Slika je simbolična (foto: Bobo).
Slovenska bakla se bo na pot podala sto dni pred začetkom olimpijskih iger s tromeje Slovenije, Madžarske in Hrvaške v občini Lendava.

V francoskem Parizu se bodo od 26. julija do enajstega avgusta 2024 odvijale poletne olimpijske igre 2024.

Bakla v sebi nosi večstoletno jeklarsko tradicijo, obenem pa predstavlja poklon vsem vpetim v njeno izdelavo in vsem slovenskim športnikom. 

Slovenska bakla je kljub mladosti prepoznaven simbol olimpizma pri nas. 

Svojo pot bo začela na vzhodu države, tri mesece potovala po Sloveniji – in zamejskih območjih – širila olimpijski duh, nato pa svojo pot zaključila na skrajnem severozahodu države

Slovenska bakla se bo na pot podala v občini Lendava. Tudi letos bo bakla osvetlila Slovence in Slovenke v zamejstvu. Ustavila se bo tudi v Gornjem Seniku na Madžarskem.

Kje v Pomurju jo boste lahko videli?

Pot slovenske olimpijske bakle, ki je pred tremi leti nastala kot plod idej Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez ter partnerjev, se bo tako začela 17. aprila v prekmurskih občinah Lendava, Dobrovnik in Kobilje. 

18. aprila bo v občinah Črenšovci, Velika Polana in Turnišče. 19. aprila v občinah Ljutomer, Križevci in Razkrižje. 20. aprila v občinah Beltinci, Murska Sobota in Veržej. 22. aprila v občinah Gornja Radgona in Radenci. 23. aprila v občinah Cankova, Tišina, Sveti Jurij ob Ščavnici. 24. aprila občinah Moravske Toplice, Odranci in Puconci, 25. aprila v občinah Kuzma, Grad in Rogašovci ter 26. aprila v občinah Gornji Petrovci, Šalovci in Hodoš.

Bakla bo tako na potovanju po Sloveniji in zamejstvu širila olimpijskega duha med prebivalstvom. 

Komentarji (1)

0099 (ni preverjeno)

Naj si svetijo na občini što de pa ta šel če ne veš več da štrajkajo pa da nej pa za koj štrajkajo prej ka nej za pejneze ampak ka majo preveč dela.

Starejše novice