Slika je simbolična.
Jutri bo na 596 lokacijah po Sloveniji spet obsežen maraton nadzora hitrosti. Poostreno bodo policisti prežali tudi na enajstih lokacijah po Pomurju.

Tudi letošnje leto se bo slovenska policija pridružila vseevropski akciji in po vsej državi izvedla maraton nadzora hitrosti, ki bo jutri, 21. aprila 2023.

Maraton nadzora hitrosti trajal od 6. in 18. ure, z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij pa želi policija delovati predvsem preventivno, da bi vozniki z umirjeno in defenzivno vožnjo pripomogli k varnejšim cestam.

Jutri bodo policisti hitrost vožnje preverjali na kar 596 lokacijah po Sloveniji: »Voznike in vse udeležence v cestnem prometu želimo znova opomniti, da smo za dobro prometno varnost odgovorni vsi.«

Glavni vzrok za nastanek nesreč je neprilagojena hitrost voznikov

Neprilagojena hitrost je še vedno glavni vzrok za nastanek prometnih nesreč, saj se je v zadnjih letih približno petina prometnih nesreč zgodila prav zaradi tega.

»Hitrost kot dejavnik tveganja pomembno prispeva tudi k teži posledic prometnih nesreč ter številu hudo in smrtno poškodovanih. Zato želimo zmanjševati povprečne hitrosti, kar bi posledično pomenilo manj mrtvih ter hudo in lažje telesno poškodovanih,« pojasnjujejo policisti.

Večja je hitrost, manjše je voznikovo vidno polje

Pri večji hitrosti se voznikovo vidno polje zožuje, kar privede do tako imenovanega tunelskega vida. Pri hitrejši vožnji je voznikovo vidno polje ožje.

»Zapomnimo si: če vozimo s prilagojeno hitrostjo in smo pozorni na dogajanje tudi daleč pred svojim vozilom, lahko pravočasno zaznamo prometno ureditev in dogodke ter predvidimo njihov potek in ustrezno ter varno reagiramo,« še dodajajo policisti.

To so vse lokacije meritev na območju Policijske uprave Murska Sobota ...

Lokacije meritev so za območje celotne Slovenije objavljene tukaj.

Komentarji (4)

Ograček (ni preverjeno)

Pa ka zdaj vi to bluzite? Te be pre formole 1 pa pre moto GP. niti eden nej končo en krog na dirke. Tunel vida. Ta je pa dobra. Hahaha.

Ograček (ni preverjeno)

Tou vi konjski vpregi povejte. Uni majo ozko vidno polje pa še redno uvirajo pa stavlajo promet. Izven naselja pela se pa 45km/h.

Ograček (ni preverjeno)

Pa še neka. Mate vi ozko vidno polje,da si zatiskate oči,da se van žena z drugen doj davle. Telko o vidnon polje.

Powerdencers (ni preverjeno)

In glij zaradi toga de jutri počilo ker zaj edni delate pa kaosa in de ljudje sfukani ...

Starejše novice