Slika je simbolična (vir: Tus.si).
Mercator naj bi danes prevzel Tuš.

V slovenski trgovini se obetajo velike spremembe. Mercator oziroma njegov lastnik, hrvaška skupina Fortenova, bo po neuradnih podatkih Dela in Financ namreč danes prevzel maloprodajo in veleprodajo Tuša, ki je že nekaj časa v velikih težavah. 

Transakcija je vredna okoli 30 milijonov evrov.

V slovenski trgovini se obetajo velike spremembe

Mercator oziroma njegov lastnik, hrvaška skupina Fortenova, bo po neuradnih podatkih Dela in Financ namreč danes prevzel maloprodajo in veleprodajo Tuša, ki je že nekaj časa v velikih težavah. 

Pri prodaji Tuša sta ostala dva ponudnika

Kot poročata časnika, sta v zaključku prodajnega postopka trgovske verige Tuš, ki je v 80-odstotni lasti sklada Alfi in 20-odstotni lasti Mirka Tuša, ostala dva ponudnika, na koncu pa je bila Fortenova prepričljivejša. Ponudila je tudi nekaj višjo kupnino od nemške trgovske verige Rewe.

Po neuradnih informacijah časnikov bo Fortenova prevzela Engrotuš in veleprodajo Cash & carry, medtem ko bodo drogerije ostale v lasti družine Tuš.

 Nepremičnine naj bi ostale skladu Alfi oziroma upnikom Engrotuša. Slednji se je namreč razdolžil tudi s prodajo nepremičnin. Tuš ima sicer nekaj manj kot 260 trgovin.

Tuš zaseda dobro desetino trga

Kupec bo moral pridobiti še soglasje Javne agencije Republike Slovenije za varstvo konkurence, saj ima Meractor največji, približno četrtinski delež na trgu, Tuš pa zaseda dobro desetino trga.

Komentarji (6)

wefwefwef (ni preverjeno)

rewe bi bil bomba. Zaj pa še več brez veznoga maerkator sranja.

kuntakinte (ni preverjeno)

...nemški rewe bi rejsan bül dobrodošel ...či drüjgo nej ...konkurenca...šče dobro ka mamo slovensko bouto Jager...štera večijno trži slovensko pridelane, izdelane stvarij...

.. (ni preverjeno)

bravo slovenci!

Merch (ni preverjeno)

Eden bolnik je kupo drugoga bolnika. Delavci pa izgoreli in na dodatkih do minimalca.

pertoča (ni preverjeno)

Ni dražje trgovine kot je Mercator .Nikoli v Mercator raje v vse druge trgovine .

Soboškedneve2023 (ni preverjeno)

Sobota de sten še samo bole mejla zaouščene objekte. Ale mislete ka de na lendavske mercator mel dvej trgovine? Pomoje nite toga opevanoga trgovskoga centra nede nikole.

Starejše novice