Božična smreka, darila, praznični piškoti in pesmi. To so stvari, ki nas spremljajo v prazničnem času. A božičnih praznikov ni brez oglasov na televiziji, ki nas vsako leto spravljajo v smeh, jok in nam še malenkost bolj pričarajo božično vzdušje.

Pripravili seznam oglasov, ki s čudovitimi zgodbami prikazujejo bistvo božiča. 

Verjemi v čarovnijo

Ko govorimo o najlepših oglasih, ki spremljajo letošnje božične praznike, zagotovo ne moremo mimo oglasa, v katerem je kot v pravljici zasijal Maribor.

V oglasu za Mc'Donalds deklica med vožnjo po mestu prižiga praznično okrasitev s pomočjo 'čarobnega krompirčka'. 

Na mariborskem Glavnem trgu, ki je videti kot iz pravljice, zaživi živahen sejem, zasije vrtiljak, jelke, ogromno kolo, pa ogromno različnih luči in okraskov.

Lepoto štajerske prestolnice na televizijskih ekranih gledajo v nemško govorečih državah.

Luna in dobrodelni Nasmeškotek

Med televizijskimi oglasi, ki so bili posneti v Sloveniji, je za veliko nasmehov in solznih oči poskrbel Hoferjev oglas Luna in Nasmeškotek. 

Zgodba božičnega oglasa, v katerem deklica povrne osamljeni Luni njen nasmeh, pripoveduje o čarobni moči nasmeha. Naslovna pesem je že zimzelena »Mlade oči«, tokrat v izvedbi Severe Gjurin.

Nasmeškotek je dobrodelni piškotek, ki ima čarobno moč, da pričara nasmeh na obraz tistemu, ki ga podari. Čarobna moč dobrodelnega piškotka že od leta 2017 v decembru pričara nasmehe na obraze mladostnikov v stiski pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji. 

Deljenje božičnega vzdušja z nepričakovanim gostom

Eden izmed najbolj pričakovanih oglasov je vsako leto oglas britanske veleblagovnice John Lewis. Ta nam letos sporoča, da moramo božični duh deliti s tistimi, ki naših prazničnih običajev ne poznajo.

Zvezda letošnjega prazničnega oglasa je mlada vesoljka, ki strmoglavi na Zemljo in doživi svoj prvi božič. 

Vesoljko v gozdu sreča 14-letni deček, ki ji nato predstavi božične radosti, od okraševanja drevesca do uživanja piškotov, za slovo pa ji podari pulover, ki utripa z lučkami.

Čas za prihod domov

Nemški trgovec Edeka je leta 2015 objavil s čustvi nabit, praznični oglas, ob katerem se para srce. Oglas opominja na tisto, kar je v božičnem času najpomembneje – preživljanje časa s tistimi, ki jih imamo najraje. 

Prikazuje dedka, ki je leto za letom osamljen za božič, saj njegovi otroci nimajo časa, da bi se udeležili družinskega srečanja. Nekega božiča se domisli nenavadne taktike, s katero družinske člane vendarle uspe privabiti domov. 

Reče jim: »Nisem imel druge možnosti, da bi vas združil.«

Trenutek humanosti in prijateljstva sredi krvavih bojnih polj

Veriga trgovin Sainsbury's je mnoge ganila s svojim oglasom, v katerem so poustvarili resnične dogodke z bojišča v času prve svetovne vojne.

Oglas spominja na nenavaden dogodek na božični dan leta 1914, ko so na bojišču v Belgiji nemški in britanski vojaki splezali iz svojih jarkov in si zaželeli vesel božič.

Izmenjali so si darila, zapeli božične pesmi in odigrali igro nogometa. Nato so se vrnili v svoje jarke in nadaljevali z bitko.

Z zgodbo so se v oglasu poklonili 100. obletnici prve svetovne vojne in spomnili na ta neverjeten vznik geste prijateljstva sredi srditih bojev.

Za božič naj ne bo nihče osamljen

Blagovna znamka John Lewis nas potopi v čarobnost božiča z ganljivim oglasom, ki prikazuje prijateljstvo majhne deklice z osamljenim moškim, ki živi na Luni.

Božična pravljica iz leta 2015 prikazuje radovedno deklico Lily, ki po naključju prek svojega teleskopa odkrije moškega, ki živi sam na Luni. Vsak dan ga opazuje in mu skuša pokazati, da je tam in da ni sam. 

Kljub razdalji se Lily trudi s puščicami in papirnatimi letali na Luno poslati sporočilo. A zaman. Moški ostane sam na svoji klopi in opazuje Zemljo ...

Komentarji (1)

Ministrant (ni preverjeno)

Vse to je komerciala. Koliko jih sploh razume bistvo Božiča...

Starejše novice