Slika je simbolična.
Ker živimo v zlati dobi televizije in ker so poletne počitnice skoraj pred vrati, smo pripravili seznam najboljših televizijskih serij, ki se jih lahko veselimo v prihajajočih mesecih. Vprašanje je le, katero si boste ogledali najprej.

V zadnjih dveh letih, ko smo se mnogi zaradi pandemije zatekli k svojim televizorjem, so se naše najljubše televizijske oddaje izkazale za najboljšo popotnico.

K sreči je koronavirus v naših življenjih sedaj manj prisoten, a pri tem naša ljubezen do televizijskih serij ostaja.

In ker se nahajamo že sredi leta, ko so tik pred vrati poletne počitnice in že lahko ob pogledu skozi okno čutimo in vonjamo morje, oddih in brezdelje, smo za vas pripravili seznam najboljših serij, ki nam bodo popestrile letošnje poletje in preostanek leta

The Staircase (5. maj, HBO Max)

Stopnišče je prihajajoča ameriška resnična kriminalna drama pretočna televizijska miniserija, ki sta jo ustvarila in napisala Antonio Campos in Maggie Cohn in temelji na istoimenski dokumentarni seriji o resničnem kriminalnem primeru.

V seriji igra Colin Firth kot Michael Peterson, pisatelj, ki ga obtožijo umora svoje žene Kathleen Peterson, ki so jo našli mrtvo na dnu stopnišča v njunem domu. 

Candy (9. maj, Hulu)

Gre za serijo po resničnih dogodkih. Candy Montgomery je bila gospodinja in mati iz leta 1980, ki je naredila vse prav. Imela je dobrega moža, dva otroka, lepo hišo in skrbno načrtovano prihodnost.

A ko se naposled zlomi pod vsemi pritiski popolnega življenja, si Candy želi le malo svobode. Pri tem pa ima dolgo želena svoboda smrtonosne posledice.

The Essex Serpent (13. maj, Apple TV+)

Gre za dramsko televizijsko serijo, prirejeno po nagrajenem romanu uspešnice Sarah Perry, v kateri igrata Claire Danes in Tom Hiddleston.

V njej spremljamo vdovo Coro, ki se preseli iz viktorijanskega Londona v majhno vas Aldwinter v Essexu, kamor jo privabi lokalno vraževerje v mitsko kačo. Tam vzpostavi vez z lokalnim pastorjem, a ko se zgodi tragedija, jo domačini obtožijo, da je pritegnila bitje.

Obi-Wan Kenobi (25. maj, Disney+)

Najbolj pričakovana serija leta? Lahko bi tako rekli. Ewan McGregor si bo spet oblekel prepoznavno ogrinjalo, vzel v roke svetlobni meč, ter se po vrsto let znova vrnil v vlogi legendarnega jedija.

Serija se bo nadaljevala deset let po zgodbi filma Vojna zvezd: Epizoda III - Maščevanje Sitha, zgodba pa bo spremljala Obi-Wana, ki bdi nad mladim Lukom Skywalkerjem in se skriva pred ​​imperijskim elitnim lovcem na jedije med njegovim izgnanstvom na puščavskem planetu Tatooine.

Stranger Things (27. maj, Netflix)

Netflixova najstniška grozljivka se po treh letih, po tem, ko je snemanje odložila pandemija koronavirusa, znova vrača na televizijske ekrane v svoji četrti sezoni.

Ker so snemanja potekala na različnih lokacijah po vsem svetu, mnogi pričakujejo, da bo to najbolj zanimiva in verjetno neverjetna sezona ene izmed najbolj uspešnih televizijskih serij.

The Boys (3. junij, Amazon Prime)

The Boys je ameriška superherojska televizijska serija, ki jo je za Prime Video razvil Eric Kripke, na podlagi istoimenskega stripa Gartha Ennisa in Daricka Robertsona.

Zgodba sledi istoimenski ekipi posameznikov, ki se bori proti skupini superherojev, ki so prijazni samo na videz in skrivoma zlorabljajo svoje sposobnosti.

House of the Dragon (21. avgust, HBO)

Ste se pripravljeni ponovno podati v skrivnostni svet Igre prestolov? HBO upa, da je vaš odgovor pritrdilen, saj so vložili veliko denarja v prihajajočo serijo House of the Dragon.

Gre za serijo, ki je postavljena stoletja pred dogodki Igre prestolov, v njej pa bomo spremljali začetek konce dinastije Targaryen.

The Lord of the Rings: The Rings of Power (2. september, Amazon Prime)

Vemo, kaj si verjetno mislite, in vam že sedaj odgovarjamo. Prihajajoča serija Gospodar prstanov ni 'remake' treh filmov Petra Jacksona.

Namesto tega bo serija postavljena v tako imenovano drugo dobo Srednjega sveta in pripoveduje zgodbo, postavljeno v čas nastanka mogočnih prstanov.

Potrebno je poudariti, da je proračun samo za prvo sezono menda dvakrat večji od celotne filmske trilogije Gospodarja prstanov. Težko si je torej predstavljati, da bi bilo nekaj tako ambicioznega »samo v redu«. Tako bo prihajajoča serija ali ena izmed najboljših vseh časov ali pa popolna polomija.

The Sandman (še brez datuma, Netflix)

The Sandman, ki temelji na priljubljenem liku avtorja Neila Gaimana, je v nastanku že precej časa, vendar je končno na poti do gledalcev.

In sicer s Tomom Sturridgeom na čelu, ki vodi impresivno zasedbo, ter vključuje Davida Thewlisa, Pattona Oswalta, Gwendoline Christie in Stephena Frya.

Zgodba se osredotoča na lik Dreama, ki predstavlja poosebljenje sanj, po tem, ko se ta reši iz desetletnega zapora in se odpravi na misijo, da znova pridobil svojo izgubljeno opremo.

Wednesday (še brez datuma, Netflix)

Ali so tudi vam pri srcu filmi o družini Addams? Po tem bo ta serija naravnost za vas. 

Wednesday bo nadnaravna skrivnostna komedija o odraščanju, ki se osredotoča na Wednesday Addams in njena leta, ko je bila srednješolka na Akademiji Nevermore, kjer poskuša obvladati svoje psihične moči, ustaviti pošastno ubijanje meščanov mesta, in rešiti nadnaravno skrivnost, ki je prizadela njeno družino pred 25 leti.

Pod serijo se bo znova podpisal Tim Burton. Glavno vlogo bo prevzela Jenna Ortega, bomo pa v seriji videli tudi Catherine Zeta-Jones, Gwendoline Christie in tudi Christino Ricci. In še češnja na vrhu? Glasbo bo napisal slavni Danny Elfman.

Vir: Variety

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čebelaaa (nepreverjen)

ka ma to z soboto? svašta... Nega nic za pisate a?

Iz Kamnika doma (nepreverjen)

Mogoče da serija bo
Mogoče pa da serija ne bo
Kdo bi vedel
Jebe se meni za serijo
Samo da je snaps

tuncika

Take serije proizvajajo "zombije", ki komaj čakajo na serijo, pa čeprav gori hiša.

Gees (nepreverjen)

V tem obdobju je tezko snemati ka dobroga, ka vsi pazijo kaj delajo, ne smejo te obtoziti rasizma, tak da so ze vikingi crnci, bog ne daj da ne bi povelicevali gayev, preklinjali , pa se kaj se najde! Lahko pa snemas butaste marvelovske strip verzije , neskoncne streljacine, klanje vse povprek ! Se ridley scott je po vseh velicastnih filmih produciral sedaj neko cudno mesanico tega, rised with wolwes.

Starejše novice