Slika je simbolična.
Za začetek meteorološke jeseni še naprej nadpovprečno visoke temperature, na vidiku pa je že prva vremenska motnja.

Po napovedih vremenoslovcev iz Agencije Republike Slovenije za okolje bo danes večinoma jasno. Na Primorskem bo pihala šibka burja, marsikje drugod po Sloveniji pa čez dan severovzhodni veter.

Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27, na Primorskem do 30 stopinj Celzija.

Tudi jutri jasno z visokimi temperaturami

Jutri bo precej jasno s kakšnim oblakom več kot danes. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah kratkotrajna megla.

Na Primorskem bo pihala šibka burja, ponekod v notranjosti pa čez dan šibak veter vzhodnih smeri

Najnižje jutranje temperature bodo od sedem do 14, v krajih z burjo na Primorskem do 20, najvišje dnevne od 23 do 27, na Primorskem do 30 stopinj Celzija.

Na vidiku že prva vremenska motnja

Vremenoslovci portala Neurje.si poročajo, da bomo imeli še naprej nadpovprečne temperature za začetek meteorološke jeseni, ki lahko trajajo do 14. septembra, ko je na vidiku prva vremenska motnja.

»Trenutni omega blok, ki vlada nad Evropo, bo trajal kar nekaj časa. Običajno taki vremenski 'vzorci' trajajo dlje časa, saj se na dveh straneh od glavnega višinskega toka nahajata območju nizkega pritiska, med njima pa se zadržuje območje visokega pritiska.

Tovrstno vreme lahko ponekod povzroči silovite poplave, saj se na tistem območju omenjeno ciklonsko območje nahaja dlje, po drugi strani pa v poletnih mesecih lahko povzroči tudi sušo, kjer je območje anticiklona,« poročajo na Neurje.si.

Starejše novice