Slika je simbolična (foto: Bobo).
Predsednica je v intervjuju za N1 dejala, da bi moral premier Robert Golob odstopiti, če KPK ugotovi, da je kršil integriteto.

V Gibanju Svoboda ocenjujejo, da je predsednica republike Nataša Pirc Musar politično posegla v potekajoč pravni postopek pred Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK). Predsednica je namreč v intervjuju za N1 dejala, da bi moral premier Robert Golob odstopiti, če KPK ugotovi, da je kršil integriteto. V Svobodi ji očitajo tudi konflikt interesov. »Predsednica republike je s svojim današnjim javnim ugibanjem o tem, kaj bi moralo slediti hipotetični odločitvi KPK, politično posegla v potekajoč pravni postopek pred KPK,« so v Gibanju Svoboda zapisali v današnjem sporočilu za javnost.

Ta politični poseg je še toliko bolj sporen, ker prihaja z mesta predsednice države, ocenjujejo. V tem primeru ne gre samo za možnost, da gre za politični pritisk na delo KPK, ampak tudi za konflikt interesov, menijo. »Ker je postopek zoper predsednika vlade sprožila predsedničina tesna sodelavka in svetovalka v Uradu predsednice RS, ki je takoj po vložitvi ovadbe našla zatočišče pri predsednici države,« so zapisali.

Predsednik vlade je vse navedbe glede njegovega domnevnega vmešavanja v delovanje policije že večkrat odločno zavrnil, so še dodali.

Pirc Musar: »Mislim, da bo javnost povedala svoje, ampak vseeno počakajmo na izsledke KPK«

Pirc Musar je v danes objavljenem intervjuju za N1 ocenila, da bi moral Golob, če KPK ugotovi kršitev integritete glede domnevnega izvajanja pritiskov na nekdanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar in druge zaposlene na ministrstvu, odstopiti. Ni pa na njej, da ga pozove k odstopu, je dodala. »Mislim, da bo javnost povedala svoje, ampak vseeno počakajmo na izsledke KPK,« je dejala.

Poudarila je, da je »ta zadeva« med nekdanjo notranjo ministrico in predsednikom vlade nastala, preden je kot predsednica nastopila mandat. »To ni moja zgodba, to ni zgodba urada predsednice in ne bom se vtikala v to zadevo med njima,« je dodala. Da je treba zaupati v pravno državo in v njene institucije, ki naj opravijo svoje delo brez političnih pritiskov, je še poudarila za N1.

KPK je preiskavo zoper premierja Goloba uvedla konec novembra lani zaradi zaznanih sumov kršitve integritete v povezavi s prijavo o domnevnem nedovoljenem izvajanju pritiskov na nekdanjo ministrico Bobnar in druge zaposlene na notranjem ministrstvu. Pri tem KPK poudarja, da bo šele nadaljnji postopek pokazal, ali bodo zaznani sumi kršitev tudi potrjeni ali ovrženi.

Komentarji (15)

pametni (ni preverjeno)

ta babnca pa ima jajca
Jebe vse po vrsti
Tako je tudi prav
Zato pa je predsednica
Nataša
Navijam za tebe

Ssssss (ni preverjeno)

Golob vsaj firm ne prodaja MADŽAROM slednji bi dali z visoko izobrazbo MINIMALCA vam to kaj pove. Samo SDS ne

In reply to by pametni (ni preverjeno)

Bučkoe (ni preverjeno)

SDS ni nič prodal Madžarom, hotel Lipa (Lendava), je prodal sedanji finančni minister Boštjančič, ostalo pa so šprodajali Cerar, Šarec...kapiši???

In reply to by pametni (ni preverjeno)

Mura je večna (ni preverjeno)

reci A

In reply to by Bučkoe (ni preverjeno)

Tecumseh (ni preverjeno)

Aknem ti ga v rit

In reply to by Mura je večna (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

na koncu koncef jo bomo še radi imeli

In reply to by pametni (ni preverjeno)

smrkci (ni preverjeno)

Vsi politiki in vse kar je povezano z politiko,je zamene isto kot če bi govoril z zelo bolanim psihičnim bolnikom ali kot da bi imel tifus.

čika-pajo (ni preverjeno)

Ja pa ka zatou, povejdala je tak kak trbej. Bi pa biu fejst veseli, či bi ta nesposobna vlada z g. Golobon lipou odišla.
Pa boug daj ka več ne pride Janša na oblast..

Tecumseh (ni preverjeno)

Saj je Golob lepo povedal, da se slo mora počistit od janšizma.

In reply to by čika-pajo (ni preverjeno)

rudi,k (ni preverjeno)

Ona je prva ki lahko koga poziva k odstopu kot direktorica RK je goljufala in utajevala davek, v davčnih oazah skrito premoženje goljuf pri plačevanju davkov koliko neizdanih računov v odvetniški pisarni Pirc Musar pohlep po višjih dodatkih moževa plača joj kakšna pozitivna integriteta je to je samo delček svinjarij ki jo spremljajo žalostno da ji novinarji ne postavite par vprašanj

Nič sreče (ni preverjeno)

Imeli smo predsednika, ki ni rekel nič, ko bi moral.... zdaj imamo predsednico, ki vklaplja jezik pred pametjo. Od samega začetka mandata. Zlobneži bi rekli, da je glupača.

jurko (ni preverjeno)

To kar pove je dobro. Kaj bo pa povedala, ko jo bo komisija preiskala? Ali vse skupaj prezremo?

Tecumseh (ni preverjeno)

sem gay in iščem somišljeke da se bomo žgali na pederskem pikniki 1 maja u Beltincima

In reply to by jurko (ni preverjeno)

Mura je večna (ni preverjeno)

lepo da poveš
lepo da priznaš

In reply to by Tecumseh (ni preverjeno)

realnoo (ni preverjeno)

veste on je moj gayski partner

In reply to by Tecumseh (ni preverjeno)

Starejše novice