Že tretji dan zapored je bila okužba potrjena tudi v vsaj eni pomurski občini.

Včeraj, 18. avgusta 2020, so v Sloveniji potrdili 37 novih okužb s koronavirusom.

Po podatkih Covid-19 sledilnika so po tri okužbe potrdili v občinah Maribor, Celje, Lukovica, Ljubljana, Kranj in Tržič. Po eno novo okužbo so potrdili v občinah Ljutomer, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Ptuj, Dobrna, Hrastnik, Zagorje ob Savi, Šmarješke Toplice, Trebnje, Dolenjske Toplice, Grosuplje, Dobrepolje, Sodražica, Ribnica, Šenčur, Jesenice, Koper in Piran.

Po slovenskih občinah so torej potrdili 34 novih okužb s koronavirusom. Preostale tri okužbe so potrdili pri tujcih oziroma tistih, ki nimajo stalnega prebivališča v kateri od slovenskih občin.

V Pomurju pet aktivnih primerov

Že tretji dan zapored so novo okužbo zabeležili v vsaj eni od pomurskih občin. Eno novo okužbo so tako zabeležili v Ljutomeru, kjer so doslej potrdili že 139 okužb, 21 oseb pa je zaradi koronavirusa v Ljutomeru umrlo. Gre sicer za okužbe in umrle, ki izvirajo predvsem iz žarišča v domu starejših občanov še iz prvega vala epidemije. 

V Pomurju je tako trenutno aktivnih pet primerov, od tega dve okužbi v Lendavi, po ena pa v Gornji Radgoni, Kuzmi in v Ljutomeru. Skupno je sicer v Sloveniji trenutno 285 aktivnih primerov koronavirusa.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Slom (nepreverjen)

ZANIMIVO!!
V času komunizma ni bilo prisilnih karanten in nošenja nagobčnikov, pa so v zgodovini bile hujše bolezni, kot nek larifari virus.

Čegevara (nepreverjen)

V času komunizma so vas prisilno cepili vse po vrsti zaradi črnih koz, zaprli vse meje in v karanteno ter izolacijo poslali prek 10 tisoč lidij. Ampak ok.

In reply to by Slom (nepreverjen)

Slom (nepreverjen)

Butelj! Kaj je 10.000 proti 2 milijona?! Be be ha ha ha!

In reply to by Čegevara (nepreverjen)

orbanistan (nepreverjen)

ti si pa res potomec pavijana in dihurja

In reply to by Slom (nepreverjen)

Ulica (nepreverjen)

Na sobotainfo drugo nega vsaki dan preverite pa preverite

debeli rdeči (nepreverjen)

Ta nesreča je dokaz, ka so semafori tan več kak potrebni. Do zdaj, kda so semafori normalno delali, brez nesreče, zaj, kda pa semafori ne delajo zaradi gradbišča, pa takoj nesreča. Pa ges se tak pogosto ne vozin tan, ampak mi je v ton časi bila že dvakrat vzeta prednost. Še dobro, ka san pazo in san bil kar malo pripravleni na to, ka so lidgej nesposobni in ne vejo šteti znakov, in san se pelo pomali in pozorno. Ovaček bi bila kakšna nesreča več....

In reply to by Ulica (nepreverjen)

Starejše novice