V drugi polovici letošnjega leta na velika platna prihaja veliko težko pričakovanih filmov, ki bodo navdušili prav vsakega posameznika. Od Indiane Jonesa in Barbie do nove Misije nemogoče. A tukaj se spektakularna lestvica ne ustavi.

Druga polovica leta 2023 prinaša veliko pričakovanj na področju filmske industrije. Poletje je običajno čas, ko se na sporedu znajdejo blockbusterji, medtem ko jesen in zima prinašata tiste bolj umirjene filme, ki bodo morda celo kandidirali za prestižne filmske nagrade.

Letošnja druga polovica ne bo prav nič drugačna. Na sporedu bo vrsta filmov, ki so že sedaj vzbudili veliko zanimanje in pričakovanj med filmskimi navdušenci. Ti filmi zajemajo različne žanre, od akcijskih pustolovščin do romantičnih dram.

Prav zato smo pripravili seznam najbolj pričakovanih filmov, ki bodo v prihodnjih mesecih na sporedu v naših kinematografih in ki bodo zagotovo navdušili še tiste najbolj izbirčne oboževalce velikih platen.

Varuhi galaksije: 3. dejanje (4. maj)

V novi razburljivi filmski zgodbi Varuhi galaksije je naša najljubša družba neprilagojenih videti nekoliko drugače. Peter Quill, ki še vedno žaluje zaradi izgube Gamore, mora zbrati svojo ekipo za obrambo vesolja in zaščito enega od svojih. Misija, ki bi lahko, če ne bi bila uspešno zaključena, pripeljala do konca Varuhov, kot jih poznamo

Mala morska deklica (25. maj)

Mala morska deklica vizionarskega filmskega ustvarjalca Roba Marshalla je preoblikovana verzija z oskarjem nagrajene Disneyeve klasike.

Mala morska deklica je zgodba o Arieli, čudoviti in živahni mladi morski deklici, z veliko željo po nenavadnih pustolovščinah. Najlmlajša in najbolj kljubovalna hči kralja Tritona hrepeni po tem, da bi izvedela več o svetu onkraj morja.

Med obiskom kopnega se, kljub temu, da je morskim bitjem prepovedano komunicirati z ljudmi, zaljubi v drznega princa Erica in se odloči, da bo sledila svojemu srcu. Z zlobno morsko čarovnico Ursulo sklene dogovor, ki ji da priložnost izkusiti življenje na kopnem, vendar pa na koncu z njim ogrozi svoje življenje in očetovo krono.

Spider-Man: Potovanje skozi Spider-Svet (1. junij)

Miles Morales se vrača v naslednjem poglavju z oskarjem nagrajene sage Spider-Verse.

Epska pustolovščina, ki bo brooklynskega Spider-Mana, zaposlenega za polni delovni čas, iz prijazne soseske popeljala čez več svetov, kjer se bo skupaj z Gwen Stacy in novo ekipo Spider-junakov spopadel s hudodelcem, ki je močnejši od vsega, kar so do zdaj srečali.

Miles Morales se katapultira skozi multiverse, kjer naleti na ekipo Spider-junakov, ki je zadolžena za zaščito njegovega obstoja. Ko se junaki pričnejo kregati o tem, kako se spopasti z novo grožnjo, mora Miles na novo opredeliti, kaj pomeni biti junak.

Elementi (15. junij)

V mestu, kjer skupaj živijo elementi ognja, vode, zemlje in zraka, bosta ognjevito mlado dekle Žarna in pogumni vodni fant Val odkrila nekaj elementarnega: koliko imata pravzaprav skupnega, ne glede na to, da sta ogenj in voda.

Indiana Jones in artefakt usode (29. junij)

Harrison Ford se vrača kot legendarni arheolog v težko pričakovanem petem delu franšize »Indiana Jones«, ki jo režira James Mangold.

Ameriški arheolog in pustolovec Indiana Jones leta 1969 živi v času vesoljske tekme. Jones je zaskrbljen zaradi dejstva, da je ameriška vlada najela nekdanje naciste, da bi ji pomagali premagati Sovjetsko zvezo v tekmovanju za preboj v vesolje.

Na novi pustolovščini ga spremlja njegova krstna hči Helena Shaw, medtem pa želi Jürgen Voller, član NASE in nekdanji nacist, ki je sodeloval pri programu pristanka na Luni, po lastni presoji spremeniti svet.

Misija: Nemogoče - maščevanje, 1. del (13. julij)

Na velika platna prihaja nadaljevanje ene uspešnih filmskih franšiz - sedma Misija nemogoče z naslovom Misija Nemogoče: Maščevanje, 1. del. Film je režiral Christopher McQuarrie, ki je napisal tudi scenarij, v glavni vlogi neustrašnega in iznajdljivega agenta Ethana Hunta pa bo znova zaigral Tom Cruise.

Same podrobnosti o zgodbi novega nadaljevanja pa za zdaj še niso znane.

Barbie (20. julij)

Barbie je prihajajoča ameriška fantazijska komedija v režiji Grete Gerwig, ki je scenarij napisala skupaj z Noahom Baumbachom.

Film temelji na modnih lutkah Barbie podjetja Mattel in je prvi igrani film o Barbie po več računalniško animiranih filmih. V filmu igrata Margot Robbie in Ryan Gosling kot Barbie oziroma Ken, poleg njiju pa nastopa tudi številna znana igralska zasedba.

In o čem bo govorila zgodba? Po izgonu iz Barbielanda, ker je bila manj kot popolna lutka, se Barbie odpravi v resnični svet, da bi našla pravo srečo.

Oppenheimer (20. julij)

Na velika platna prihaja epska drama z naslovom Oppenheimer, ki jo je režiral Christopher Nolan. Gledalce bo potisnila v paradoks enigmatičnega človeka, ki mora tvegati uničenje sveta, da bi ga rešil.

Film prikazuje življenje teoretičnega fizika J. Roberta Oppenheimerja, direktorja laboratorija Los Alamos med projektom Manhattan, in njegov prispevek k izdelavi atomske bombe.

Asteroid City (10. avgust)

Avgusta na velika platna prihaja komična drama v režiji Wesa Andersona z naslovom Asteroid City. 

Zgodba se dogaja v izmišljenem ameriškem puščavskem mestu okrog leta 1955. Konvencijo mladih zvezdogledov in vesoljskih kadetov, ki jo organizirajo z namenom, da združijo študente in starše iz cele države za štipendije in akademska tekmovanja, spektakularno prekinejo dogodki, ki spremenijo svet.

Dune: Drugi del (3. november)

Dune: Drugi del je prihajajoči ameriški epski znanstvenofantastični film v režiji Denisa Villeneuva, ki je scenarij napisal skupaj z Jonom Spaihtsom.

Gre za neposredno nadaljevanje filma iz leta 2021, drugo adaptacijo romana Dune Franka Herberta iz leta 1965, ki zajema drugo polovico knjige.

Film bo raziskoval nadaljevanje potovanja Paula Atreida, ki se združi s Chani in plemenom Fremeni. Medtem ko se skuša maščevati zarotnikom, ki so uničili njegovo družino, si prizadeva preprečiti strašno prihodnost, ki jo lahko predvidi le on.

Igre lakote: Balada o pticah pevkah in kačah (17. november)

Gre za predzgodbo filmov serije Igre lakote. Osemnajstletni Coriolanus Snow je leta, preden bo postal tiranski predsednik Panema, zadnje upanje za svoj izginjajoči rod.

Ko se bližajo desete igre lakote, je mladi Snow zaskrbljen, ko mu dodelijo mentorstvo Lucy Gray Baird, kandidatko iz obubožanega 12. okrožja.

Toda ko Lucy Gray z izzivalnim petjem med obredom žetve pritegne pozornost vsega Panema, Snow pomisli, da bi lahko obrnil razmerje v svojo korist.

V tekmi s časom za preživetje, v kateri bosta združila instinkt za nastopanje in novo pridobljeno politično spretnost, bosta Snow in Lucy Gray na koncu ugotovila, kdo je ptica pevka in kdo je kača.

Komentarji (1)

anton77 (ni preverjeno)

Sami glupi amerikanizejrani filmi Marvel stila..... Za našo generacijo negledljiva neumnost, za milenijce pa raj na zemli.... Narod postaja neumnejši od neumnosti same.... En san Grunfov "izrek" na njegovoj majci iz Alan Forda povej več, kak pa cejli film Varuhi galaksije.... Žalostno!!!!!!!

Starejše novice