Foto: Mediaspeed
Po porazu na lokalnih volitvah Anže Logar odstopa kot predsednik mestnega odbora SDS Ljubljana.

»Včeraj so bile lokalne volitve. Tako za župana kot za mestni svet se nismo odrezali dobro. Zato odstopam kot predsednik mestnega odbora SDS Ljubljana. Po 12 letih se poslavljam iz ljubljanske politike. Ker je tako prav,« je Anže Logar, drugouvrščeni v tekmi za predsednika države in dosedanji predsednik mestnega odbora SDS Ljubljana, danes sporočil na svojem Twitter profilu.

»Nadaljujemo, pot je jasna. Za Ljubljano, za ljudi,« je še dodal.

Slovenska demokratska stranka, ki je bila po številu svetnikov doslej na drugem mestu, je na tokratnih volitvah v mestnem svetu izgubila štiri mandate, namesto deset jih ima po novem le še šest.

Poleg Liste Zorana Jankovića, ki jih bo imela 18, je več svetniških mest dobilo še Gibanje Svoboda, in sicer osem.

Komentarji (12)

primat (ni preverjeno)

Logar ma zdaj vse šanse ka prevzame primat na desnici od staroga lopova pa manipulatora Janše. Mislin ka bi z njin končno doubili nekšo resno desnico, v kolikor bi iz SDS odstrano še razne imbecile ala Grims in Mahnič. Mogoče bi pa lejko probo s kakšno nouvo zmerno desno stranko in s ten vnovčo svoj politični kapital keroga je doubo kak kandidat za predsednika države. Pitanje je edino, če ma jajca ka se vdari z Janšo oziroma, če Janša tudi njega ne drži s čim za ta jajca kak polovico Slovenije od kar so njegovi lakaji 1991 odnesli neznano kam vse dokumente UDBA in KOS iz tajnih arhivov. Teh dokumentov do zdaj še nišče neje najšo.

Hugor (ni preverjeno)

Če ne ustanovi lastne stranke, nima šans. Ker ga bo šef, ki ne prenese nikogar razen ekstremistov, postavil na stranski tir. Tako je bilo z Zverom in še kom. To, da “je odstopil“, je že prvi šefov manever.

In reply to by primat (ni preverjeno)

epoeio2 (ni preverjeno)

Janša ni nikoli desen, to so ti na levi povedali?? pa kje si ti videl, da desnica uvažaiz kosova, da ne odpstopi od Marakeške deklaracije, da ne prepovede balkanščine v šoli, da ne zapre ilegalnih prehodov, da nasilno cepi ljudi, navja za ukrajino, enako kot v SD fajonova in golob, še skrajnež Kodriš je bil tiho ko jim je Zelenski predaval v parlamentu... in še in še. to vse deljao v državah kjer je levica na oblasti od Nove zelandije do kanade itd. Janša je enojajčni dvojček SD in Levice, kar ni čudno če od tam prihaja

In reply to by primat (ni preverjeno)

thas (ni preverjeno)

Ne motaj. Jansa in SDS so lakaji kapitalistov. S ten pa desnicari. Ce so pri ton rasisti, antimigranti ali karkolipac ne spila nobene vloge pri definiciji.

In reply to by epoeio2 (ni preverjeno)

popolov (ni preverjeno)

Torej so Golobovi tudi desničari? In SD tudi? Oboji so lakaji kapitalistov.

In reply to by thas (ni preverjeno)

thas (ni preverjeno)

Jup

In reply to by popolov (ni preverjeno)

xyx (ni preverjeno)

Janšist te pa idi v penzijo, tak de najboukše. Ka de ti Irglčka j... škrabala.

In reply to by primat (ni preverjeno)

gru (ni preverjeno)

Železo se kuje dokler je vroče. Za nadaljnjo politično kariero, mora g. Logar čim prej in čim dalje vstran od te stranke, vstran od JJ in teh nestrpnežev, sedečih v parlamentu, zaradi katere je bil ob zmago. Sicer bo pa sam našel pravo rešitev in odprl prava vrata.

922gost (ni preverjeno)

v sloveniji vse kar rabiš so veliki finančni vložki iz tujine in mediji na svoji strani, potem pa si lahko zadnji klošar in bom zmagoval na volitvah. Kaj pa pričakuješ od ljudi ki gledajo poptv, rtv, kanalizacijoA, novatv,..
Vsaj 2 meseca popolna prevoved TV . Jeliččin kot sodelavce udbe je imel prav ko je rekel da je narod glup in zabit. vedno znova jih nategnejo.

In reply to by gru (ni preverjeno)

asde (ni preverjeno)

Mi lejko nesce nasteje kaksno konkretno stvar, ka dela Logara tak privlacnoga z vidika politike in resevanja druzbenoekonomskih problemov nasoga casa? Mislin vsebinsko, torej nej tau, ka je kao prijazen JJ :D

upokojenec70 (ni preverjeno)

"Kolo od sreće u okoli
vrteči se ne pristaje.
Tko bi gori, eto ga doli,
a tko doli, gore ustaje..."
(Ivan Gundulić)

Opazovalka (ni preverjeno)

Odstrani se posast, pa celavuga seuf vzemi 😝

Starejše novice