Slika je simbolična.
Ministrstvo z več razpisi za razvoj kmetijstva.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v uradnem listu objavilo tri razpise. Sredstva so med drugim na voljo za prenos znanja s področja predelave, pomoč pri delovanju na področju kmetijstva, gozdarstva in razvoja podeželja ter za pomoč pri organizaciji strokovnih in jubilejnih dogodkov.

Za pomoč pri prenosu znanja in informiranju s področja predelave ter s kmetijstvom povezanega delovanja na podeželju za letos je na voljo skupno do 54.000 evrov.

Drugi razpis se nanaša na sofinanciranje pomoči pri delovanju na področju kmetijstva, gozdarstva in razvoja podeželja za letos. Na voljo je skupno do 331.000 evrov.

Za pomoč pri organizaciji strokovnih in jubilejnih dogodkov za letos je na voljo skupno do 10.000 evrov.

Pri vseh treh razpisih je treba vloge Agenciji RS za kmetijske trge in razvoj podeželja posredovati do vključno 15. julija, do 15. ure.

Komentarji (4)

prekmurc (ni preverjeno)

Dati kmeton ka do se lejko z debelimi mercedesami vozili !!!

Gost55 (ni preverjeno)

Tipičen komentar maloumja, ki vlada v naši državi. Površinski ljudje, ki ne vidijo dalje od svojega nosa. Glede brezveznega komentarja: to delajo samo kulaki. Mali kmetje, torej ti, ki nas je največ, si v teh časih ne moremo privoščiti niti registracije in servisa traktorja starega 40 let. Ogromno malih kmetij zalaga denar iz drugih dejavnosti ali plače, da kmetija sploh deluje, samo vprašanje je kako dolgo še, potem bo pa prehranska veriga padla. Že tako nimamo nobene resne samooskrbe ampak se manjkajoča hrana pokriva in uvoza odpada/pomij, ki potem manjkajo v nerazvitih državah. Enako je po celi evropi saj je kmetijska politika v celoti zgrešena in uničujoča in vse to samo zaradi raznih trgovinskih sporazumov kjer na škodo kmeta, proizvajalci avto odpada kujejo velike dobičke. Pa še nekaj takih cvetk je, samo da lahko laufa nemška industrija. EU je tako skupucalo da te glava boli, pokvarjeni politiki, lobisti, klientalizem in korupcija, vse v interesu kapitala in lastnikov, boli njih za navadnega človeka.

In reply to by prekmurc (ni preverjeno)

občinski peder (ni preverjeno)

vsak kmet lahko dobi subvenco za traktor
Če ste tako nepismeni da se ne znate prijaviti na razpis
ste si pa sami krivi
Moja babica ki gleda nova 24 tv mi je povedala da je tam videla da kkmetom se danes fajn godi
kot še nikar tako

In reply to by Gost55 (ni preverjeno)

gren (ni preverjeno)

VEČINO BODO DOBILI NEVLADNIKI IZ BLOKOV ZA ZVERI IN DIVJAD

Starejše novice