Sprememba trošarine bo vplivala na končne maloprodajne cene.

Vlada je na današnji dopisni seji sprejela spremembe Uredbe o določitvi zneska trošarine za energente in električno energijo, s katero je spremenila trošarino za neosvinčeni bencin, dizel in kurilno olje.

»Vlada je višino trošarine na omenjene energente prilagodila tako, da se bodo končne maloprodajne cene neosvinčenega bencina, dizla in ekstra lahkega kurilnega olja nekoliko znižale.«

 

V novih cenah je že vključena sprejeta odločitev vlade o spremembi trošarin za bencin (0,45571 evra/liter), dizelsko gorivo (0,39365 evra/liter) in kurilno olje (0,09141 evra/liter), tako bodo najvišje dovoljene drobnoprodajne cene bencina, dizla in kurilnega olja od jutri, 10. oktobra 2023 do vključno ponedeljka 23. oktobra 2023, znašale 1,536 evra za liter bencina, 1,651 evra za liter dizelskega goriva in 1,233 evra za liter kurilnega olja.

Cene veljajo na bencinskih servisih izven avtocestnega križa.

50 litrov bencina bo tako stalo 76,8 evra; prav toliko nafte pa 82,55 evra. 1000 litrov kurilnega olja bo stalo 1233 evrov.

Komentarji (5)

Opazovalka (ni preverjeno)

Cigani!

Ograček (ni preverjeno)

Lopove,ka kradnejo lastnome narode. Banda lopovska.😡

Gost55 (ni preverjeno)

Kakšna prilagoditev trošarin? Cene so padle in gorivo gre dol, edino če so malo dvignili trošarine, da bo pocenitev manj vidna, naslednjič pa spet udarijo ker cene grejo zaradi židov spet gor. Ena velika ciganija, predlagam, da se parlament preimenuje v odprti oddelek za gospodarski kriminal ker tam sedijo samo kriminalci in lopovi.

dizel (ni preverjeno)

wuajh davlejo gor dizel ge sploj vec neman lase

hotiza (ni preverjeno)

Goloba so volili naj mu še rit polijžejo

Starejše novice