Foto: Niko Časar
Prekmurska godba Bakovci je poskrbela za nepozaben koncert s Tanjo Žagar, mažoretkami Bakovci in drugimi gosti.

V Športni dvorani Osnovne šole III Murska Sobota se je danes zvečer odvil edinstveni glasbeni dogodek, ki ga je organizirala Prekmurska godba Bakovci.

Prekmurski glasbeniki, združeni v orkestru s čez 50 člani pod dirigentsko taktirko Željka Ritlopa, so navdušili občinstvo z raznolikim repertoarjem prekmurske in orkestralne glasbe.

Foto: Niko Časar

Prekmurska godba Bakovci, s svojo več kot 90-letno zgodovino, je v Pomurju postala sinonim za glasbeno ustvarjalnost in prepoznavnost. 

Njihov nastop je bil pravi glasbeni spektakel, kjer so z izjemno energijo izvajali priredbe svetovnih uspešnic, slovenskih popevk ter koračnic.

Posebno presenečenje večera je bila tudi gostja Tanja Žagar, ki je s svojim vokalom dodala piko na i že tako raznolikemu glasbenemu doživetju. Nastopili so še Martin Norčič, Tadej Žižek, David Kreslin, Nuša Titan in Damjan Kuzma.

Skupaj z godbo in bakovskimi mažoretkami so ustvarili nepozaben trenutek, ki je obogatil koncertno izkušnjo.

Koncert, ki je bil odlična kombinacija tradicionalnih prekmurskih zvokov in orkestralne glasbe, je privabil številne ljubitelje glasbe iz Murske Sobote in širše okolice.

Foto: Niko Časar
Foto: Niko Časar
Foto: Niko Časar
Foto: Niko Časar
Foto: Niko Časar
Foto: Niko Časar
Foto: Niko Časar
Foto: Niko Časar
Foto: Niko Časar

Komentarji (5)

Elokog (ni preverjeno)

Bravo. Enkratno.

Pankoš (ni preverjeno)

Odlično tudi Prekmurci znamo, čestitke dirigentu in godbenikom

občanx (ni preverjeno)

Bilo je čudovito, nepozabno, same pohvale vsem, izvajalcem in organizatorjem.
Avtor prispevka pa očitno ni bil v dvorani. Če bi bil, bi slišal, da je godbo Bakovci včeraj sestavljalo71 godbenikov. Pač, vsak lahko napiše kaj hoče.

FIGARO (ni preverjeno)

Žagarca ne zna peti z občutkom. Običajno se dere, da je joj, odtod tudi posledično odbijajoč vokal, ko govori. Samo kaditi bi še morala pa lahko glas komot posodi T-Reksu iz franšize Jurski park...

Gost2 (ni preverjeno)

Što je tou Žagarco povabi s ten mukajočin glasno, dedek je bil z njouf??

Starejše novice