Foto: Bobo. Slika je simbolična.
Vlada bo tako tudi izpolnila koalicijsko obljubo, da bo zagotovljena pokojnina za 40 let pokojninske dobe brez dokupa že letos znašala 700 evrov.

Upokojenci in prejemniki invalidskih nadomestil bodo danes skupaj z rednimi prejemki za november prejeli še 1,8 odstotka pokojnine oziroma nadomestila, izplačanega za oktober. 

Vlada jim želi na tak način stopiti naproti, da bodo med vsesplošno draginjo lažje prebrodili čas do redne uskladitve. Ta bo izvedena januarja in bo znašala 8,2 odstotka.

Tistim, ki so oktobra dobili pokojnino denimo v višini 700 evrov, bo pokojninski zavod tako danes nakazal znesek, ki bo višji za 12,6 evra in bo znašal 712,6 evra. 

Vlada bo tako tudi izpolnila koalicijsko obljubo, da bo zagotovljena pokojnina za 40 let pokojninske dobe brez dokupa že letos znašala 700 evrov.

Enako povečanje kot novembra bodo upokojenci in invalidi opazili na računih pri nakazilu za december. Finančne posledice ukrepa za oba meseca skupaj znašajo okvirno 20 milijonov evrov, so navedli na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Prav tako bo decembra izplačan zimski letni dodatek. Znašal bo 40 odstotkov letnega dodatka, ki je bil izplačan junija in je znašal od 145 do 455 evrov.

Prejemnikov pokojnin iz obveznega zavarovanja, med katerimi so starostne, invalidske, družinske in vdovske, je po zadnjih podatkih pokojninskega zavoda približno 638.700. Od tega je prejemnikov starostnih pokojnin več kot 484.100.

Komentarji (4)

z4z5z54z54 (ni preverjeno)

700eu za 40 let delovne dobe pa ka se vi norca delate iz lidij?? Še podpora v avstriji je vejkša. Minimalna penzija bi mogla biti 1200eu ne pa 700eu s ten sploj nemreš živeti! Pijzda vam je materna nesposobna parazitska!

barcelona (ni preverjeno)

Ne vem, če so vsi ti naši, ki nam vladajo prisebni, odnosno se delajo norca z nas državljanov. Ja tisti, ki imajo pokojnino 700 EUR so dobili 12,60 EUR in še enkrat bodo dobili toliko. Tisti, ki so pa odšli kaj v tujino pa na primer pri skupni pokojnini 630 EUR plačajo vsaki mesec 33,25 EUR dohodnine, danes so pa dobili 1,26 EUR dodatka. Isti dodatek bodo dobili tudi decembra. Lepo bi bilo, ko bi dobili odgovore na ta problem, recimo od varuha človekovih pravic . Vendar njemu se ne zdi vredno to stvar vsaj pokomentirati.

Bleiweisova (ni preverjeno)

Žal oni so prisebni in kradejo večini
državljanom denarja in prihodnost, da ne omenjam kako se tale država obnaša do invalidov! KRADEJO NAS TILE IZDAJALCI,PRASCI !

In reply to by barcelona (ni preverjeno)

Krn (ni preverjeno)

Ja dobili smo, to si naj ti prasci dajo zraven k svojim plačam,sramota,za RTV pa imajo 15 Mio €, za Jankoviče imajo, mi , ki smo pa pošteno delali pa pesek v oči, barabe golobje.

Starejše novice