Foto: Fotolens.si
V Centru ROG v Ljubljani smo sinoči obiskali Gala prekmurski večer, kjer je bila predstavljena vrhunska prekmurska kulinarika z vinsko spremljavo.

V Centru ROG v Ljubljani je bil včerajšnji večer posvečen Gala prekmurskemu večeru, ki je pritegnil številne ljubitelje prekmurske kulture, tradicije in gastronomije. 

Po lanskoletnem uspehu je bil letošnji dogodek še bolj odmeven in raznolik, saj je združil bogato prekmursko dediščino s sodobnimi pristopi.

Foto: Fotolens.si

Kateri znani obrazi so se udeležili Prekmurskega gala večera v Ljubljani?

Na gala večeru so bili med drugim Nika Zorjan, znana prekmurska pevka, Damjan Anželj, župan Mestne občine Murska Sobota, Aleksander Jevšek, minister za kohezijo in regionalni razvoj, Timi Gomboc, podžupan Mestne občine Murska Sobota, Tanja Fajon, ministrica za zunanje in evropske zadeve, Mišo Kontrec, znani prekmurski glasbenik, Janko Kodila iz Kodila Gourmet delikatesa & restavracija, Tanja Rajh iz Gostilne Rajh, Mojmir Šiftar, sodnik v kuharskem šovu MasterChef Slovenija.

Opazili smo tudi državno svetnico Jasmino Opec, pa založnico in publicistko Valentino Smej Novak z možem Luko Novakom, s katerim sta ustvarila odmevno kuharsko oddajo Ljubezen gre skozi želodec.

Foto: Fotolens.si

Dogodek z dobrodelno noto: Sredstva bodo namenili materinskim domovom

Gala prekmurski večer 2024 je bil priložnost za simbolično poroko med Prekmurjem in slovensko prestolnico, kjer sta se tradicija in sodobnost združili v edinstveno doživetje. 

Sredstva, zbrana iz nakupa vstopnic in donacij, bodo namenjena materinskim domovom tako v Prekmurju kot tudi v Ljubljani, kar je še en dokaz povezanosti med regijama.

Poseben poudarek večera je bil na gastronomiji, kjer je slavnostni meni, pripravljen na sodoben način s strani kulinaričnega mojstra Luke Jezerška, povezal okuse Prekmurja in Ljubljane. Obogaten z izbranimi prekmurskimi vini je meni navdušil številne obiskovalce.

Poleg kulinarike je večer ponudil tudi vpogled v tradicionalno prekmursko kulinariko skozi pogovor Janka Kodile, Valentine Smej Novak in Boštjana Rousa. Gostje so spoznali običaje ter kulinariko tradicionalnega in modernega prekmurskega gostüvanja. Pogovor je moderiral in vodil Matej Fišer.

Kulturno umetniško društvo Goričko je predstavilo tradicionalne folklorne običaje, glasbeni nastopi Nika Zorjan in Miša Kontreca pa so dodali poseben čar večeru. Dogodek je povezoval Boštjan Rous, ki je s svojim šarmom in profesionalnostjo navdušil občinstvo.

Gala prekmurski večer 2024 je tako pustil izjemen pečat v kulturnem in kulinaričnem življenju Ljubljane, hkrati pa okrepil vezi med Prekmurjem in slovensko prestolnico.

Foto: Fotolens.si
Foto: Fotolens.si
Foto: Fotolens.si

Komentarji (7)

hudo!! (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Iz Slovenske Bistrice prihajajo strašljive vesti. Na OŠ Pohorskega odreda ravnokar poteka Svet staršev, kjer vodstvo šole in prestrašeni starši obravnavajo dogodek izpred nekaj dni. Starši so sporočili, da so otroci albanske narodnosti napadli slovenske otroke. Še več, zdaj se jim grozi, da jih bodo poklali.
Bo policija zadevo uredila, ali bodo mogli ljudje vzeti pravico v svoje roke?

naši (ni preverjeno)

Pa kaj ne vidite kakšni pomemmbni Prekmurci so se zbrali ! Tudi Valentina Smeh.

In reply to by hudo!! (ni preverjeno)

czd (ni preverjeno)

Bistrica je postala mala Albanija.
V Gamsi greš na kavo pa se samo albanščina sliši.

bv (ni preverjeno)

strašni prekmurci!!

. (ni preverjeno)

Sem pričakoval še prekmursko veleposlanico v sloveniji Danico.

. (ni preverjeno)

Roko na srce slovenci so najbole spoznali prekmurje za časa Janševih bonov. Ni bilo potrebno nobene druve proslave in srečanja. Prekmurje so dali slovenskim množicam v prekmurju. Še dobro da so hotel tačas zaprli.

Fajoncica (ni preverjeno)

Podporniki leve vlade na kupu!

Starejše novice