To sredo, 4. oktobra, ob 19. uri, bo oder soboškega hrama kulture zasedla ena najbolj karizmatičnih ukrajinskih skupin folka Yagody. 

Izjemne glasbenice bodo predstavile glasbeno tradicijo Ukrajincev: pesmi o ljubezni in življenju ter jo prepletle z zanimivo odrsko predstavo. Koncert, ki ga preprosto ne smete zamuditi.

Vstopnice po predprodajni ceni so na voljo pri blagajni Gledališča Park še danes med 14. in 17. uro.

Zavod za kulturo, turizem in šport pa začenja tudi s sezono gledaliških predstav in filmskih projekcij.

Ta četrtek in soboto vabljeni na projekciji filma Najsrečnejši človek na svetu, ki je najnovejše delo makedonske filmske prevratnice Teone Strugar Mitevske.

Pod komičnim površjem prizorišča hitrih zmenkov in z ironijo prežetim naslovom se skriva presunljiva študija bosansko-hercegovske družbe, v kateri so po treh desetletjih posledice vojne veliko bolj prisotne, kot se zdi na prvi pogled. 

Gre za večkrat nagrajeni film, ki si ga lahko ogledate v četrtek, 5. oktobra, ob 19. uri, ter v soboto, 7. oktobra, ob 20. uri.

Sicer pa v mesecu oktobru vabljeni še na projekcije filmov Anatomija padca, Oppenheimer in Pretekla življenja. Več na www.zkts-ms.si.

Prihodnji teden bo zaznamoval smeh, ob ogledu komedij Fantovščina in Party, pa se bo moč tudi zamisliti. 

Gašper Bergant, Sašo Stare in Žan Papič so v komediji Fantovščina sveži tridesetletniki, zreli najstniki, za katerimi so leta divjaštva in jim zdaj odgovornost močno trka na vrata. Primorani so sprejeti življenjsko pomembne odločitve. 

Komedijo Fantovščina si lahko ogledate v torek, 10. oktobra ob 19. uri.

Party pa je črna komedija SNG Drame Ljubljana, v kateri igrajo med drugimi Nataša Barbara Gračner, Marko Mandić, Polona Juh in Igor Samobor. Gre za zgodbo, polno duhovitih, inteligentnih, kot blisk hitrih dialogov, ki se dotakne tem, kakršne pričakujemo v krogu izobraženih, ki se zabave udeležijo.

Črna komedija Party bo na sporedu v četrtek, 12. oktobra ob 19. uri.

V oktobru pa se nadaljuje tudi sezona potopisnih predavanj. Po nedavnem potresu v Maroku, bo popotnik in fotograf Iztok Bončina v ospredje postavil prav to deželo, kjer se harmonično prepletajo naravne lepote, gostoljubni ljudje in bogata zgodovina.

Žal Maroko leži tudi na stičišču premikajočih se tektonskih plošč, kar občasno povzroči močne in uničevalne potrese.

Vabljeni na predavanje v torek, 24. oktobra ob 19. uri.

Še povabilo v počitniški kino

Bližajo se jesenske počitnice in Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota ponovno vabi v Počitniški kino

Tokrat so izbrali štiri filme, katerih projekcije se bodo zvrstile od 30. oktobra do 2. novembra in vam jih predstavljamo v nadaljevanju.

Ponedeljek, 30. oktober ob 10. uri – Škratki animirani film, sinhroniziran, 78 minut

Škratki so se vrnili v človeški svet, kjer jih čaka sladko doživetje, polno akcije. Starodavna zgodba o slavnih škratjih prednikih pravi, da so škratje in ljudje živeli složno, dokler jih preradovedna krojačeva žena ni pregnala v podzemlje.

Torek, 31. oktober ob 10. uri – Čarobno potovanje na luno, animirani film, sinhroniziran, 85 minut

Animirani družinski film temelji na podlagi ene najbolj priljubljenih nemških knjig za otroke do danes, Peterchens Mondfahrt. Zgodba filma, v bistvu nemška različica Petra Pana, pripoveduje zgodbo malega Petra, ki se skupaj z majskim hroščem, gospodom Brenčačem in gospodom Spančkom poda na čarobno potovanje, da bi rešili Petrovo sestrico pred zlobnimi silami Meseca.

Četrtek, 2. november ob 10. uri – Titina, animirani film, sinhroniziran, 90 minut

Družinski pustolovski film o resnični psički Titini je zabavna in vznemirljiva zgodba o skoraj pozabljenem raziskovalnem popotovanju: osvajanju severnega tečaja s cepelinom leta 1926.

Petek, 3. november ob 10.00 – Jaz in moj muc Ru, družinski film (7+), podnapisi, 83 minut

Ru je živahen in radoveden maček, ki odkriva življenje na strehah Pariza. Njegova usoda se spremeni, ko ga posvoji desetletna Clémence, ki ga odpelje v kočo v osrčju gora. Tako se začne izjemna pustolovščina Clémence in Ruja, ki bosta skupaj rasla, srečala skrivnostno Madeleine in doživela čudovito zgodbo, ki ju bo za vedno spremenila. 

Starejše novice