Vlada je ponovno sprejela več odločitev glede zajezitve koronavirusa.

Med pomembnejšimi novostmi je, da bomo javne prireditve znova obiskovali z zaščitnimi maskami. Dosedanji ukrepi se ohranijo, a vlada ponovno uvaja uporabo zaščitnih mask na javnih kulturnih prireditvah. 

Izjema na javnih prireditvah so le nastopajoči. Torej so le oni upravičeni nošnje zaščitnih mask. 

Ta nov odlok začne veljati 16. avgusta, veljal pa bo najmanj do 22. avgusta letošnjega leta. 

Pogoj PCT tudi za strokovni delavci in voditelji

Sprememba pa je tudi ta, da morajo pogoj PCT, torej prebolel, cepljen, testiran, izpolnjevati tudi strokovni delavci in voditelji športno rekreativne dejavnosti, ki izvajajo proces športne vadbe. 

Organizatorji športnih tekmovanj morajo preverjati pogoje PCT za udeležbo na tekmovanjih. Prav tako pa morajo na vidnem mestu s pisnim obvestilom obvestiti športnike in člane ekip, organizacijsko osebje in gledalce, da je izpolnjevanje pogoja PCT obvezno za udeležbo. To se preverja že ob vstopu. 

Odlok začne veljati 16. avgusta in bo veljal najmanj do 22. avgusta letošnjega leta. 

PCT pogoj tudi za žičničarje, taksiste in ponudnike na področju voznikov in vozil

Z novim odlokom pa se določa izpolnjevanje pogoja prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja, kar vozniki taksijev, uporabniki žičniških naprav in osebje žičniških naprav dokazujejo. 

V novem gradivu se določa, da je ponujanje in prodajanje blaga in storitev na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji dovoljeno le ob upoštevanju sprejetih priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in pod pogojem, da ponudniki blaga in storitev ter potrošniki, izpolnjujejo pogoj prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja, kar dokazujejo z dokazili. 

Oboje začne veljati 16. avgusta in velja do vključno 22. avgusta letošnjega leta. 

Tudi na javnih prireditvah in shodih pogoj PCT

Sprememb pri omejitvi zbiranja sicer ni, a spremenil se je del, ki se nanaša na izpolnjevanje pogoja prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Udeleženci organiziranih javnih prireditev in javnih shodov morajo tako izpolnjevati pogoj PCT, kar dokazujejo z dokazili. 

Pogoj PCT se sicer zahteva za javne prireditve in shode v zaprtih prostorih ter nad 100 udeležencev na odprtih površinah. Za do 100 udeležencev na odprtih površinah pogoj PCT ni potreben, upoštevati pa je treba omejitev: en udeleženec na 10 kvadratnih metrov površine in 1,5 metra medsebojne razdalje med udeleženci.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost5 (nepreverjen)

Golazen je uvedla PCT pogoj za javne shode in zbiranja ker se boji da bodo ljudje šli na ulice.

ulaaja

Nezakonito.

Gfgggggv (nepreverjen)

NATEG IN PREVARA LAŽI SVINJO POHABLJENO RETARDERANO PRIZADETO DO KRAJA LAŽI SVINJA LAŽI SVINJA

Aja? (nepreverjen)

PCT.... torej zadeva več ne funkcionira, če so za cepljene, prebolevnike in testirane ponovno uvedli nošenje mask. Ostalim je itak prepovedan vstop na prireditve. Torej nekaj ne štima. Ali cepivo ne pomaga, prebolevniki niso imuni ali so testi lažni. Kaj od tega nam vlada in stroka ne želita povedati, oziroma nam to sporočata s ponovno uvedbo nošenja mask za cepljene? In potem se čudijo zakaj se ljudje ne želijo cepiti. S takšnimi ukrepi jih še bolj odvračajo od tega.

posvejti (nepreverjen)

Glede na tou ka je vedno več lidij po bolnicaj s težkin potekon bolezni in so puno cepljeni, postaja vedno bole jasno ka so cepiva en navaden larifari in ne pomagajo nič. In zdaj poslujšamo stroko kak nan tumba ka so pač tej lidje v bolnicaj cepljeni in majo pridružene bolezni. Mater van šalabajzersko, vej pa prlej so tudi po bolnicaj bili večinoma takšni pa so nej bili cepljeni, pa mejrali so tudi samo tisti starčki s pridruženimi boleznimi. Ka ste nouri kak nas farbajo že leto pa pou. Bravo vsen nan ka smo tomi nategi nasedli in se damo meti za norca še naprej.

In reply to by Aja? (nepreverjen)

turk

Vlado na grmado...

Starejše novice