Strokovni nadzor je v Zdravstvenem domu Žalec potrdil sum, da dva zaposlena s področja zdravstvene nege izdajata lažna potrdila o cepljenju proti koronavirusu. Zanj pa naj bi bilo potrebno odšteti tudi do 400 evrov.

Do lažnega cepilnega potrdila naj bi bilo moč priti v Zdravstvenem domu Žalec, poroča spletni Delo. Po njihovih informacijah naj bi bilo za takšno potrdilo potrebno odšteti tudi do 400 evrov.

Njihove navedbe je potrdila tudi direktorica doma Hana Šuster Erjavec, ki je razložila, da so nepravilnosti zaznali pri vnosu podatkov o cepljenju v elektronski register cepljenih oseb, s čimer je kmalu stekel interni strokovni nadzor. Ta je potrdil hujše kršitve delovnih obveznosti dveh zaposlenih s področja zdravstvene nege.

Kot še poroča Delo, so zoper obeh delavcev izdali sklep o odstranitvi z delovnega mesta, zoper njiju poteka postopek skladno z delovno pravno zakonodajo, hkrati pa je bila podana tudi kazenska ovadba na Policijsko upravo Celje.

Dogodek že preiskujejo celjski kriminalisti

Da vodijo takšen postopek, so potrdili tudi sami celjski policisti. Kot je razložila predstavnica za odnose z javnostjo Milena Trbulin, kriminalisti v okviru predkazenskega postopka preverjajo dejstva in okoliščine v zvezi z obstojem razlogov za sum storitve več kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete.

S samim dogodkom se naj bi že ukvarjal tudi zdravstveni inšpektorat.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tujgdfg (nepreverjen)

To ni nobena afera so politiki ki kradejo in perejo denar na račun prehlad natega to so pravi kriminalci te treba vzeti pod drobnogled in jih zapreti v zapor kamor spadajo!

Miki mali (nepreverjen)

Skorumpirano ,skorumpirano,zdravstvo,ni to samo v Celju,vse posedi je enako,po rednoj poti čakaš na pregled leto in več,če pokažeš evre ,takoj si na vrsti.

tanja flaškon (nepreverjen)

Moj do jebač Dejan svinskoglavi se je cepil sedaj se mu pa ne digne več ga bom prodala administratorji za ženskog pedra bo že dober

Lolo (nepreverjen)

Naj mi zrikta.. Dan 200evricov

Starejše novice