Foto: Ana Gregorič (POP TV)
Pomlad na televizijske ekrane prinaša novo sezono kuharskega šova MasterChef Slovenija. Ustvarjalci so že razkrili 16 novih tekmovalcev, ki se bodo potegovali za kuharsko krono. Med njimi je tudi Mariborčanka in Petra iz Murske Sobote.

Le nekaj tednov smo ločeni od začetka nove sezone priljubljenega kuharskega šova MasterChef Slovenija, ki na POP TV prinaša 16 novih tekmovalcev. Ti se bodo zraven kuharskega pokala potegovali tudi za nagrado v višini 50.000 evrov.

Oddaja MasterChef Slovenija je kuharsko tekmovanje, ki je narejeno po britanski licenci MasterChef. V tekmovanju se pomeri 16 ljubiteljskih kuharjev, ki se v vsaki oddaji preizkusijo v enem od kuharskih izzivov. Njihovi krožniki nastajajo pod budnim očesom priznanih slovenskih šefov, ki tudi ocenijo jedi in domov pošljejo tekmovalca z najslabšim krožnikom.

Tekmovalce bodo učili, jim svetovali in na koncu seveda tudi ocenjevali kuharski mojstri Luka Jezeršek, Karim Merdjadi in Bine Volčič.

Med tekmovalci pa lahko letos najdemo tudi simpatično Žanet Breški, ki prihaja iz Maribora, in Petro Trofenik, ki prihaja iz Murske Sobote.

Žanet Breški

27-letna Mariborčanka, ki se je pred leti udeležila tudi izbora za Miss Slovenije, je za kuho navdušila babica, je med drugim POP TV zapisal v njenem opisu. 

Sicer je navdušenka nad italijansko hrano, ki poudarja, da vsakodnevno uživa v kuhinji, ta prostor pa označuje kar za svoj tempelj. Rada eksperimentira z začimbami, obožuje čilije, z glavno nagrado v šovu MasterChef pa bi si omogočila lasten 'food truck'.

»Kot otrok sem vedno želela biti model, zato sem v ranih letih že začela z manekensko šolo. Poleg poziranja pred kamero sem vedno oboževala kuhanje. Nekaj let nazaj, ko sem bila na Miss Slovenije in Miss Alpe Adria, sem ugotovila, da sem izbrala napačno pot v življenju, kajti vedela sem, da bi veliko raje kot na modni pisti bila v kuhinji,« pravi Žanet.

Pri tem še dodaja, da se v kuhinji ne drži meric in postopkov, razen če gre za klasične jedi, ki morajo biti takšne, kot so. »Večini jedi dodam svojo noto in so kot jaz – drugačne,« zaključuje Žanet. 

Kako ji bo to pomagalo v MasterChef kuhinji, pa bo potrebno še nekoliko počakati.

Petra Trofenik

33-letna Petra Trofenik iz Murske Sobote sanja o lastni kuharski knjigi z zdravimi recepti. Pred samim začetkom šova se zaveda, da so izzivi lahko veliko lažje videti na televiziji kot v resnici. Petra je ljubiteljica psov in mačk. 

Pri tem se še danes spomni, kako je v tretjem razredu v strahu pred surovim ocvrtim krompirčkom jed popolnoma zažgala. Eksperimentiranje in ljubezen do hrane jo tako spremljata že od malih nog.

Za kuhanje jo je najbolj navdihnila babica. »Ona je vedno pripovedovala, kako v njenem otroštvu ni bilo izobilja, pa da so se morali znajti, pa skuhati nekaj praktično iz nič. Zato je sama vedno poudarjala: 'Vse treba ponucati, nič ne sme v smeti,'« pravi Petra.

Njena največja kuharska mojstrovina je po njenih besedah kruh z drožmi s šunko. »To, da vse ustvariš sam doma, od droži do kruha z domačo šunko, se mi je res zdel velik podvig,« dodaja Petra in pravi, da bi tudi njena orada v soli gotovo sezula sodnike.

Komentarji (2)

Sobota mu (ni preverjeno)

Bravo prekmurka

jebesrusijo (ni preverjeno)

Petra je iz radenec ona ni prekmurka

Starejše novice