Foto: Občina Lendava
Občina Lendava je bila uspešna na razpisu Ministrstva za zdravje, ki je za projekt dozidave in rekonstrukcije Zdravstvenega doma Lendava odobrilo sofinanciranje v višini nekaj več kot 1,3 milijona evrov.

Zdravstveni dom Lendava za nemoteno funkcioniranje in opravljanje zdravstvene dejavnosti potrebuje dodatne prostore, nadstrešek za službena vozila, dodatna parkirišča in prostor za infektivne odpadke.

V okviru projekta je tako načrtovana gradnja dveh prizidkov, rekonstrukcija obstoječega dela zdravstvenega doma ter gradnja dveh nadstreškov, predvidena je tudi ureditev okolice s parkirišči, ureditev komunalnih vodov in prestavitev toplovoda.

Dobrih 30 odstotkov investicije bo prispevala država

Ocenjena vrednost celotne naložbe skupaj z opremo je nekaj več kot 4,2 milijona evrov, od tega sofinancerski delež države oziroma Ministrstvo za zdravje predstavlja nekaj več kot 30 odstotkov investicije. Dobrih 25 odstotkov bo primaknil Zdravstveni dom Lendava, razliko pa bo zagotovila občina Lendava.

Zaključek investicije je predviden konec leta 2023, občina pa je že objavila javno naročilo za izbor izvajalca.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Levonja (nepreverjen)

Legartis za izvajalca,…

bredpit (nepreverjen)

Logično, če pa je Balažek firma ...

In reply to by Levonja (nepreverjen)

Hjdtfhhgb se tu DDV (nepreverjen)

Več smo zavohali ponovno korupcijo v Lendavi.

In reply to by bredpit (nepreverjen)

šroto (nepreverjen)

zdrastvene domove zapreti!!!! ne dvigujejo telefonov, prideš tja te skregajo ka tam hodiš! doktorji vejo samo zdravila predpisati. zato imamo lekarne in farmacevte. doktorji v ZD niti rane nevejo zašiti, te pošljejo v rakičan ka tam čakaš 4 ure! žalostno!!! v črenšovcih zaklenjeni not sedijo kavo pijejo pa pogače jejo. pa grdo se obnašajo! celo dotepeni dr. prvulovič!

bombaš (nepreverjen)

ja, včasih šivajo, večinoma pa ne kak se jim vzljubi. v rakičanu pa se nbunijo kako nesposobni so v lendavi, da za vsako malenkost nas pošiljajo tam. čemu za vraga treba potem še kaj več v zd lendava? še svoje osnovne dejavnosti ne delajo kaj šele več! sramota! bombo gor, ker ni haska, saj vedno moramo vsi v rakičan.

In reply to by šroto (nepreverjen)

Hinkoral (nepreverjen)

če ćemu mater pa to, ko pa še v tem objektu ne opravljajo dela kot bi trebalo. aaajme.

Romski mačo (nepreverjen)

Povejm vam tak.Vejselo vejselo prekmurci babe vam nabijamo romski mačoti hihihihihi.
Kda moužov nega duma prekmurke držijo noge narazno pa zdihavkejo pouleg kak kobile hihihihi.
Pravijo ka majo svoje bimbote telko ka hodijo delat za drugo pa jih nemrejo ponucati ka majo premale pimpeke hihihihihi.Na pomoč pa jim tak skoučimo mi romski mačoti.

., (nepreverjen)

Prej sem se čudil ko sem gledal sliko s podpisa pogodbe in sedaj ko berem komentarje pa razumem zakaj slika v odzadju že postrani visi

Zimbaja (nepreverjen)

se vidi na koncutu da ne bo nikoli pravi kravataš ker športniki znajo samo trenerke nosit

Starejše novice