Slika je simbolična.
Državni proračun finančna sredstva namenja tudi za opravljanje hitrega testiranja, in sicer od šest do osem milijonov mesečno. Na 12. mestu po pridobljenih sredstvih je murskosoboški zdravstveni dom. Koliko pridobi na mesec?

Od letošnje pomladi je država za hitro antigensko testiranje vsak mesec namenila od šest do osem milijonov evrov, pri čemer je tretjina denarja, gre za okrog 2,5 milijona evrov mesečno, pristala v rokah zasebnikov. To razkrivajo podatki, ki jih je portal Necenzurirano zahteval od Zavoda za zdravstveno zavarovanje.

Pri tem je razumljivo, da bodo ti zneski v prihodnjih tednih še višji zaradi uvedbe novega odloka o izvajanju pogoja PCT, ki za necepljene uvaja obvezno testiranje za velik del javnega življenja, tudi za obisk zdravnika.

Že omenjeni portal razkriva, kdo je iz državnega proračuna pridobil največ sredstev in posledično s hitrimi testi največ zasluži.

Na 12. mestu Zdravstveni dom Murska Sobota

Iz podatkov, ki jih je Necenzurirano pridobil od Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, je razvidno, da je povračilo stroškov zahtevalo 450 javnih in zasebnih izvajalcev. Od lanskega novembra do konca junija je največ državnega denarja, kar 3,9 milijona evrov, dobil zasebni Zdravstveni zavod Zdravje iz Ljubljane.

Zdravstveni dom Murska Sobota se na seznamu nahaja na 12. mestu, kar pomeni, da so pridobili 702.161 evrov za povračilo stroškov testiranja.

 

Visoko na seznamu tudi mariborski zdravstveni dom

Na drugem mestu na seznamu se nahaja tudi Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor, ki je pridobil kar 2,3 milijona sredstev. 

Pol milijona državnega denarja je dobil tudi Univerzitetni klinični center Maribor, nekaj manj od mariborske bolnišnice pa Zdravstveni dom Ptuj, in sicer 470.259 evrov.

Kako je določena cena testiranja?

Znano je, da izvajalci hitrega testiranja lahko od države za vsak opravljen test zahtevajo povračilo denarja v višini 12 evrov. V to ceno pa država šteje stroške odvzema in uporabe osebne varovalne opreme, ki znaša osem evrov ter nabave hitrega testa, ki znaša največ štiri evre. 

Kot še poroča Necenzurirano, izvajalci prejmejo od države višje povračilo, če ljudi testirajo z mobilnimi enotami. V tem primeru naj bi prejeli po 15 evrov na osebo, kot naj bi bilo neuradno znano, pa naj bi tako izvajalcu ostalo tudi do 10 evrov na test.

Komentarji (30)

100-100 (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Rad man Prekmurje in naš prekmurski jezik, zatou mi je nej vseeno za nikoga od nas. Malo nas je, ešče menje nas bou, či nas nedo drujgi vničili, mo se sami in toga se nabole bojin. Zavolo norosti štere razširjajo lidge šterin pravimo ANTIVAKSERI de nas Prekmurcof ešče menje, lejko tüj napišen fsej Slovencof menje. Dajte lidge, zaščitite se

Mad mafija (ni preverjeno)

novice.svet24/nezdravje//nov-sindrom-v-spisku-nezelenih-ucinkov-cepiva-astrazenece ... Pravilno da se boriju protiv med.Mafije

In reply to by 100-100 (ni preverjeno)

Vilmoš Tkalec (ni preverjeno)

100-100 škoda ka sta tvoja starša nej bila zaščitena🤔

Cezar (ni preverjeno)

šefi do si talali nagrade, tisti ka delajo pa pucajo pa beee

Koronabiznis (ni preverjeno)

No, to vse tupimo ze celi cas. Korona je biznis in nic drugoga. Nejde se tu za nekso resevanje zivljenj, ampak samo za resevanje bilancnoga izkaza dolocenih pravnin subjekton in posledicno povecevanje eksistencnoga standarda dolocenin fizicnin oseban. Ze ce samo na brzino preletis vse tej na silo vkup zmetane ukrepe in milijon izjem za kere tej ukrepi ne valajo grata vse jasno. Edino sprestrasenin tumpekon keri dejansko mislijo ka de zaradi toga virusa konec sveta to nede nikoli jasno.

EU driver (ni preverjeno)

Sigurno je biznis ti že veš tele bolnice gibijo milijone ka zaradi takih butlov kak si tij nemrejo opravljati operacij zato ka je osebja premalo

In reply to by Koronabiznis (ni preverjeno)

Gjjknnk (ni preverjeno)

NATEG IN PREVARA IŠČEJO POD MIKROSKOPOM ZNAKE PREHLADA FEJK TESTI!

pocepil te bom (ni preverjeno)

te pa vrni vse corona-19 dodatke, pa te se duvaj in fejkaj ... prej pockramo mi cepljeni, prej boš tij doubo slüjžbo in prej bo staršem lažje. Prej boš tüdi šou na svoje, ker prav beremo sakši den tvojo grenkobo življenja s starši na 50m2 ... nasvet sem ti dal đabe + pocepil te bom ;-)

In reply to by Gjjknnk (ni preverjeno)

proračun (ni preverjeno)

Za dodatke zaposlenim je bilo od začetka epidemije marca lani do konca avgusta letos izplačanih 902 mio EUR, samo letos 698 mio EUR.

keramichar (ni preverjeno)

te se pa trbej zbuniti ka so nan lani slabo talale....ojoj janez eden iz prekmurja te je daubo :-)

In reply to by proračun (ni preverjeno)

tuncika

SIOL,NET : Italijanska policija preiskala domove proticepilcev.

swenn (ni preverjeno)

Dokler do cigareti v prosti prodaji me nede nišče na ton svejti prepričo ka se toj politiki in njeni nesposobni stroki ide za nekšo reševanje življenj in za naše zdravje.

EU driver (ni preverjeno)

Kdo pa koga sili ka kadij trotl neizobrazeni

In reply to by swenn (ni preverjeno)

Đukašvili (ni preverjeno)

Ne vidim razlike med skrajnimi zagovorniki cepljenja in skrajnimi zagovorniki necepljenja. Obojni ste totalni kreteni!

a8ai (ni preverjeno)

vse kar eni hočemo da nas vlada in politika v navezi s pokvarjeno farmacijo pusti pri miru in se naj vsak sam odloči.

In reply to by Đukašvili (ni preverjeno)

Anticep (ni preverjeno)

Za te pejneze naj raje zrihtajo,ka se nede po 2 uri čakalo na test .

Jonas123 (ni preverjeno)

Se duze bos cako ,vupan ka naslednji teden de trbelo na 48 ur test….mocno vupan ka se nacakas na teden za en delovnik

In reply to by Anticep (ni preverjeno)

tuncika
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

ITALIJANSKA POLICIJA PREISKALA DOMOVE ANTICEPILCEV: Načrtovali so nasilna dejanja

Dr.Kokos (ni preverjeno)

Ja što li najbole profitera - nesnajžni lopovi, ka so blizi SDS...SDS pa obratno dobi pejneze nazaj od njih za svojo smrdljivo predvolilno kampanijo. Keš je zaprani, korpucija sedi trdno v slovenskon prestoli.

EU driver (ni preverjeno)

Zatu pa ma SDS tako bogastvo tele večjih lopovov od LMS, SD, ZAB nega komunistek vsrani

In reply to by Dr.Kokos (ni preverjeno)

Dr.kokos (ni preverjeno)

Boli resnica? :(

In reply to by EU driver (ni preverjeno)

Šerblin (ni preverjeno)

A je mogoče kdo preverjal, koliko šele služijo oni, ki anticepilcem prodajajo vitamine A, C, D in ostalo sonaravno robo, kot zaščito ...A da ne? Poskusite tudi tam; obzorja se vam bodo razjasnila ...

agaand

Anti cepilci za topu sranje ka se dogaja zdaj ste krivi vi in samo vi. Cepljenje ne škodi, cepleni sicer lejko zbolijo ampak nej kritično. Ta da mene nede nišče prepričo, ka je cepljenje škodljivo. Vsi ka mislite ka je cepljenje škodljivo, ste za psihiatrično bolnico ali pa za srednji vek. te so tudi zagovarjali resnico, ka je zemlja v sredini vesolja, čigli so tisti učeni pravili nači. Eni pa žal še vedno mislite, ka je zemla ravna plošča. Mate pravico tak misliti samo prosin zadržite te bedarije za sebe.

Skoraj (ni preverjeno)

Poskenejraj se, san se lejko prepričaš.

In reply to by agaand

tvojamatijenevaula (ni preverjeno)

Ne bojte se, fašistek dr. Prištinski aka Depala vas odstavljeni minister kosovarski, de nas vse rejšo o.O

čarni vrag (ni preverjeno)

V bolnicaj fali 1.700 sester tu pa idejo težki milijoni na teste izdelane v kitajskih garažah. Slovenija je en velki norhaus. Twitko vodi nas, dokler vsi ne pocrkamo. Amen!

čarni vrag (ni preverjeno)

Država se bo vnovič zadolžila. Načrtuje namreč izdajo dodatne 10-letne evrske obveznice z zapadlostjo februarja 2031. Izvedba izdaje se pričakuje tekom današnjega dne. Primanjkljaj v državnem proračunu je bil po začasnih podatkih v prvih osmih mesecih 2,412 milijarde evrov, predvsem zaradi protikoronskih ukrepov. Ravno včeraj je fiskalni svet opozoril, da ostaja zelo visok kljub občutnemu okrevanju gospodarske aktivnosti. Dosegel je namreč 88 odstotkov s proračunom predvidenega primanjkljaja za celo leto 2021.

Brava Janez doktor prištinski. Pa mi smo dejansko v bankroti. Samo v letošnjih prvih osmih mesecih smo drapnoli 1.148 Evrov po glavi nove zgube. Več je pejnaz več spokradnejo. Še kakšno leto takšnih ukrepov, pa mo se lejko pasli po travnikaj. Vstop na travnik samo s hitrim testom, ki vala samo do sončnoga zahoda. Glejte norci, ladja se potaplja, vi pa o cepljenji in testiranji. Kda de Janči vse uničo, de se odselo na Maldive, kjer de piso knjige o noriškon kraljevstvi. Obvezno čtivo za SDS fanatike.

brez maske (ni preverjeno)

Janša je na začetki poletja pravo, ka so za testejranje ponucali 120 milijonov in do v bodoče plačljiva. Mate to izjavo na vsej portalaj. Zdaj seštejte številke iz zgornje tabele, te ga pa pitajte gde je razlika

. (ni preverjeno)

Zasluži kolko delajo. Več se jih testira za frizera, keri nejdeno na črno, več dela majo s temi.

Tumpek (ni preverjeno)

Vsi anticepilci si teste plačajte sami!

Starejše novice