Domov sta se vrnila tudi preostala slovenska potnika s križarke Diamond Princess, ki sta že prestala testiranje v Sloveniji in sta zdrava.

Ministrstvo za zdravje je sporočilo, da sta se vrnila še zadnja slovenska državljana, ki sta bila zaradi okužbe s koronavirusom v bolnišnici na Japonskem. Na krovu ladje za križarjenje Diamond Princess, ki je bila od 5. februarja v karanteni na Japonskem, je bilo šest Slovencev, od katerih so bili štirje na testiranjih negativni in so že doma. Pri preostalih dveh pa so okužbo z novim koronavirusom potrdili in so ju namestili v karanteno v bolnišnici na Japonskem.

Kot so sporočili na današnji tiskovni konferenci, sta se oba potnika danes vrnila domov, kjer so ju testirali in so rezultati pokazali, da sta negativna.

Na spletnih straneh državne uprave so potrdili, da danes do 12. ure še ni potrjene okužbe s koronavirusom v Sloveniji. Opravljenih je bilo 183 testov.

 

Kako je v naši okolici?

Medtem avstrijski mediji poročajo o okužbi 50-letnice v avstrijski Štajerski, ki naj bi se sama javila v bolnišnici in je nato bila odpuščena domov, ko so jo znova urgentne službe prepeljalo v bolnišnično oskrbo. V sosednji Avstriji naj bi bilo že devet primerov okužbe z novim koronavirusom. Na Hrvaškem je zabeleženih pet potrjenih primerov, v Italiji pa se je število povzpelo na 889 okuženih, 21 oseb pa je za posledicami novega koronavirusa umrlo.

Vodstvo italijanske elitne nogometne lige je preložilo pet tekem, ki bi morale biti ta konec tedna, med drugim tudi derbi med Juventosom in Interjem.

Velik porast so zabeležili tudi v Južni Koreji, kjer se je število povzpelo za 594 na 3150 okuženih ljudi. Pristojni pravijo, da je pojav prve potrjene okužbe pri nas je le še vprašanje časa. Vse pristojne institucije že ves čas natančno spremljajo dogajanje, obveščajo javnost o preventivnih ukrepih, v pripravljenosti pa so tudi ukrepi za zajezitev širjenja okužb pri nas.

Komentarji (1)

Di do (ni preverjeno)

Malo van je žal ka ga ne dobimo, ha?

Starejše novice