Število okužb s koronavirusom v Sloveniji, kljub številnim ukrepom, še vedno narašča.

Včerajšnji dan: 8. april, skupaj testiranih že 31.813 ljudi, včeraj 1144 ljudi, od teh je bilo 33 pozitivnih in 1124 pozitivnih skupno, v bolnišnicah je hospitaliziranih 108 bolnikov, na intenzivni negi 34 bolnikov odpuščenih do zdaj 128, včeraj 8.

Število smrti vsega skupaj je 3 več od včeraj, 43 skupno. Število okuženih zdravstvenih delavcev 208, zaposlenih v domovih za starejše 72, število okuženih oskrbovancev 225, je danes povedal vladni govorec, veleposlanik Jelko Kacin.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
12 (nepreverjen)

Vzpodbudne stevilke...tole lepo vreme kar klice za druzenje in se mi zdi da se premalo drzi razmak. ZAdnjih par dni tako po parkih med otroci in sprehajalci psov....igralci badmint....glave vsi kar skupaj in se pogovarjajo kot da ni bilo nic....redarjev in policije ni blizu vssj da opozorijo....

NAŠ ATI JE PRAVO (nepreverjen)

nemrejo biti či so vsi na granici občine .

In reply to by 12 (nepreverjen)

Čika-pajo (nepreverjen)

Podatki so popolnoma zavajajoči. Podatki so koliko jih je bilo okuženih in ne koliko jih je še vedno. Vsota samo raste in iz te vsote ne odvajajo ozdravljene. Ti pa verjetno več niso okoženi. Ali!.

čarni vrag (nepreverjen)

Prašičja gripa ali svinjski nateg
Skupščina Sveta Evrope zahteva preiskavo ozadja pandemije nove gripe.
Predsednik odbora za zdravstvo skupščine Sveta Evrope Wolfgang Wodarg

Margaret Chan, generalna direktorica Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), nas je v novo leto pospremila z opozorilom, da je še prezgodaj za razglašanje zmage nad pandemijo nove gripe, natančneje virusa H1N1: »Ena od stvari, ki se je moramo bati, je občutek samozadovoljstva. Virusi so zelo nepredvidljivi. Ne smemo dovoliti, da nas presenetijo,« bla, bla, bla. Tovrstna opozorila imajo to lastnost, da se razširijo po vsem svetu z bliskovito hitrostjo, ki že počasi presega meje fizikalnih zakonov. »Čeprav se zdi, da se gripa trenutno umirja, to še ne pomeni, da se je njeno kroženje končalo,« je takoj za WHO pri nas oznanjal Inštitut za varovanje zdravja. Medtem ko virus navadne, sezonske gripe v svetu menda ubije tudi do pol milijona ljudi vsako leto, jih je od te nove, über alles mutacije do zdaj umrlo nekaj čez 10.000. Kar je res precej manj, kot je ves čas obljubljala piarovska kampanja virusa H1N1. Chanova je to tudi priznala in dodala, da je tako majhno število mrtvih primerov verjetno »najboljša zdravstvena vest zadnjega desetletja«. Nekaj dni zatem pa smo slišali še drugo razlago, namreč da je pri vsem skupaj šlo za »enega največjih zdravstvenih škandalov stoletja«.

Zgodovina se izgleda ponavlja. To je pisalo v Mladini leta 2010. Samo takrat še niso zapirali tovarn, prometa in šol. Ali uživate ob tem, ko se iz vas dela bedake? Stara finta, stare in nove budale. Vas je spomin popolnoma zapusto? Pri svinjski gripi so slovenski politiki in doktori pokazali ka nemajo pojma. So se mogoče kaj navčili v tej 10 letaj? Po cirkusi, ka ga zganjajo so izgleda še v vekšon transi, kak so bili leta 2009. Vrti se jim, kak bi bili na ringišpili. Ali pa se jim ide samo za mani, mani?

Grk (nepreverjen)

Včasih res imate čudne naslove. Torej uradno okuženih je v Sloveniji 1124 oseb. Ta številka narašča od datuma 13.03.2020 naprej. To pomeni, da so tudi tisti, ki so se okužili prvi še vedno okuženi in so v tej številki. Neverjetno. Torej moramo vseeno iti po švedskem modelu - okuženih mora biti 70 % vse populacije. Pandemija 3-4 leta.

Anti Komunist/… (nepreverjen)

Obesiti je treba komuniste in posebej Kitajce za jajca in jim izdati račun. Samo v enem tednu se zdaj Slovenija zadolži za 2 milijardi mesečno! Kitajci pa veselo prodajajo v Evropo in imajo seveda monopol... 24kurcev objavi obtožbo zoper vlado. "ČEMU ČAKAMO TAKO DOLGO MASKE IZ KITAJSKE?". Odgovor vlade: ker čakamo vso dokumentacijo v angleščini in NE kitajščini in seveda mnenje stroke, če so te maske sploh medicinske oz. niso fake! Kot tretje; ZAKAJ mora Slovenija še naprej kupovati kitajsko sranje!! Zakaj ne da priložnosti oz možnosti za nakup medicinske opreme npr. Indiji (kitajski nasprotnici)!

Anti Komunist/… (nepreverjen)

Popravek. v 1 mesecu se zadolžimo za 2 milijardi

In reply to by Anti Komunist/… (nepreverjen)

Starejše novice