozornost.

Preizkušena praksa.

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Mula on tik tok.

Kombinacija za bedake.

grbanj (ni preverjeno)

oj joj ti influencerka pa ve ste samo za poneumljanje ljudi dobre ,ki mislijo da je lepa postava pridobljena v fitnesu pogoj za uspeh v življenju čeprav fitnes za notranjost glave ne pomaga.

to yo ta (ni preverjeno)

Sicer zdaj vsi njo napadajo , ampak ima prav . Kera z viška 50 kg pa se počuti glih bleščeče in je tak zadovoljna . Še gvanta si nemre nabaviti ka je potujoči hladilnik po izgledi . Debelost je odraz sedanjega časa , sedenje , nepravilna prehrana in prenajedanje . Ker eni nemajo mere kda se bašejo s hrano . Ker hrane rabimo telko da lahko živimo , ne živimo zato da žeremo .

Arnuš8 (ni preverjeno)

Ti pa si ena takih kur kot je ona sama..

In reply to by to yo ta (ni preverjeno)

Arnuš8 (ni preverjeno)

Ti pa si ena takih kur kot je ona sama..

In reply to by to yo ta (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Ko vidim ka je baba na tiktoku že znam kolko je ura.

Taklemamo (ni preverjeno)

Patricija "bodišejma" debele ljudi, da jim potem proda e-priročnik za hujšanje za 30€. Tako se dela kariera vplivneža oz. influenserja. Če se zameri debelim ljudem, je gotova. Zavod za zaposlovanje.

Zamasek (ni preverjeno)

Pa kdo je ta, ki ne zna drugega kot se pretegovat v fitnesu in jezik zloben vrtet.
Naj pove rajši kdaj je nazadnje pošteno kosilo skuhala, zlikala perilo, pobrisala prah in umila okna, se igrala z otroki in šla v šolo na govorilne ure, poleg službe
seveda. Pusti druge pri miru in pometaj pred svojim pragom, imas dosti smeti. Jao, jao influencerka ena brez trohice empatije in bontona. A ti se objavljaš samo zato da bi te drugi hvalili? Lastna hvala cena mala.

Bodoči vardist (ni preverjeno)

Kaj je to ena kura?

Papaštrumpf (ni preverjeno)

Puna sama sebe...ona pa dugo, dugo nihšče, te pa pa ona....

Niko i ništa (ni preverjeno)

od mene lahko dobi samo žogo s katero so mariborčni tako zjebali muro
0 koma 2 za Maribor
Če bi jaz tako sramotno izgubil proti maribori
bi se obesil

Opazovalka (ni preverjeno)

Strinjam se z decvo!

Deklica mlada … (ni preverjeno)

🤣 opet de moderno biti debeli ker sori, tak je to dragi moji postoji ze resitev za debelost. Hrana pa je vedno bole draga pa omejena. Saj znan ka se ne spomnimo ker se nemremo, samo nekoč je debelost, bila znak bogastva. No ce ste pri zgodovine nej spali te razmili. Seveda ka je nej zdravo biti debeli, samo tak pac to je. Zgodovina se ponavlja. 🤣🤣🤣🤣 pa dobertek!

Arnuš8 (ni preverjeno)

Katastrofa..resno..kaj samo če si "fit" si lahko samozavesten?? Resno?? ..če bi bla tolko samozavestna in se imela rada,tud sama sebe nebi popravljala, z lepotnimi operacijami..tolko o njeni samozavesti..drugače pa nič posebnega ženska..povprečna ..

Arnuš8 (ni preverjeno)

Katastrofa..resno..kaj samo če si "fit" si lahko samozavesten?? Resno?? ..če bi bla tolko samozavestna in se imela rada,tud sama sebe nebi popravljala, z lepotnimi operacijami..tolko o njeni samozavesti..drugače pa nič posebnega ženska..povprečna ..

Starejše novice