Razen tega se obetajo še številni drugi kulinarični, družabni in kulturni dogodki.  

V petek bo na Glavnem trgu v Ljutomeru etno-kulinarični večer Okusi Prlekije, kjer se bodo predstavili ponudniki domače kulinarike in vina iz osmih občin Prlekije z bogatim spremljevalnim kulturnim in glasbenim programom. Vabljeni med 16. in 20.30.

V Mladinskem centru Gornja Radgona bo ob 19. uri predavanje z Brigito Šušteršič z naslovom Samooskrbni vrt za 365 dni v letu s številnimi triki, nasveti in idejami za vrtnarjenje.

V Kulturnem domu v Križevcih pri Ljutomeru bo ob 19. uri črna komedija za odrasle z naslovom 'Ker de herba', na murskosoboško grajsko dvorišče pa ob 20. uri prihaja Stand up večer  z Aljažem Poredošem, Andrejem Bajičem Bakrenim, Davidom Gorinškom, Rokom Škrlepom in Markom Žerjalom. Ura in pol smeha je zagotovljena!

Sobota v znamenju zabav

Ob 9. uri vabljeni v Vojašnico Murska Sobota, kjer bo potekal Dan odprtih vrat.

V Mestnem parku Gornja Radgona bo od 11. do 18. ure Piknik v parku s pestrim dogajanjem za vse generacije in z gostom Leopoldom I.

V BTC City Murska Sobota prihaja Festival nakupov in zabave s številnimi popusti in različnimi dogodki skozi cel dan. Dogajanje bo zaključil Pero Lovšin s Španskimi borci. 

Prostovoljno gasilsko društvo Nemčavci vabi na prevzem gasilskega vozila in zabavo s skupino Skok ob 15. uri, velika gasilska veselica pa bo tudi v Rogašovcih z Lariso Sreš & Skupino Avantura ob 18. uri.

Zabavo do jutranjih ur obljubljajo v Veržeju ob 60. letnici nogometnega kluba Veržej ob 20. uri. Nastopila bo skupina Misteri.

Mladinsko kulturni center Ljutomer pripravlja Art rock koncert: Auto in Monstrumental ob 20. uri.

V nedeljo tradicionalni binkoštni piknik

Ob 10. uri bo v evangeličanski cerkvi Martina Luthra v Murski Soboti potekalo bogoslužje s tradicionalnim binkoštnim dobrodelnim piknikom.

Prireditev bo spremljal bogat glasbeni in umetniški program, izkupiček piknika bo namenjen delu z otroki in mladimi.

V gledališki in koncertni dvorani Lendava od 24. maja poteka slovensko in mednarodno baletno tekmovanje TUTU GRAND PRIX 2023 za vse baletne plesalke in plesalce ter koreografe različnih starosti v različnih kategorijah.

Tekmovanje se bo zaključilo v nedeljo, 28. maja s Svečanim baletnim koncertom in podelitvijo nagrad.

Za drugo aktualno dogajanje spremljajte koledar dogodkov na Sobotainfo.

Komentarji (35)

Dronjaš (ni preverjeno)

V glavnon nič od nič od kulture.

tuncika

Peroje in podobne "vagabunde" je potrebno tirati nazaj v LJ, tja kjer jih nihče ne posluša in se prihajajo napajati "siromakom". Bla, bla, bla........

Klunja (ni preverjeno)

Pero je za tejbe inštutucija, tak ka nej na pamet.

In reply to by tuncika

Tišinčar (ni preverjeno)

5 lajkof bi ti stisno ali nejde nažalost

In reply to by Klunja (ni preverjeno)

PROFA (ni preverjeno)

Pero je zamazani jamrač, nikaj drugoga...

In reply to by Klunja (ni preverjeno)

punks not dead (ni preverjeno)

Žalostno kama je spadno človek, keri je še pred čason valao za živo legendo in san zaradi njega v 80' začno poslušati punk. Zdaj pa špila po trgovskih centrih.... skuza mi je pritekla....

Klunja (ni preverjeno)

Po ton takšon bi on mogo ite kanale kopat, ka bi eni bli srečni. Pač si slüži s ten ka zna či se ti vide al nej.

In reply to by punks not dead (ni preverjeno)

punks not dead (ni preverjeno)

Nekak ne štekaš. Človik napuni Tivoli in Stožice pa še ogromno drugih koncertnih prizorišč.... tu se pa spisti na nivo Nike Zorjan pa podobnih šalabajzerov in nastopa v trgovskon centri na nekših dnevih nakupov. Ja služi s ten, samo človik na njegovon glasbenon nivoji in s takšno kilometrino bi lejko malo izbejro ge de špilo.

In reply to by Klunja (ni preverjeno)

Klunja (ni preverjeno)

Verjetno res nej. Tan v stožicaj pa križankah se oni vsi okronajo, ka te po btcji služijo dvojne honorare. Zdaj razmiš?

In reply to by punks not dead (ni preverjeno)

punks not dead (ni preverjeno)

:)

In reply to by Klunja (ni preverjeno)

Klunja (ni preverjeno)

On si nika ne zbejra sam, ker ma verjetno managera, keri se pogaja za cejno, glede na dogodek.

In reply to by punks not dead (ni preverjeno)

punks not dead (ni preverjeno)

Ja itak. :) Pero je san sebi manager. Ma svojo booking agencijo Strela, kero on vodi in on san sebi rihta koncerte, ter se pogaja za ceno. To je tudi njegova založbe prek kere on izdaja svoje plošče.

In reply to by Klunja (ni preverjeno)

Klunja (ni preverjeno)

Pa očitno se je dobro pogoudo.

In reply to by punks not dead (ni preverjeno)

VRAN (ni preverjeno)

Hahahahaha, njegov "glasbeni nivo" pa je rejsan nej niti na povprečji. Punk je nikdar nej slovel po bazeni dobrih muzičarov... Podpovprečje komaj ulovi !! Nekšen intelektualec je tüdi nej. Je pa bil popularen, tu pa ni dileme. Je pa popularen tüdi Justin Bieber, hihi...

Največja svetovna ikona punka je bil pa totalen debil, idiot, morilec, niti ni znal špilati basa, niti nej "popejvati"... Je pa bil popularen, in še vedno je "in" za nekatere !

Tou je na žalost realnost Slovenije, majhne države. Dva velika špila v cejloj državi in tou je tou ! Ostalo veselice, trgovski centri,... Pa ne šinfaj legendarne Nike Zorjan-ki je napolnila soboško gledališče, hihi !!!

In reply to by punks not dead (ni preverjeno)

Kako to brate? (ni preverjeno)

Punk je uproniška glasba in nega časa za tehniko, ci bi rad tehniko si jazz daj gor.

In reply to by VRAN (ni preverjeno)

drekavac (ni preverjeno)

Tak je tou gda misliš ka so punk samo sex pistols in te se tvoje dojemanje tej glasbe konča. Bole ka se nebi glaso, oziroma bi se s hamron po prsti vseko prlej kak si začno tipkati. Punk še kak slovi po izredno dobrih muzičarih. Če ti ne razmiš muzike je pač to tvoj problem. Greg od Bad Religion je eden najboljših vokalistov na sploh, Matt od Rancid top basist med svetovno rock elito.... ka ti ne pišen o bataljoni vrhunskih kitaristov in bobnarov... Poslušaj malo Rolling Stones ge je Charlie Watts v sakšon komadi cejli čas en in isti ritem držo pa je valao za enoga med najboljšimi v svojon stili, ka ne gučin o "2 riffs" komadaj od AC/DC, keri valajo za legendarne v hard rock glasbi. Nejso najboukši tisti keri majo 10 minut duge komade pa not 10 kitarskih solaž in milijon zakomplicejranih bobnarskih prehodov kak to poslušamo v metal muziki. Umetnost je napraviti enostavno pa kvalitetno. Ostani ti rajši pri Niki Zorjan.

In reply to by VRAN (ni preverjeno)

VRAN (ni preverjeno)

Hahaha, butthurt much??
Izjeme VEDNO potrjujejo pravilo (kar se kvalitete muzičarov tiče)!! Najdejo se kakšen vmes dober muzičar, ampak sila redko !!! Nekateri puristi pa tem pop punkerjem (ki jih med drugim navajaš) niti več ne pravijo punkerji, temu 2.valu (Green Day, Blink 182, Rancid, Bad Religion,...) In ta scena je zdaj čiiiiisto drugačna kot v original letih... Mešaš hruške in jabolka. Ščel si pameten vö spadnoti, pa butasto vö spadnolo.

Ampak Perči Gnus je nej dober vokalist, niti kitarist, niti nema izjemnoga basista ali bobnara...

Kar se pa tiče primerjave z Stonesi, AC/DC-od kejc si zdaj tij tou privlejko??? Pa navsezadnje legendarno Niko Zorjan, hihihi?? Tako velike umetnice ne omenjaj v istem stavku s Perčijem Gnusom, hihi !!!

In reply to by drekavac (ni preverjeno)

trepalnice (ni preverjeno)

ne ven ce se ti glih kaj dosti v muziko razmis in v njeno kvaliteto samo se pa vedno nasmejen gda citan tvoje maloumne komentare s katerimi mislis ka si pameten in duhovit. clovik keri rancid in bad religion uvrsti me pop punkerje si zasluzi spomenik na trgi zmage

In reply to by VRAN (ni preverjeno)

VRAN (ni preverjeno)

Predvidevam, ka je za tebej Avril Lavigne underground, hihihi?? Glede na tou, ka častiš pop punkerje kak svetnike, mislim, ka si nej skapejro original ideje punka...

In reply to by trepalnice (ni preverjeno)

PROFA (ni preverjeno)

Punk je nej muzika, isto kak rap nej...

In reply to by VRAN (ni preverjeno)

Taraaa (ni preverjeno)

Zadnjič Domicelj v Radencih zdaj pa še Lovšin ojooooj

realnoo (ni preverjeno)

K debelomi fuknjeneci na alko party

Qwewv (ni preverjeno)

Da greš poslušat 67 let starega upokojenca, ti pa ali gre slabi ali si gluh.
Ta lahko ima le še koncert v Domu starejših.

COCEKŠarkezi (ni preverjeno)

Odite na Pujščo pavere!!!! Boukši žur napravimo kak Severina!!

zujs (ni preverjeno)

Ka je Coce, še vedno se med sebov pražite?

In reply to by COCEKŠarkezi (ni preverjeno)

čoba (ni preverjeno)

naše babe su bar plaudne pa leko mamo mij deco kelko ščemo nej kak vij pavere ka nemate dice!!!

In reply to by zujs (ni preverjeno)

zujs (ni preverjeno)

Kak mate deco, če se pa moški med sebov pražite?

In reply to by čoba (ni preverjeno)

Bison (ni preverjeno)

Prosim, da nehate pljuvati po slovenskih pevcih, Pero je legenda za vse hrvaške povprečne pevce.

Tumpek (ni preverjeno)

Točno tak, kaj pa ti smrkavci vejo, kdo je Pero in kaj je dal slovenski sceni. Takrat, ko je on začel, marsikdo od teh smrkavih še ni bi niti v "očovej đajcaj".

In reply to by Bison (ni preverjeno)

Givhhvhh (ni preverjeno)

F kurci pa ka što toga staroga drekaša posluša nišče sam se vsiljuje prokleti bio bedak!

Bumefekt (ni preverjeno)

Ti stari z hripavim muklastim vrscesim glason,kot da bi se dvignila jata razrarjenih srak,naj se spravi v dom ostarelih,in zabava varovance,ne pa da hodi po raznih Btc-jih,benzinskih servisih vrescat v mikrofon,deda pac se sprijazni ,da te povozil in nacel zob casa,da je bolj smiselno biti in ostati,kot si bil ko si veljal za rock legendo,nepa da se smesis in organizatorjem povzrocas sive lase mrzlo polt in zelodcne tezave,kjer koli ze nastopas,saj mlad si vec ne in kot pojejoMI2 tisti pesem o matildi,si ze visoko na seznamo,lovsinj..

pinkpanter (ni preverjeno)

Glasbenike deliti na stare in mlade? Primitivno. Tudi Kreslin pa Jagger pa Springsteen pa Angus so stari.
Tak da so lahko samo dobri pa slabi.

Smejšno mi je, gda pederi pa jebivetri tu na forumi modruvlejo o morali pa znajo ge bi mogel šteri igrati. pa niti ne vejo ka je on pa s kon fse je gda špilal. Pa stavin ka znajo samo en komad od pankrtof (s ten ka ne vejo ka je od njij). Seveda nej na pamet, pač pa so čuli po radiji bandiero roso. Zaj če bi jin napijsal, ka so bilij tudi predgrupa Sex Pistolsom v LJ (top koncert) bi pitajli što so pa te Sex Pistolsi.

Perči gnjus je bil najboljši panker v jugi. Zaj pa pač nastopa tan, ge ga kupijo. isto kak vsi drugi.
Mijslin ka bi vsi mij šli jutri nekaj delat za 200 eur, če bi to bilou 100 več kak dobimo gnes.

pozdraf

Ajdova kaša (ni preverjeno)

Po komentarjih sodeč, ste za drugo ne, kot da ostanete doma, si evrovizijo za nazaj se enkrat pogledate, bo vec haska..... mi pa bomo sli, se druzili in ne bomo buljili v mobitele !

PROFA (ni preverjeno)

Lovšin prihaja...? Bejžmo torej...

asdasad (ni preverjeno)

pero je car!

Starejše novice