Ben-Maj in Julia Gašparič, mlada in razposajena glasbenika iz Prlekije sta do sedaj izdala že šest avtorskih skladb in osem priredb, v načrtu pa je že nov album.

Ben-Maj in Julia Gašparič sta mlada in razposajena glasbenika, ki prihajata iz Prlekije. Ben-Maj je harmoniko začel igrati že pri petih letih, Julia pa se je bratu pridružila pri svojih sedmih letih. Kot duet nastopata že četrto leto.

Do sedaj sta skupno izdala že šest avtorskih skladb in osem priredb.

»Svojo prvo avtorsko pesem Prleški muzikant sta izdala leta 2019. Potem sta leta 2020 v času korone izdala svojo drugo avtorsko pesem Hip Hop, za katero je zaradi zaprtja videospot posnel in zmontiral Ben-Maj sam, je za Sobotainfo zapisala njuna babica Marija Gašparič.
 

Svoj prvi album izdala leta 2020

Leta 2020 sta posnela še svojo tretjo avtorsko pesem z naslovom Ostanimo skupaj, ki sta jo poklonila svojim staršem za obletnico poroke.

Posnela sta še pet priredb na že obstoječo skladbo, med drugim tudi ljudsko Dere sen jaz mali bija s prirejenim besedilom.

Večino pesmi je za mlada glasbenika napisala Jelka Vrbnjak iz Ljutomera, glasbo pa Hermina Matjašič, profesorica glasbene šole Ljutomer in članica skupine Shicas.

Svoj prvi album sta izdala leta 2020, na njem pa so tri avtorske pesmi in pet priredb.

Leta 2022 sta posnela četrto avtorsko pesem Tvoj vnuk bo pel slovenske pesmi, s katero sta odgovorila na vprašanje Borisu Kopitarju Bo moj vnuk še pel slovenske pesmi?

Trenutno imata šest avtorskih pesmi in osem priredb

Ob 10. obletnici Brendijeve smrti sta izdala peto avtorsko pesem Brendiju v spomin, šesto avtorsko pesem z naslovom Babi pa sta posvetila svojima babicama. Istega leta pa sta posnela tudi pesem Hip Hop 2

Posebej delovno je bilo leto 2022, saj sta v tem letu posnela še tri uspešne priredbe z videospoti, med drugim tudi pesem Ferija Lainščka in Ditke Ne bodi kot drugi.

»Skupaj imata trenutno šest avtorskih pesmi in osem priredb. Posnela pa sta tudi reklamo za traktor Solis, ki je bila po številu ogledov zelo uspešna,« je zapisala Marija Gašparič.

Besedila za pesmi jima piše tudi babica Marija

Besedila za pesmi piše tudi njuna babica Marija Gašparič, ki je v preteklosti izdala dve knjigi, tretja pa je v nastajanju. Pisati je začela že v mladosti, bolj aktivno pa po upokojitvi.

Marija je napisala besedilo za pesem Tvoj vnuk bo pel slovenske pesmi: »Besedilo je nastalo, ker mi odgovor na Kopitarjevo pesem ni dal miru

Sodelujeta tudi na tekmovanjih: »Ben-Maj se je dvakrat udeležil Avsenikovega in enkrat Slakovega tekmovanja, na vseh pa je dosegel srebrno priznanje. Skupaj pa sta sodelovala tudi na tekmovanju Otroci pojejo slovenske pesmi, kjer sta bila vsak po enkrat v polfinalu.«

V nastajanju tudi venček slovenskih ljudskih pesmi

Veliko raje kot tekmovanja, imata oder in zadovoljno publiko. Z velikim naseljem nastopata za ljudi, ki imajo radi narodnozabavno glasbo, rada pa se udeležita tudi raznih presenečenj, praznovanj in dobrodelnih koncertov.

Z veseljem sodelujeta z oddajo Ujemi sanje, občasno pa nastopata za goste hotela Bioterme Mala Nedelja.

»Načrti za prihodnost so vsekakor posneti kaj novega, morda še kakšno avtorsko pesem. Čeprav sta zadnje čase bolj zagreta za že uveljavljene priredbe. V nastajanju pa je že čudovit venček slovenskih ljudskih pesmi,« je zaključila njuna babica.

Prvi Ben-Majev nastop pri šestih letih.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gost2020 (nepreverjen)
Gkfkfkf (nepreverjen)

Ja že jih cuj včite te ta pa propadliva alkoholika v gostilni igrala pa se drla kak tou eni norce delajo.

gost2020 (nepreverjen)

Ne sodi drugih po sebi!

In reply to by Gkfkfkf (nepreverjen)

.. (nepreverjen)

Dobro si njemi napijso ge tou muziko ne poslujšan neman pa nika prouti kumi se vijdi ok.

In reply to by gost2020 (nepreverjen)

lukčev mesec (nepreverjen)

Čestitke otrokoma iz Prlekije !!!!!!!

Želim vama uspešno glasbeno pot !!!!!

Starejše novice