Slika je simbolična.
Vlada je na včerajšnji dopisni seji izdala odlok, ki pri izjemah od odreditve karantene za cepljene osebe ne vsebuje več pogoja obdobja devet mesecev za trajanje zaščite.

Epidemiološka stroka meni, da zaščita traja neomejeno, so sporočili z vlade. Sedaj cepljenim ni bilo treba v karanteno devet mesecev po cepljenju z vsemi odmerki.

Zaščita po cepljenju neomejena

O trajanju zaščite po cepljenju proti covidu-19 je 20. septembra razpravljala posvetovalna skupina za cepljenje pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje in sklenila, da trajanje zaščite po cepljenju velja neomejeno, dokler ne bodo znana nova dejstva in bo jasno kdaj je potreben poživitveni odmerek, so zapisali po včerajšnji dopisni seji vladi.

Odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu.

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čkalja (nepreverjen)

Seveda je neomejeno. Letos vbrizgavajo snov za lanski virus, ki ga več ni, ker se je že več desetkrat izmaknil, spremenil,.. mutiral. Neomejeno za lanski virus, katerega seva skoraj več ni.

....joj. (nepreverjen)

Odločbe nijz pošilja zadnji dan karantene za deco. Šola obvesti da imajo šolo na daljavo, ker je učiteljica v karanteni, nijz pa bo otroke obvestil za karanteno na domu. To pomeni da deca uradno niso v karanteni na domu. Zakaj takoj ne dobijo obvestilo otroci da so v karanteni? Potem lahko grejo na druge dejavnosti izven šole. Na tak način ne morejo kršiti karantene, če ni odločbe o karanteni. Sistem nima nalogo da prepreči okužbe ampak je verjetno namen ustrahovanje.

. (nepreverjen)

Ja v stiku bi naj bil otrok v ponedeljek, obvestilo šole o karanteni učitelja pa v petek popoldne.

In reply to by ....joj. (nepreverjen)

transfer (nepreverjen)

Tos pošijlanjon dece v karantene in posiljevanje dece z maskami med poukon je itak največji debakel tej vlade in njene stroke. Poleg vseh ostalih stvari seveda...

In reply to by ....joj. (nepreverjen)

Halejuj (nepreverjen)

Že telko cepljenih odi okoli betežnih ka je itak že zdavnaj jasno, ka se nejde za zdravje ali omejevanje virusa. Smo meli inšpekcijo, pa inšpektor izdal informacijo, ka hodijo cepljeni betežni okoli, ker jin nej trbej v izolacijo - nejdejo se pa tudi testirat, ka bi potrdili ka so betežni.

V temi (nepreverjen)

Transfer pravi, ka je to debakel te vlade. Kak da indi, po cejlon sveti nega tej pa podobnih ukrepof.
Kumaj čakan, ka nastoupi tvoja vlada, ka te nede ne Corone, pa nikšnih problemof. 👨🏿‍🎤🦹🏿‍♀️🦹🏿‍♀️🦹🏿‍♂️👨🏿‍🚀🧛🏿‍♀️🧛🏿‍♀️🧛🏿‍♂️🧛🏿‍♂️🧛🏿‍♂️

- brez komentarja (nepreverjen)

Evo, nova finta, da nas prepričajo, da "zavihamo rokav".
Malo qurac vam!!!!! Cepite svojo mamo, vsaki keden , zavolo mene!!!!!
cepitese cepitese cepitese press

Starejše novice