Z današnjim dnem je možen nakup enotnih subvencioniranih vozovnic integriranega javnega potniškega prometa, ki omogočajo dostopnejši javni prevoz do šole.

Študenti, dijaki in udeleženci izobraževanja odraslih lahko oddajo vlogo tudi preko spleta na portalu eUprava, potrebno je pa imeti digitalno potrdilo. Vlogo je seveda mogoče tudi natisniti in jo fizično oddati na prodajnih mestih izvajalcev subvencioniranih prevozov.
 

Pridobitev digitalnega potrdila je preprosta

Za tiste, ki nimajo digitalnega potrdila je pridobitev brezplačna, vse kar je potrebno, je oddaja vloge na najbližji upravni enoti. V nekaj dneh bodo prejeli po navadni in elektronski pošti kode za prevzem. V predal Moja eUprava bodo prejeli potrdilo o oddaji in odobritvi e-vloge ter šifro, s katero lahko kupijo vozovnico tudi prek spleta, česar pa ne omogočajo vsi ponudniki. Če študent enotno vozovnico kupuje prvič, jo bo po odobritvi e-vloge fizično prevzel na prodajnih mestih prevoznikov. Tistim, ki že imajo elektronsko kartico, pa bo enotno vozovnico avtomatsko naložilo ob prvi uporabi na mobilnem terminalu IJPP oz. ob prvem vstopu na avtobus ali vlak.

Cene enake kot lani

Osnovna subvencionirana mesečna vozovnica je namenjena študentom, ki se dnevno vozijo od kraja stalnega prebivališča do kraja izobraževanja, in sicer več kot dva kilometra, pri čemer je cena vezana na število kilometrov. Mesečna vozovnica za razdaljo do 60 kilometrov stane 25 evrov, med 60 in 90 kilometrov  znese 35 evrov, za razdaljo več kot 90 kilometrov pa 55 evrov. Obstaja pa še možnost desetih voženj v enem mesecu med krajema stalnega prebivališča in študija. Mesečna vozovnica za deset voženj znese 20 evrov. Upravičenci do subvencionirane vozovnice lahko skupaj za nekaj doplačila kupijo tudi vozovnico za mestni promet. Za Ljubljano doplačajo 10 evrov, za Maribor pet evrov, za Jesenice pa 15 evrov.

Tudi avtobusni prevoznik Nomago študentom omogoča, da lahko prek spleta ali mobilne aplikacije poleg mesečne vozovnice naročijo tudi vozovnico IJPP. Celoten postopek pridobitve subvencionirane vozovnice je dostopen tukaj.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice