Slika je simbolična.
Zdravstveni inšpektorat je v skoraj dva tisoč primerih ugotovil, da osebe niso upoštevale karantene.

Zdravstveni inšpektorat je od junija do avgusta opravil 12.256 nadzorov nad spoštovanjem karantene oziroma samoizolacije. Pri tem so ugotovili, da 1919 oseb ni bilo na mestu, kjer bi morale prestajati karanteno oziroma izolacijo. V povezavi s kršitvami karantene na domu in izolacije so bile izrečene globe v skupni vrednosti 6400 evrov.

Na ministrstvu za zdravje so v odgovoru na poslansko vprašanje Jureta Ferjana zapisali, da je inšpektorat med junijem in avgustom opravil skupaj 15.477 nadzorov, od tega 15.155 rednih in 322 izrednih na podlagi prijav.

Tako so opravili 12.256 nadzorov nad spoštovanjem karantene oziroma samoizolacije, v ostalih 3221 postopkih pa so nadzirali spoštovanje vladnih odlokov za obvladovanja covida-19.

Take so bile kazni ...

Največ kršitev so ugotovili v okviru nadzora nad spoštovanjem ukrepa karantene na domu in izolacije. Inšpektorat je izdal eno upravno odločbo o izolaciji, prav tako devet odločb o prekršku z opominom, 12 odločb o prekršku z izrekom globe, štiri plačilne naloge ter dva obdolžilna predloga zoper mladoletnika.

Glede kršitev karanten in samoizolacije so izrekli globe v skupni vrednosti 6400 evrov, v teku pa je še 1891 prekrškovnih postopkov glede kršitev karanten oziroma samoizolacije.

Inšpektorat je v tem obdobju zaradi kršitev vladnih odlokov glede covida-19 izrekel 147 opozoril po zakonu o inšpekcijskem nadzoru, v inšpekcijskem postopku je izdal sedem upravnih odločb.

Prav tako je bilo izrečenih 156 opozoril po zakonu o prekrških in tri odločbe o prekršku z izrekom globe, devet odločb o prekršku z opominom in dva plačilna naloga. V povezavi s kršitvami vladnih odlokov so bile izrečene globe v skupni vrednosti 5200 evrov.

Skupno je bilo od junija do avgusta izdanih 21 glob, pri čemer so bile poravnane v enajstih primerih, v ostalih primerih pa je postopek plačila oziroma izterjave še v teku, še navajajo.

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
boyzeo (nepreverjen)

Keri ne upošteva karantene in vseeno zavestno ogroža druge lidi ( vače je seveda na bolniški ) Si zasluže mastno globo, odpoved v službe pa redne batine. Zaradi takšnih budal se nikder nemo rešili toga sranja

kaj te briga (nepreverjen)

Kaj pa si zasluzi covid pozitivna cepljena oseba, kateri se karantena sploh ne odredi in zato prosto šeta vkljucno z vsemi preostalimi clani gospodinjstva?

In reply to by boyzeo (nepreverjen)

Gnoo (nepreverjen)

Bravo za komentar!!!

In reply to by kaj te briga (nepreverjen)

luiip (nepreverjen)

Vsaki pozitivni dobi karantensko odlocbo! Cepljenji ale necepljeni! Ale po tvoje se pozitivni lejko setajo prosto po preserni? Povabis koga od teh k babici, dedeki oci in materi? Napisi naslov kama lejko pridejo, ce odobravas pocetje bedakov brez kancka morale

In reply to by kaj te briga (nepreverjen)

Ni vazno (nepreverjen)

Žal to ni res. Cepljeni covid pozitivni je hodil na delovno mesto, z vidnimi simptomi....ko je bolezen napredeovala do te mere, da je moral k zdravniku, ga je zdravnik napotil na test. Test je bil pozitiven, on je bil na bolniški, naša družina pa zaradi kritičnega stika dobila karanteno in inšpekcijski nadzor. Partnerka covid pozitivnega cepljenjega je ves ta čas hodila normalno na delovno mesto, otroci prav tako v šolo..... Da pa se v debato "asimptomatskih" cepljenčkov sploh ne spuščamo - imate na spletu kar nekaj prispevkov o tem, kako so učenci fasali karantene zaradi "asimptomatske" cepljene učiteljice, ki je brez vsakršne slabe vesti hodila na delovno mesto....

In reply to by luiip (nepreverjen)

Ni vazno (nepreverjen)

Še za dodatek...verjetno ste seznanjeni, da se cepljenčki ne testirajo za koriščenje nobene storitve (recimo hotelskih nastanitev, prečkanja mej)....niti niso avtomatsko napoteni v karanteno, ko pridejo (ne daj bože) iz TEMNO ČRNE države...tako, da je velika večina neodkritih prenašalcev ravno pri njih in tudi oni v največji meri trosijo virus okrog...tako, da ko vidite penzionerje v trgovini, ki se tak davijo, ka skorajda ne padejo preko vozeka, samo bejžte daleč vstran od njih - po vsej verjetnosti trosijo bilo kaki virus, saj jih ne testira noben.....

In reply to by luiip (nepreverjen)

luuuikbet (nepreverjen)

Tak mimogrede, zaradi cepljenih je zdaj nej vse dol zapreto, pa zaradi cepljenih lejko ides v gostilno, bauto pa v *pm* pa magari s ponarenim potrdilom. Ce nebi bilo cepljenih, bi bilo VSE dol zapreto kak lani pa nebi mogo nikan. Tak ka si malo gobec v zaperi pa se zahvali cepljenin ka lejko zives malo svobodnejsi zivot kak si ga lani! Bedaki eni li mate probleme z cepljenimi vace pa tak radi kazete njihova potrdila seposedi!! Te stoj za ten ka se nebos cepo, pa boj doma!

In reply to by kaj te briga (nepreverjen)

Gost5 (nepreverjen)

Kakšna svoboda, če moraš pokazati potrdilo na vsakem vogalu. To ti je svoboda? Vsak naj se sam odloči ali se bo cepil ali ne. Ne pa da se dela pritiske.
Tole zapiranje je bilo čisto brezveze kot je to PCT v bankah, poštah, trgovinah. Edino v gostilnah in drugih prostorih kjer so ljudje eden poleg drugega je dejansko nek učinek in to samo PT, ker C ne pomaga.

In reply to by luuuikbet (nepreverjen)

someone1 (nepreverjen)

Ges osebno ne vidin nikšnih pritiskov. Tou ka moreš pokazati PCT sploj neje problem. Če si zagrižen borec proti cepljenj pa itak znaš ka lejko dobiš vse. V špecarijo lejko ideš tak ka lačen si nej, če nucaš tehnično stvar jo naročiš prejk interneta brez problema, če se ti zahoče gostilniške hrane jo tudo dobiš brez problemov z dostavo na dom. Če pogrejšaš kafetkanje pa itak po vsej verjetnosti živeš na državne stroške v kakšnoj državnoj firmi. Tak ka tanpa tak ali tak kafetkate po cejle dneve in se odbijate eden od drugo pa sploj nevejte zakoj odite v službo. Če bi pa delo v državni službi ge se dela v službi pa bi bil že cepljeni pa sploj nebi razmišljo o kakšni prisili....

In reply to by Gost5 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ti na vsakon koraki kažeš svoje neznanje. Cepljeni se lejko okuži in lahko okuži tudi druge. Cepivo je varno. Samo v VARS je prijavljeno 16.310 smrti in 23.712 trajnih invalidov. Super ne?

In reply to by someone1 (nepreverjen)

Neko (nepreverjen)

Vejpa zaradi PCTja so fabrike, trgovine pa ostale stvari odprte, ka lejko normalno živimo. Ali naj spet lockdown delamo?!?! Lidge ste tak ozkoglede, samo bi se neka bunile, ne vejte pa cejnite niti tistega, kar imate.
Pa nej ka bi ti roka ali jezi vkraj spadnola, kda povejš al iopkažeš ka imaš PCT pogoj.

In reply to by Gost5 (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Ko te ustavi policija pa moraš pokazati vozniško pa prometno je tudi prisila. Zakaj ne demonstriraš pred parlamentom zaradi tega. Doma sedi pa ne bo nikakršne prisile, če te tako moti, po opravkih pa pošlji kurirja.

In reply to by Gost5 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Zapiranje ne prepreči širjenje korone, ampak podaljša epidemijo. Pogledni si kretene v Avstraliji.

In reply to by luuuikbet (nepreverjen)

Alphonso (nepreverjen)

Ka pa ce si napoten v karanteno ker si sou prejk meje pa si vseeno negativen? Te nikoga ne ogrozas pa mores vseeno biti doma

In reply to by boyzeo (nepreverjen)

Kakbo (nepreverjen)

Tu se pokaže samo odnos do vsega. Lidje ne upoštevajo razdalje, maske pod brado, cepljenje ni šans, ponarejena potrdila, neupoštevanje karantene, ker moren na fešto, poleg toga jes san imuni na virus... In potem se pijtamo, zakoj nas tak dugo mučijo s tem covidom:-:

Zakoj? (nepreverjen)

Zatou ka lejko! Zatou ka jin mi pistimo. In zato ka majo za svojo nesposobnost podporo med takšnimi kak si ti.

In reply to by Kakbo (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Poglednite si v Tedniki enoga 22 letnika, prej popolnoma zdravega, ki je samo po sreči osto živ in je že mesec dni v bolnici. https://www.rtvslo.si/4d/arhiv/174812869?s=tv
Zakoj se tak mladi cepijo s temi nevarnimi cepivi je meni nejasno. Ker verjamejo v "strokovnost" Beovićke, Jerale, Kreka in podobnih tipov. Tej spadajo pred sodišče, pa v čuzo.

- brez komentarja (nepreverjen)

Upam, da bo našo "cepi se" inkvizicijo v kratkem nekdo vzel pod lupo!!!!
O zdravilih pa nič - oni nič ne vejo!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice