Slika je simbolična.
Zaradi suma na prisotnost salmonele so iz prodaje odpoklicali tatarski biftek Fingušt. Prav zaradi omenjenega bifteka naj bi več ljudi poiskalo pomoč v soboški bolnišnici. Tudi drugod po Sloveniji zaznavajo povečano število salmoneloz.

Kot smo že poročali, so v Splošni bolnišnici Murska Sobota sprejeli več pacientov, pri katerih je prišlo do okužbe s salmonelo. Vsi naj bi zaužili biftek istega proizvajalca. Sporni biftek je trgovina Lidl zdaj umaknila s trgovskih polic. 

Lidl je iz prodaje odpoklical tatarski biftek Fingušt proizvajalca Mesnine Štajerske, in sicer zaradi suma na prisotnost bakterije Salmonella. 

Proizvajalec stranke poziva, da zaradi možnega tveganja za zdravje izdelka ne uživajo.

Serijska oznaka odpoklicanega izdelka je 246404. Lidl kupce prosi, da izdelek vrnejo v katerokoli izmed njihovih trgovin, kjer jim bodo povrnili kupnino tudi brez predložitve računa.

Lidl Slovenija in proizvajalec Mesnine Štajerske se ob tem kupcem opravičujeta za nastale nevšečnosti. 

Zaznano povečano število salmoneloz v Sloveniji

Nacionalni inštitut za javno zdravje skupaj z Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin preiskuje povečano število primerov salmoneloze v Sloveniji. 

Po informacijah Nacionalnega inštituta za javno zdravje je bilo v preteklih dneh epidemiološki službi sporočeno povečano število prijavljenih salmoneloz, ki jih obravnavajo območne enot Ravne, Murska Sobota in Celje.

Po dosedanjih podatkih je trenutno potrjenih deset primerov. 

Epidemiološka preiskava je v teku. Vir okužbe v tem trenutku še ni znan. 

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je na podlagi informacij, prejetih s strani epidemiološke službe, pričela s poizvedovanji in inšpekcijskim nadzorom. Podatki so še v postopku zbiranja in preverjanja.

Starejše novice