Ko se kot turisti odločamo za izbrano destinacijo, so nam na voljo številne možnosti nastanitvenih objektov. Mednje sodijo hoteli, moteli, penzioni, gostišča, pa tudi gradovi, starinske hiše in skednji.

Na voljo so nam tudi različni rezervacijski portali, s katerimi lahko preko interneta rezerviramo nastanitev, med bolj priljubljenimi je zagotovo tudi Airbnb, ki je namenjen oddajanju sob, stanovanj ali hiš v kratkotrajni najem.

Ta je pravi raj za tiste, ki so naveličani starih hotelskih sob in standardnih počitniških najemnin. Nudi namreč bogato ponudbo nenavadnih nastanitev. 

Na portalu najdemo vse mogoče – od nočitve v pasji hišici, predelanem vagonu za ovce, trupu starega letala, do nočitve v lesenem slonu, hišici v obliki krompirja in celem kupu hišic na drevesu. 

Kaj pa v Sloveniji? Izbrskali smo najbolj izstopajoča ali najzanimivejša prenočišča, ki se trenutno oddajajo na Airbnb.

Prava 'Hobitska' hiška

Zunaj mestnega vrveža in stran od ljudi, stoji v vasi Razkrižje prava 'hobitska' hiška oziroma zemljanka. Zgrajena je iz naravnih materialov, gline in lesa, s svojim unikatnim videzom pa bo zagotovo očarala tudi najbolj izbirčnega posameznika.

Zabaven in barvit apartma s plezalno steno

V mirni večstanovanjski soseski na obrobju Rač v bližini avtocestnega križa in letališča Maribor, se nahaja zanimiv apartma, z katerega je treba odšteti 47 evrov na noč. Pisana plezalna stena in ostala športna oprema bodo popestrijo čas, ki ga gostje preživijo v apartmaju. Otroci in otroci po srcu si lahko krajšajo čas z igračami in igrami, ki so »skrite« v omarah.

»Gobja« hiška

Glamping PEC je majhna vasica s štirimi hišicami na idilični lokaciji ob reki Dravi, v neposredni bližini Gostilne PEC. Nenavadna hiška, ki sprejme štiri goste, je na voljo za 219 evrov za noč. Gostje se lahko sprostijo tudi v lastnem zasebnem jaccuziju pod zvezdnatim nebom. 

Potovanje 200 let v preteklost

V osrčju Štajerske, blizu Ptuja, se nahaja 200 let stara vinogradniška koča, ki je obdana z vinogradi in nudi popoln oddih od sodobnega sveta. Hiška je zgrajena iz dveh nadstropij, spodnje je opremljeno še z originalnim pohištvom iz leta 1920, zgornje pa je opremljeno sodobno, s klimatsko napravo in veliko posteljo. Izbira je na posamezniku.

Avtentična planinska koča na Veliki planini

Naselje Herders je pravljična vas, kjer je življenje takšno, kot je bilo pred sto leti. Enostavne koče nudijo osnovno zavetje za pastirje in njihove krave. Zaradi edinstvene arhitekture naselja in njegovega gorskega okolja je eno največjih znamenitosti v slovenskih Alpah. V koči ni tekoče vode, svežo pitno vodo je treba črpati iz vodne črpalke zunaj, blizu koče. Kočo je mogoče najeti za 120 evrov na noč.

Grad v središču Kamnika

V Kamniku je mogoče najeti kar celoten grad. V Medveškem gradu lahko prenoči šest oseb, ki imajo na voljo štiri spalnice, pred gradom pa je tudi bazen. Za nočitev je treba odšteti 1197 evrov.

Nočitev v medeni vas

Medena vas se nahaja ob robu gozda na samem vhodu v Mozirje, le streljaj od mozirskega Gaja. Gostom nudijo bivanje v štirih hiškah v obliki panja, ki so moderno opremljene. Gre za idealen kraj za vse, ki si želijo drugačnosti in sobivanja z naravo. Vsaka hiška ima popolno opremljeno kuhinjo, kopalnico in dnevni prostor, savno ter masažno kad ali jacuzzi. 

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gay is Not OK (nepreverjen)

POMAGAM5 na 1919

🥱 (nepreverjen)

Cene pa hujse kak na Islandiji, ge vidis poleg vsega se severni sij :)

Luke Tegg (nepreverjen)

My pal's pal makes $ seventy-eight hourly on the internet. She has been without work for 5 months however in the final month her fee became $12747 really walking on the internet for some hours. look at more on this internet website online.....www.Cash.Salary49.com

Starejše novice