Ursula von der Leyen: Potreben je koordiniran odziv na globalni ravni.

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je izpostavila, da je Evropska unija pripravljena koordinirati močan mednarodni odziv na pandemijo novega koronavirusa. Prav tako je Unija pripravljena podpreti partnerje po vsem svetu. V ta namen je zagotovila več kot 15 milijard evrov, dodatna sredstva pa bodo zagotovile države članice. 

"Partnerji bodo potrebovali našo pomoč, da upočasnijo širjenje virusa, tako kot smo pomoč v tej krizi potrebovali tudi mi sami." 

Spletna stran o odzivu na novi koronavirus: ec.europa.eu/coronavirusresponse_sl

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
srgregerg (nepreverjen)

Tej članek si shranite. Ka zdaj ka bi vsi radi meli 100% odškodnino pa vsi bilij doma pa nišče ne bi delo ka je virus. Ka penzioniste dobijte več, študenti keri doma sidijo dobijo več. Ka nej trbej prispevke plačuvati ka nej trbej nič ka pejnezi samo letijo! Si shranite tej članek kda te se leta 2022 pijtali zakoj je davek 24%, zakoj so trošarine večje, zakoj se je povprečna plača zmenšala za 5% ostalo pa vse šlo gor za 10%.

Hmmmmmmmm (nepreverjen)

Ges pa se bole, kak za to, ka penzioneri pa študentje dobijo teh par everčkov več, bojin, ka de velki del teh penez odišo za velke firme. Ali zato, ker do se kljub visikin, pri enih celo milijonskin dobičkon vsako leto, delale boge pa zahtevale peneze ali v primeri neplačila celo grozila z odhodon drugan (kar razni reveži od Appla, Amazona, Starbucksa in podobnih delajo glede davka). Ali pa seveda zaradi poznanstev. Če že zraven financejraš stranke, si pač pričakuvleš določene koristi. Tak se dela politika gnesden. Pa vseeno, o kakšnoj državi gučimo. To de problem... Pa dejstvo, ka do zaradi prihajajoče krize male firme propadale in do jih, če do vidli potencial in priliko, velke firme pokupile in postale še vekše... V vsakon primeri de ta kriza še povekšala razlike med bogatimi pa revnimi. Pa pusti zaj to, ka do gostinci ali pa frizeri in podobni dobili nadomestilo. Štero jin definitivno pripada...

In reply to by srgregerg (nepreverjen)

srgregerg (nepreverjen)

Tak čist podomače povejdano mij mlade mo tej CORONAVIRUS PAKET 1# pa 2# še lepo pa dugo not delale. Tak de evropska centrala ščela nazaj, tak do naše rezerve mogle se napunite, tak mo mij palek glejdale izpiske plač pa se đaukale med bruto bruto, bruto pa neto.

In reply to by Hmmmmmmmm (nepreverjen)

Ajta (nepreverjen)

Mij stari smo pa štere drüjge doj delali pa šče delamo.

In reply to by srgregerg (nepreverjen)

Vinetu (nepreverjen)

To je sploj nej ta pomoč kero vi mislite, tau je 15 milijard direkt za reševanje življenj po svejte. Po domače, reševanje podjetij kera so v tujini, v deželah z izredno poceni delovno silo, lastniki so pa seveda v EU in so za EU zelo pomembni. Tega denarja nede nisce vračo, ker de se prej zgodil reset sistema. Svetovne dolg že 48 lejt samo narašča, 98% držav je prezadolženih. Ni šanse da bomo to kdaj vrnili.
Za EU je 15 milijard nej dosti, ka je z vami.

Ka vi mislite od kec pride pejnez? Centralne banke ga natisnejo, dajo bankan pa državam v zameno za nekse obresti, te obresti so že od 2008 negativne ali pa blizu nule. Države dajo centralnin bankan nekse papere ki njin pravimo obveznice, po domače, bolj kot so obveznice donosne več denarja lahko dobiš in ugodneje lahko prideš do njega. Banke isto večje kot so več dobijo. Podjetja pa od bank dobijo kredite, spet večja kot so, vec dobijo itd....
Zato pride do te velike razlike, srednji razred je posledično umrl.
Sistem, ki si ga je nekdo (Američani) izmislil in vsilil po svetu tako, da je prvo zrušil vlade potem pa govoril o demokraciji in svobodi podmuklo pa vpeljal kapitalizem in posodil ogromne količine denarja je odbila zadnja ura.

Nekdo, si je zmislo ka de tiskal in nan delil papircke v zameno za naš čas. Mi pa bomo sužnji teh papirčkov.
Ne praven nič, naj si nešče zmisli bokše sistem, ka de 8 milijard ljudi najšlo smisel življenja, ka se nedo nonstop klale med sebof.

Blockchain pa popolna decentralizacija oblasti je do zdaj najboksa ideja ka san jo čul. Pa še tu me je straj ka je človek pač nagnjene k samouničenju, ker človeštvo nima več pravih vrednot.

Zapomnite se, še dosti slabše de, preden de boljše. Noč je najbolj temna tik pred sončnim vzhodom. Pričakujem, ka do si spet izmislili, neke dodatne papirje, ki jih večina ne bo razumela. V resnici bodo pa pri dolgu najverjetneje samo premaknili vejico za kakšno decimalko bolj levo.

Ne laži (nepreverjen)

Samo ne pretiravlite, vej pa ka rejsan mijslite ka de se propadnolo, mala podjetja pa privatniki propadajo brez toga coronavirusa. Eni do propadnoli eni do pa na nouvo, nika se nede spremenijlo. Malo de zdaj napeto te de pa pa se po staron.

Vinetu (nepreverjen)

Slovenija je v celoti odvisna od drugih. Ekonomsko gledano, smo totalno nepomembni. Ti ne razumeš ka je to globalna stvar. Če je 2008 bila recesija, smo je prekmurce sploj nej čutile.
Zdaj jo bomo, še vedno pa dosti manj kot večina razvitih držav. Ker mamo prekmurce pač nizki življenjski standard.

In reply to by Ne laži (nepreverjen)

Plandemija! (nepreverjen)

Ta coronavirus je umetno napravljen za vse telebane tega sveta, to je znanstveno dokazano!!!

Fonzekk (nepreverjen)

Če je za telebane, se kar v vrsto postavi!

In reply to by Plandemija! (nepreverjen)

Plandemija! (nepreverjen)

Fonzekk ti si teleban in prosin te ne izstopaj iz vrste kamor so te postavili.. Beee, beeee, beeee

In reply to by Fonzekk (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Polovico de šlo za slovenske maske.

Soboski pametn… (nepreverjen)

Zdaj se bar da z maskami zasluziti, vsak ki ma voljo lahko zasije nekaj kar izgleda kot maska, certifikat ustreznosti tak ni pomemben, me pa zanima kolko stane ena linija za proizvodnjo teh medicinskih sterilnih mask, dvomim da 129 milijonov evrov. Ne bi bilo ceneje in bolj pametno nabaviti par linij za te sterilne maske? Pa se stalno bi jih imeli doma na voljo, ne bi bili odvisno od mesetarjev.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice