Slika je simbolična.
Za Telekomom in T-2 cene storitev dviga tudi Telemach.

Telekomunikacijski operater Telemach z avgustom viša cene mobilnih in fiksnih naročniških paketov, kot razlog pa navaja visoko inflacijo.

Cene mobilnih storitev bodo v povprečju za pet odstotkov višje, cene fiksnih storitev pa za dva odstotka, so konec junija sporočili iz Telemacha. Pred tem so cene dvignili tudi pri Telekomu Slovenija in T-2.

Mesečna naročnina za mobilne pakete se bo podražila za en evro

»Kot je znano, so se v zadnjem obdobju razmere na trgu močno spremenile, cene energentov so poskočile, inflacija v zadnjih 12 mesecih pa znaša kar 8,40 odstotka. Velik del naraščajočih stroškov je in bo nase prevzelo podjetje, hkrati pa smo žal primorani, da tudi nekoliko prilagodimo cene nekaterih naših storitev,« so 26. junija v objavi na svoji spletni strani zapisali pri Telemachu.

Mesečna naročnina za mobilne pakete Več, Še več in Največ se bo s 1. avgustom podražila za en evro. Za prav toliko se bosta podražila trojčka Eon Light in Eon Full ter vsi paketi Total TV.

Dvih cen pri Telekomu in T-2 že izvedli

Z avgustom se obenem poveča količina prenosa podatkov v Sloveniji za uporabnike paketa Več, in sicer s 15 na 20 gigabajtov (GB). V vseh treh mobilnih paketih pa se bo za en GB povečala količina prenosa v drugih državah Evropske unije, izhaja iz objave.

Določbo o možnosti usklajevanja cen elektronskih komunikacijskih storitev z letno stopnjo rasti cen so v splošne pogoje uporabe pri Telemachu vključili lani, vendar do aprila še niso sprejeli odločitve o izvajanju indeksacije, prav tako še niso načrtovali novih cen storitev, so v začetku aprila pojasnili za STA.

Maja je cene nekaterih mobilnih in fiksnih paketov dvignil Telekom Slovenije, julija pa T-2. Pri A1 so nekaterim paketom cene spremenili v začetku leta.

Je dvig cen nezakonit?

Vseslovensko združenje malih deležnikov omenjenim operaterjem očita, da so naročnike v zadnjih petih letih oškodovali zaradi enostranskega dvigovanja cen naročniških paketov ter brez vnaprej predvidenih razlogov in metode zvišanja cene.

Po neuspelih poskusih zunajsodne rešitve so tako vložili kolektivne tožbe zoper omenjene operaterje. Operaterji so vse očitke navedli kot neutemeljene.

VZMD je tokratni dvig cen pri Telemachu označil za nezakonit. V sporočilu za javnost podjetju očita, da krši potrošniško zakonodajo in postavlja svoje gospodarske cilje pred pravice svojih naročnikov. V združenju bodo Telemach pozvali, da napovedani dvig cen prekliče.

Komentarji (6)

MTS (ni preverjeno)

Samo idte na Telemach dale :)

Opazovalka (ni preverjeno)

Lupijo za prazen nic, nesnage pohlepne!

Gripa (ni preverjeno)

Za operaterje visoka inflacija, a za ljudi pa ne

GRČA (ni preverjeno)

Ptuj. Nekoč na začetku kabelske mreže smo občani plačevali 1600 DEM/priključek. To je bilo za začetek. Potem smo plačevali še toliko in toliko vsak mesec. Operaterji so skozi čas menjavali imena in cene, a nikoli cena ni šla dol, temveč po defaultu vedno gor. Zadnja "fiškalija", ki se je zgodila, je bila prodaja kabelske mreže Telemachu. Prodali so torej NAŠO LASTNINO, ki smo jo financirali občani, nekim kojekakvim kurcem, ki nas sedaj veselo ožemajo dalje in nam nad našim omrežjem kažejo gazda. Rad bi, oz. apeliram na kakšen eventuelen zametek raziskovalnega novinarstva na Ptuju, da se natančno napiše in obelodani, kdo je bil tisti, ki je občane razlastil kabelske mreže, za koliko denarja in KAM JE TA DENAR ŠEL! Na vodi čutim, da se je tukaj zraven enih par spoštovanih "dodobra zredilo" na naš račun. Nekaj imen imam v glavi, a jih ne bom zapisal, da raziskovalnim novinarjem ne vzamem zanimivega dela. No, torej.., na delo. Novinar je vselej v službi javnosti in resnice, pa če je to trenutnim veljakom všeč ali ne...

FIŠKALOŠ (ni preverjeno)

Zanimivo. Z operaterjem podpišeš pogodbo, na kateri je tudi cena paketa. Ti pogodbo moraš spoštovati, operater pa ne (!). On pa jo lahko spreminja. Da si to kao lahko privošči pa poveča za 5Gb prenos podatkov. Pa jaz niti 5Gb ne ponucam, kaj šele 65Gb!!!

teletuli (ni preverjeno)

telemach najbolj zabit in nepravičen, nepošten operater in jim želim vse najslabše, sram jih naj bo!

Starejše novice