Družina Fratar iz Dravograda je najprej Pahorjevo katro za 60.000 evrov kupila na dobrodelni dražbi, v drugem krogu pa zbrala kar 275.000 evrov. Nov lastnik iz Gorenjske obljublja, da bo s starodobnikom tudi naprej zbiral sredstva za dober namen.

Kljub nekaj težavam pri speljevanju je bil nov lastnik dobrodelne katre Tomaž Habjan iz Selc na Gorenjskem navdušen nad testno vožnjo.

»Zanimiva prva vožnja. Sicer je bilo malo problemov pri speljevanju, ampak se bomo navadili,« je po prvi vožnji povedal Habjan.

Srečnega dobitnika izžrebali izmed 5100 donatorjev

Novi lastnik katre vsak mesec prispeva svoj denar za dober namen, zato je tudi odločil za sodelovanje v dobrodelni akciji Katra – drugi krog, kjer so bratje Fratar iz Dravograda uspeli zbrati 275.000 evrov in nato izmed 5100 donatorjev izžrebali srečnega dobitnika katre.

»Nisem pričakoval, tudi pomislil nisem, da bi jo dobil, tako da sem bil res presenečen,« je dejal Habjan.

Denar že na računih prejemnikov dobrodelnih sredstev

Ko je podjetniška družina Fratar za 60.000 evrov na dražbi od nekdanjega predsednika Boruta Pahora kupila katro, je bil ta znesek nakazan na račun dravograjskega Rdečega križa.

V drugem krogu so denar razdelili društvu Junaki 3. nadstropja in Inštitutu zlata pentljica, ki sta vsak prejela po 68.750 evrov, ter Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, ki je za nakup nove gama kamere prejela 137.500 evrov.

»60.000 evrov je bil naš cilj, toliko kolikor mo mi donirali v prvem krogu. Potem pa je bilo že v 14 dneh preko sto tisoč in se je iz dneva v dan stopnjevalo, tako da je bil vsak dan nov rekord,« je danes povedal Aleksander Fratar.

Katro so pripravili na nove izzive

Pred prepisom lastništva vozila so bratje Fratar tudi servisirali starodobno katro, da bo lahko še naprej nabirala kilometre.

»Olje, filtre, pnevmatike smo pregledali in celega spolirali, zunaj in znotraj. Tako kot smo ga mi dobili v dobrem stanju,« je povedal Zlatko Fratar.

Prispevali so tudi v drugem krogu: »Več je, boljše je«

Družina Fratar je bila že v preteklosti večkrat dobrodelna, a tega ni obešala na veliki zvon.

»Če smo videli, da ima kakšna družina neko stisko, smo šli osebno do njih in se poskušali zmeniti, da so čim lažje prebrodili to krizo, kakršno so pač takrat imeli,« je razložil Jože Fratar.

Čeprav so za katro že v prvem krogu prispevali 60.000 evrov, so tudi v drugem primaknili 15 tisočakov, a se izločili iz žreba med vsemi donatorji.

»Hvala vsem, ki ste sodelovali. Upamo, da gre zdaj v tretji krog, tako kot je že gospod povedal, in bomo tudi tam z veseljem sodelovali. Več je, boljše je,« izpostavlja Aleksander Fratar.

Dolgoročni dobrodelni projekt s sinom tetraplegikom

Starodobni Renault bo še naprej pomagal zbirati sredstva za tiste, ki potrebujejo pomoč.

»Nekako smo se odločili, da ne bo šla več na dražbo oziroma na žrebanje in bo to bolj dolgoročni dobrodelni projekt. Sin, ki je tetraplegik, bo sodeloval pri teh dobrodelnih akcijah za paraplegike,« je povedal nov lastnik dobrodelne katre Habjan.

Sprejem katre v Selcah pripravljajo za petek, občina Železniki pa ji bo postavila posebni stekleni paviljon, kjer bo zbirala dobrodelna sredstva.

Komentarji (6)

Virwax (ni preverjeno)

To staro katrco na dinos odpeljati saj je vsa sprerjaveta in gnila in not smrdi po zatohlem starim razpadlem materialu.

vodka (ni preverjeno)

nevoščlivec

In reply to by Virwax (ni preverjeno)

Janez j levjesrcni (ni preverjeno)

Pahor je car
Bomo videl za koliko bo urša prodala opičjaka

In reply to by vodka (ni preverjeno)

Polit ko Mesar (ni preverjeno)

če ni prestara opica
je za burek z mesom
ali čevapčiče kar dobra

In reply to by Janez j levjesrcni (ni preverjeno)

eeeee (ni preverjeno)

Čestitam podjetju Fratar, zelo dobra reklama in to zastojn...

CARLOĐULIANI (ni preverjeno)

bogatuni se malo igrajo he he he
na grmado znjimi

Starejše novice