Promet je močno povečan na večini mejnih prehodov s Hrvaško, vozniki pri prestopu meje ponekod čakajo več kot dve uri. Kaj se dogaja?

Kot so za STA pojasnili na Policijski upravi Maribor, do daljšega čakanja za izstop iz države prihaja tudi zaradi doslednega preverjanja izpolnjevanja pogoja PCT na hrvaški strani.

Kolone vozil se sicer vijejo tako proti Hrvaški kot Avstriji, saj se precej turistov že vrača domov. Na podravski avtocesti med Podlehnikom in mejnim prehodom Gruškovje je proti Hrvaški zastoj dolg štiri kilometre in pol, poroča prometnoinformacijski center.

Tudi na Gruškovju ter mejnem prehodu Ormož pri izstopu čakajo vozilo do ene ure, na mejnem prehodu Središče ob Dravi kar uro in pol ter na mejnem prehodu Zgornji Leskovec od ene do dveh ur.

Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke proti Avstriji zastoj dolg približno tri kilometre. Voznikom, namenjenim proti Kranjski Gori, priporočajo izvoz Jesenice vzhod, Lipce.

Kilometrska zastoja sta tudi na štajerski avtocesti med priključkom Pesnica in prehodom Šentilj proti Avstriji pred delovno zaporo ter pred prehodom Šentilj proti Avstriji.

Na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji je 8-kilometrski zastoj. Predor v tej smeri zaradi varnosti potnikov občasno zapirajo.

Mejni prehod Vinica je zaprt zaradi tehničnih težav na hrvaški strani.

Na štajerski avtocesti je oviran promet med počivališčem Tepanje in Slovensko Bistrico jug proti Mariboru. Nastal je zastoj, potovalni čas se podaljša za približno pet minut.

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
prekmurec75 (nepreverjen)

kaj pa hodite na hrvasko mi slovenci placujemo za avtoceste kredite drugi pa se pa vozijo samo tranzitno skozi slovenije

. (nepreverjen)

Kje pa v sloveniji dobiš kaj prostega ? Ti dam številko pa mi javi.

In reply to by prekmurec75 (nepreverjen)

GinkoG (nepreverjen)

Ka ste slušajno v naslov napisali "vojno stanje"? Ka rejsan? Ej, blesavi ste do kraja.

efdebe (nepreverjen)

Sem že mislil, da streljajo ...

In reply to by GinkoG (nepreverjen)

ffran

Na mejnih prehodih vojno stanje, podalpski Hrvati po (Tuđmanovem) napadli Hrvate - aneksija !

In reply to by efdebe (nepreverjen)

Policija lovi (nepreverjen)

migrante muslomanco mafijco ki so skriti v tovornjakih zabojih prtljagi

In reply to by GinkoG (nepreverjen)

turk

Vsakoletna slika. Že vrsto let.

čači mači (nepreverjen)

Pa te živimo v Eu. Komu je potem unija če ga vsak serje kak hoče? Mi tak , hrvati drugače, vogri zopet drugače, eh jebte si eu.

Sumič (nepreverjen)

"vojno stanje"????????? Pa keri je to napisal? To je novinar? Bole bi pravu pek. Nejste normalni, dajte rajši odmakniti članek, kak pa, da se budale delate iz sebe.

. (nepreverjen)

Hrvaška aplikacija je slaba. Na meji te tećna hrvaška carinikojca na slovenskem prehodu (naj bo na svojem)skrega, da nimaš pravilne številke. nikjer ne piše v kakšnem formatu bi njej ustrezalo če iso9001 ali mup 9001. Vnos ostalega je pa katastrofa. Na koncu po pol ure vnosa ti napiše da je napaka, probaj ponovo. Ker podatki ne štimajo treba na meji verjetno ponovno.

Starejše novice