Tudi danes bo vremensko pestro dogajanje, v vzhodni polovici Slovenije možni močnejši krajevni nalivi in poplave.

Po napovedih vremenarjev iz agencije za okolje bo danes pretežno oblačno s pogostimi krajevnimi padavinami, ki se bodo sredi dneva okrepile

Vmes se bodo pojavljale nevihte s krajevnimi nalivi. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 20, na Primorskem do 23 stopinj Celzija.

Padavine bodo ponoči slabele in proti jutru ponehale.

Predvsem v vzhodni polovici Slovenije možni močnejši krajevni nalivi

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od devet do 14, najvišje dnevne od 20 do 25 stopinj Celzija.

Od danes sredi dneva do vključno večera bodo predvsem v vzhodni polovici Slovenije možni močnejši krajevni nalivi.

Možne so poplave, oranžno opozorilo za vzhodno Slovenijo

Agencija Republike Slovenije za okolje je zaradi možnosti močnejših krajevnih nalivov za vzhodni del Slovenije izdala oranžno opozorilo.

Ob hudourniških vodotokih bodo možne poplave, verjetne so poplave meteorne in zaledne vode, plavje lahko zamaši posamezne objekte vodne infrastrukture in zajezi vodni tok.

»Če opazite hitro naraščanje hudourniškega vodotoka najprej poskrbite, da se umaknete nad območje, ki ga lahko doseže voda. Ne skušajte prečkati vodnega toka

Izjemoma, če presodite, da to lahko pravočasno storite, umaknite iz nižjih prostorov in kleti hrano, premičnine, dokumente, denar in druge dragocenosti. Spremljajte meteorološka in hidrološka opozorila in informacije, ki jih posredujejo druge pristojne službe in organi,« dodajajo.

Vir: Arso

Izključena ni niti sodra

Vremenarji iz portala Neurje.si napovedujejo, da se bo veter v popoldanskih urah iz južnih/jugovzhodnih smeri obrnil v vzhodno, severovzhodno smer, zato bodo posamezne nevihte, ki se bodo formirale na Madžarskem, v popoldanskih urah dosegle tudi severovzhod in sever Slovenije.

»Ob nevihtah lahko pričakujemo močnejše nalive, izključena pa ni niti sodra

Burno vreme pričakujejo tudi na Hrvaškem, kjer velja oranžno opozorilo pred močnejšimi neurji ter možnostjo poplav,« dodajajo.

Starejše novice