Slika je simbolična.
Ministrstvo za zunanje zadeve vsem, ki se v naslednjih dneh in tednih odpravljajo v tujino oziroma se tam nahajajo, svetuje, da so še posebej previdni.

Potem ko so se razmere na Bližnjem vzhodu z napadom palestinskega islamističnega gibanja Hamas na območje Izraela 7. oktobra močno zaostrile, so se varnostne razmere poslabšale tudi ponekod v Evropi.

Tako je bil v Franciji v petek zvečer z nožem ubit učitelj, dve osebi pa huje ranjeni, v Belgiji pa se je v ponedeljek zgodil strelski napad, v katerem sta bila ubita švedska državljana, eden pa ranjen.

Če ni nujno ...

Ministrstvo zato slovenske državljane poziva, naj se izogibajo območjem protestov, upoštevajo navodila lokalnih skupnosti in redno preverjajo razmere na območjih, kamor potujejo.

Še posebej pa naj bodo pozorni na turistično priljubljenih krajih, kjer se zbira večje število ljudi.

Svetuje jim tudi, naj potovanje napovedo v obrazcu na spletni strani ministrstva.

To nenujna potovanja v Izrael odsvetuje, kakor odsvetuje tudi zadrževanje na območju Gaze in ob meji s to enkalvo, na severu Zahodnega brega, na Golanski planoti ter ob mejah z Libanonom in Egiptom.

Ministrstvo zato odsvetuje tudi nenujna potovanja v Libanon.

Komentarji (3)

aja.ja (ni preverjeno)

Vlada je na dopisni seji potrdila predlog novele zakona o tujcih, ki uvaja spremembe pri pogoju znanja slovenskega jezika v postopkih podaljšanja dovoljenja za začasno prebivanje zaradi združitve družine za družinske člane državljanov tretjih držav. S predlogom zakona se pogoj znanja jezika na vstopni ravni A1 nadomešča z znanjem na t. i. preživetveni ravni, ki omogoča temeljno sporazumevanje. Vlada državnemu zboru predlaga obravnavo novele po nujnem postopku

ćopp (ni preverjeno)

ja in vutro bodo sprejeli, ka vsak prišlek more srpski znate, barabe

In reply to by aja.ja (ni preverjeno)

lukčev mesec (ni preverjeno)

Prpa dela prpa !

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

EU nima pojma, koliko od vseh tisočev migrantov je "spečih" teroristov, ki se lahko vsak čas "prebudijo".

Tretja svetovna vojna na obzorju.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Starejše novice